This version of the page http://www.nadra.com.ua/ukr/tempadministration/news (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-11. The original page over time could change.
Надра — Новини < Тимчасова адміністрація у НАДРА БАНКУ
Тимчасова адміністрація у НАДРА БАНКУ

Новини

Тут Ви можете ознайомитися з інформацією про роботу тимчасової адміністрації в НАДРА БАНКУ

Результати восьмого тижня роботи тимчасової адміністрації НАДРА БАНКУ

03.04.2009

Упродовж восьмого тижня роботи тимчасова адміністрація НАДРА БАНКУ продовжила реалізацію плану відновлення ліквідності та платоспроможності банку.

НАДРА активно впроваджує пропозицію з ефективного управління заборгованістю клієнтів-позичальників з метою допомогти їм пережити важкі часи макроекономічної кризи. Значну зацікавленість з боку позичальників-суб’єктів малого та середнього бізнесу викликали спеціальні програми, які тимчасова адміністрація розробила у рамках кредитних продуктів. Так, скориставшись пропозиціями зі зниження відсоткової ставки, скасування пені та штрафів для низки кредитних продуктів, позичальники вже погасили близько 1,5 млн гривень зобов’язань (станом на початок квітня поточного року).

У телеінтерв’ю «5 каналу» тимчасовий адміністратор НАДРА БАНКУ Валентина Жуковська зазначила: «Завдяки впровадженню низки спеціальних пропозицій кожен позичальник може звернутися сьогодні в банк та отримати власну програму реструктуризації заборгованості, яка дає надію, що навантаження на його бюджет дозволить уникнути затримок у погашенні кредиту».

У рамках програми лояльності до клієнтів НАДРА БАНК розробив спеціальну пропозицію для вкладників-пенсіонерів з повернення депозитів, сума яких не перевищує 5 000 гривень (або еквівалент в іноземній валюті) і строк закінчення яких припав на період з лютого по червень 2009 року. Клієнту пропонується повернення 20% від суми депозиту за умови його пролонгації не менш ніж на півроку. Виплати за депозитами, термін яких закінчився у лютому 2009 року, будуть здійснюватися з 21 квітня. У травні клієнти отримають частину депозитів, термін яких закінчився у березні поточного року. В червні будуть здійснюватися виплати за «квітневими» депозитними договорами і відповідно в липні і серпні за договорами, терміни яких закінчилися у травні та червні. Клієнт також має можливість отримати 20% від залишку на депозитному рахунку через чотири місяці за умови забезпечення щомісячних зарахувань (від 500 гривень) на поточний рахунок, відкритий у НАДРА БАНКУ.

Група прийому і розгляду звернень громадян, яка працює у Центральному офісі НАДРА БАНКУ, на цьому тижні розглянула понад 100 заяв щодо виконання взаємних зобов’язань банку перед вкладниками і позичальниками. Комітет з розгляду скарг громадян прийняв рішення виплатити близько 260 тис. гривень, 9 700 доларів США і 5 500 євро клієнтам, які відчувають гостру потребу у грошових коштах.

1 і 3 квітня НАДРА БАНК взяв участь у валютному аукціоні НБУ з метою задоволення потреб в іноземній валюті клієнтів-фізичних осіб і суб’єктів підприємницької діяльності, що використовується ними для погашення заборгованості за тілом кредиту і відсотків за ним (у т. ч. прострочених).

Діяльність тимчасової адміністрації НАДРА БАНКУ коментує Василь Юрчишин, директор економічних програм Центру Разумкова:

Сьогодні, в умовах зростаючої політичної нестабільності, надто важливо отримати хоча б окремі, але значимі позитивні економічні сигнали. І стабілізація банківської сфери, повернення довіри до неї як з боку населення, так і бізнесу належать до найбільш важливих з них.

У цьому контексті заслуговують позитивної оцінки зусилля тимчасової адміністрації в одному з найбільших українських банків – НАДРА БАНКУ. Слід зазначити, що саме відкритість намірів і дій, готовність до пошуку прийнятних рішень для мінімізації втрат банку й клієнтів як у Києві, так і в регіонах дають підстави припускати, що за умови відсутності нового політизованого тиску банк відновить свої позиції у відносно короткий термін. Це є особливо важливим для всієї фінансової системи й виходить за рамки діяльності одного банку.

Існує два практичних аспекти нової політики НАДРА БАНКУ, що однаково важливі для банківської системи в цілому. Так, у банку вже працює група, у якій об'єднані знання й зусилля міжнародних аудиторів, інвесторів і юристів, що мають практичний досвід у питаннях реструктуризації зовнішніх запозичень. Наразