This version of the page http://rpl.net.ua/2008/09/23/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-11. The original page over time could change.
Материалы за 23.09.2008 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Тимошенко вже домовилась з Путіном про модернізацію української ГТС   Чесний бютівець Кожем’якін взявся за свободу слова в Україні   Цушко повернувся в Україну   Тимошенко звернеться до народу із новими страшилками   Найбільший інтерес у Кремлі - викликає А.Яценюк 

Останні новини 

Ющенко підписав закон про порядок звільнення Генпрокурора

23/09/2008 21:29 
 
Президент Віктор Ющенко підписав закон, яким регламентується порядок звільнення генерального прокурора. Про це у вівторок повідомила прес-служба президента.

Згідно із законом, генеральний прокурор призначається на посаду та звільняється з посади Президентом за згодою Верховної Ради. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Останні новини 

Ющенко "розкусив" Раду

23/09/2008 20:54 
 
Президент Віктор Ющенко вважає, що метою подій, які розвивалися в українському парламенті на початку вересня, було проведення позачергових президентських виборів.

«Був задум щодо імпічменту президента як під впливом грузинського конфлікту реалізувати в Україні план, мета якого була провести в грудні поточного року в Україні позачергові президентські вибори, парламентські вибори і вибори в місцеві ради», - відзначив він.

Ющенко підкреслив, що «за задумом авторів» до парламенту повинні були прийти сили, які могли формувати як зовнішньополітичні, так і внутрішні погляди України.

Останні новини 

Богатирьова не збирається йти у «політичну тінь»

23/09/2008 20:26 
 
Секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова заперечує свою участь на сьогоднішній день в створенні нового політичного проекту.

«З приводу різних проектів всі політики ведуть переговори. Я не виключення. Щодо цієї теми я спілкуюся з багатьма людьми, хочу знати їх точку зору. Але вважаю, що об'єднуватися можна тільки навколо якоїсь програми. Це не мій підхід: бути просто поряд або тримати когось біля себе. Саме тому ні з одним з політиків сьогодні ми не домовлялися про створення нового політичного проекту», - заявила Богатирьова.

Вона наголосила, що в даний час не представляє жодну з політичних сил, а у разі ухвалення рішення про вступ до партії пообіцяла повідомити про це журналістам.

«Одне можу сказати твердо: з активної політики Богатирьова не піде», - відзначила.

Стрічка, Останні новини 

Костенко відмовився від союзу із Тимошенко

23/09/2008 20:24 
 
Українська народна партія не має наміру блокуватися із Блоком Юлії Тимошенко для участі в можливих позачергових виборах у Верховну Раду. Про це йдеться в повідомленні поширеному прес-службою УНП.
"Стратегія Української народної партії абсолютно не вписується в те, що робить БЮТ, тому я виключаю наше об'єднання під час можливих дострокових парламентських виборів", - цитує прес-служба лідера УНП Юрія Констенка.
Так він прокоментував пропозицію лідера БЮТ Юлії Тимошенко об'єднатися на можливих виборах Ради.

"Так, Тимошенко пропонувала, щоб УНП приєдналася до БЮТ, але політика УНП виразно національна й послідовна, тому вона абсолютно не вписується в те, що робить БЮТ", - підкреслив він.

При цьому Костенко вважає, що голосування БЮТ за обов'язкове вільне володіння держслужбовцями російською мовою й двопартійну систему є спробами згорнути українські національні інтереси.

Депутат Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Костенко вважає, що фракції БЮТ і Партії регіонів визначаться зі створенням нової коаліції до 26 вересня.

16 вересня в Раді розпалася коаліція фракцій БЮТ і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".
2 вересня НУ-НС вирішив вийти з коаліції з БЮТ. УНП підтримала таке рішення НУ-НС

Останні новини 

Луценко хоче переманити до себе Яценюка та Гриценка

23/09/2008 20:18 
 
Міністр внутрішніх справ, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко не виключає, що в разі оголошення дострокових виборів до парламенту буде створено так звану третю політичну силу на противагу існуючим політичним силам, представленим нині у Верховній Раді.

«Я поки що відкидаю можливість дострокових виборів, але якщо час проб’є, я не виключаю того, що така сила буде створена колективними зусиллями політиків нового покоління, які відчувають безперспективність подальшого, гострого кольорового протистояння», - сказав Луценко.

«Я запевняю, що я спілкуюся і з Яценюком, і з Гриценком, і з іншими політиками, до яких часто приміряють можливість третьої сили», - сказав він.

Останні новини 

В бюджеті Києва утворилася багатомілярдна діра

23/09/2008 19:39 
 
Доходи зведеного бюджету Києва за 6 місяців 2008 року склали 9,3 млрд. грн., або 38% річного показника. Про це йдеться в звіті про виконання столичного бюджету-2008 за перше півріччя, - пише тижневик «Бізнес».
Загальний фонд міського бюджету поповнився майже на 7 млрд. грн., що складає 40% річного плану. Крім того, за перше півріччя до спеціального фонду надійшло 2,3 млрд. грн., або 38% річного плану.

Видання відзначає, що невиконання плану по доходах загального фонду багато в чому є наслідком недонадходжень від податку на прибуток фізичних осіб, які формують близько 80% загального фонду міської скарбниці. У першому півріччі від сплати цього податку в міську скарбницю надійшло 4,9 млрд. грн., або 42% річного плану. Це пояснюється тим, що спочатку в столичному бюджеті був закладений завищений рівень середньої заробітної плати. Планувалися, що середня зарплата жителів Києва за підсумками року складе 3,5 тис. грн. У той же час, в першому півріччі 2008 року середня зарплата в столиці, за даними Держкомстату, виросла на 12% - до 2909 грн.

Що стосується надходжень до спеціального фонду міського бюджету, то ключова стаття доходів спецфонду - продаж землі і нематеріальних активів - виконана на 34,55 річного плану (всього 665 млн. грн. з 1,9 млрд. грн. запланованого річного об’єму надходжень).

Стрічка, Останні новини 

Саркозі закликає зробити з «великої вісімки» «велику тринадцятку»

23/09/2008 19:38 
 
Президент Франції Ніколя Саркозі виступив за розширення "великої вісімки". На думку глави французької держави, G8 повинні доповнити такі країни, як Індія, ЮАР, Бразилія, Китай, Мексика.

У своєму виступі в ході 63-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН Саркозі закликав світових лідерів до проведення саміту до кінця поточного року для обговорення питань по розв'язанню світової фінансової кризи.

Раніше Саркозі вже пропонував розширити ряди "великої вісімки" до 13 країн, включивши Китай, Індію, Мексику, Бразилію і ЮАР.

"Велика вісімка" повинна продовжити йти по шляху трансформації", - заявив Саркозі.

"Я хочу, щоб G8 стала G13", - відзначив французький президент.

Останні новини 

Литвину ніхто не пропонує участі у новій коаліції

23/09/2008 19:31 
 
Голова фракції Блоку Литвина у Верховній Раді Володимир Литвин не отримував офіційного запрошення для участі в переговорах про формування нової коаліції. Про це повідомила його прес-секретар Ольга Чорна.

"Мені, принаймні, ніхто офіційно не оголошував ні про місце, ні про час. Можливо, йому через 10 хв. зателефонують і запропонують прийти кудись, але поки що нічого не планувалося", - сказала вона.

Раніше заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що ПР сьогодні проведе переговори з Блоком Литвина про створення коаліції.

Останні новини 

Янукович заявляє, що альтернативи "ширці" немає

23/09/2008 19:22 
 
Голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що альтернативи об'єднанню основних політичних сил, представлених у парламенті, немає.

"Поганий мир краще, ніж добра війна. Тому ми вимушені домовлятися заради України", - сказав Янукович під час зустрічі з послом США в Україні Уільямом Тейлором.

За словами Януковича, Партія регіонів утворила переговорні групи з усіма парламентськими фракціями.

"Без Партії регіонів неможливо створити стабільну коаліцію, оскільки ми представляємо половину України і це не можна не враховувати", – наголосив він.

Останні новини 

Ющенко запросив в Україну спеціалістів Нью-йоркської фондової біржі

23/09/2008 19:00 
 
Представники Нью-Йоркської фондової біржі найближчим часом відвідають Україну для розробки спільних механізмів співпраці. Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі Президента Віктора Ющенка з головним керуючим Нью-йоркської фондової біржі Дунканом Нідерауером, - повідомляє proUA із посиланням на прес-службу Глави держави.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва України та США у фінансовій сфері. «Мені приємно відзначити, що стратегічний характер партнерства між нашими країнами з кожним роком набуває всі більше практичного значення» ,- сказав Ющенко.

На думку експертів, сказав він, наступний рік має стати ключовим для виходу українських компаній на ринок первинного публічного розміщення акцій (IPO) на закордонних торговельних майданчиках.

Дуже важливим у цьому контексті є розвиток відносин українських компаній з Нью-Йоркською фондовою біржею, яка є найбільшим ринком капіталу в світі, сказав Президент. Глава держави висловив вдячність цій установі та Нідерауеру за сприяння розвитку такої співпраці. Президент підкреслив, що сподівається на її поглиблення у майбутньому.

Серед позитивних кроків двостороннього співробітництва Президент назвав створення українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій, перше засідання якої має відбутися на початку жовтня у Києві.

«Реальним свідчення результативності нашого партнерства є динамічний розвиток торговельно-економічних відносин», - сказав Віктор Ющенко. Він нагадав, що 2007 року обсяг торгівлі між Україною та США позначений рекордним показником за всю історію двосторонніх відносин у3,3 млрд. дол., а за перше півріччя 2008 року уже досяг 2,5 мільярдів доларів.

Останні новини 

Росія хоче залишити ЧФ в Севастополі і після 2017

23/09/2008 18:33 
 
Росія може представити українській стороні комплекс взаємовигідних пропозицій, які дозволили б Чорноморському флоту залишитися в Севастополі після 2017 року. Про це сказав міністр оборони РФ Анатолій Сердюков,- повідомляє Газета.ru .

«Ми хотіли б, щоб Чорноморський флот залишився в Севастополі і після закінчення в 2017 році терміну дії відповідного договору з Україною. Для цього ми можемо представити комплекс пропозицій, які були б вигідні обом країнам і стосувалися як орендної плати за базу в Севастополі, так і розвитку соціальної інфраструктури, співпраці у сфері оборонно-промислового комплексу, суднобудування і інших областях», - сказав міністр.

Політика 

М. Саакашвили: 'Россия настолько уязвима!'

23/09/2008 17:58  Петр Смоляр, "Le Monde", "ИноСМИ.Ru"
 
 
Русские ведут себя как жители 18 или 19 века. В прошлом никто не снимал на пленку их грабежи, зато сегодня на снимках видно, как они грузят унитазы на танки. Можно подумать, варвары древних времен. Эта настолько сюрреалистично, что порою сложно воспринимать их всерьез.

Останні новини 

У Кличка вирішили змінити регламент Київради

23/09/2008 17:45 
 
Фракція Блоку Віталія Кличка в Київській міській раді критикує прокуратуру Києва за відсутність наполегливості в оскарженні нею рішень Київради в суді.

«Блок Віталія Кличка не згоден з позицією прокуратури, яка після відхилення протестів не продовжує відстоювати незаконність рішень Київради в суді», - сказано в повідомленні.


У зв’язку з цим блок має намір ініціювати внесення змін до регламенту Київради для посилювання процедури розгляду протестів прокурора, а на сесії представник прокуратури повинен аргументувати свою позицію.

Останні новини 

Верховна Рада ратифікувала угоду про реадмісію з Росією

23/09/2008 17:40 
 
Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом міністрів України та Урядом Російської Федерації про реадмісію, -повідомляє УНІАН
За ухвалення відповідного закону проголосували 396 народних депутатів з 439 зареєстрованих в сесійній залі.

Угоду було підписано 22 грудня 2006 року в Києві.
Угода спрямована на створення правових умов, необхідних для координації і співробітництва нашої держави у питаннях попередження та протидія незаконній міграції, а також торгівлі людьми на території України та Російської Федерації.

Завданням є прийняття положень про порядок здійснення реадмісії між сторонами, що надасть можливість здійснювати спільні заходи щодо попередження, припинення і розкриття правопорушень, пов`язаних з нелегальною міграцією.

Угода передбачає комплекс заходів щодо попередження, припинення та розкриття правопорушень, пов`язаних з нелегальною міграцією. У зв’язку з цим компетентними органами, на які покладаються повноваження, є Міністерство внутрішніх справ (центральний компетентний орган) та Адміністрація Державної прикордонної служби України.

Останні новини 

Сєвєродонецька міськрада виділила свому меру матеріальну допомогу

23/09/2008 17:36 
 
Сесія Сєвєродонецької міської ради вирішила надати міському голові Владимиру Грицишину матеріальну допомогу у розмірі місячної зарплати. Про це повідомляє Луганське відділенні Комітету виборців України.

Проти виділення допомоги проголосували лише депутати-комуністи. Вони намагалися з’ясувати, яка сума конкретно буде виплачена і якими обставинами викликана необхідність віддати частину грошей, зібраних жителями, для особистого користування градоначальника. Відповіді на ці питання депутати-комуністи так і не одержали.

Комуністи запропонували мерові використовувати для вирішення своїх матеріальних проблем, наприклад, свій особистий автомобіль вартістю приблизно в 80 тисяч євро.

Попередня сторінка   1 2 3 4 5 6 7    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
11 квітня 2005 року

Ющенка визнали героєм

Цього дня Президент України Віктор Ющенко потрапив до списку ста найвпливовіших людей планети, опублікованого у американському часописі "The Time". Віктора Ющенко було віднесено до категорії "Герої та Ідоли", поруч з духовним лідером Далай-ламою.


   

Останні новини  

10 квітня 2009 року
20:32 

Латиноамериканські серіали призводять до зниження народжуваності

19:20 

В Азербайджані відкриється філія Університету Шевченка

18:26 

Нацбанк заваленний скаргами на банки

18:23 

Міліція спіймала хабарника в Держслужбі туризму

18:18 

Тимошенко хвалиться, що зняла всі питання щодо модернізації ГТС

17:47 

На сьогоднішньому аукціоні НБУ продав 35 млн дол.

17:37 

Литвин вирішив запустити в Раді таємний «лототрон»

17:20 

Сомалійські пірати стягують сили до захопленого американського судна зукраїнцями на борту

17:06 

Ющенко ветував закон про експорт електроенергії

16:52 

Росія готує агресію проти Грузії із Севастополя?

16:46 

Тимошенко хоче відправити в космос 2 млрд. гривень

16:34 

На вихідних погода в Україні погіршиться

16:22 

На Великдень транспорт у Києві працюватиме цілодобово

16:14 

Тимошенко пакує валізи до Польщі

16:07 

Грузинська опозиція оголосила непокору Саакашвілі

15:56 

Росія допоможе Молдові розправитися з маніфестантами

15:49 

Тимошенко виділить на космос майже пів мільярда

15:37 

Опубліковано щорічний рейтинг Forbes Global 2000 найбільші корпорації світу

15:29 

Тимошенко вже домовилась з Путіном про модернізацію української ГТС

15:26 

Генпрокуратурa знову взяла на «гарячому» суддю хабарника

15:20 

Українська економіка може втратити 100 мільярдів в 2009 році

15:12 

Уряд зобовяже закуповуватися тільки "у своїх"

15:07 

Тимошенко домовилась з Путіном про зустріч

14:55 

Глава Нацтелерадіо звільнився не через Пугачову?

14:42 

У Ющенка запідозрили, що Тимошенко хоче «спустити» гроші МВФ на свій популізм

14:33 

Регіонали хочуть, щоб Тимошенко брала приклад з Януковича

14:24 

Дві вкладниці банку «Надра» підпалили себе

14:05 

Глава КС заявляє, що прийшов час міняти Конституцію

13:52 

У Тимошенко вирішили таємно співпрацювати із «шпигунами в погонах»







Загрузка...

 Архів  

«    Вересень 2008    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
новости, загрузка информера
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua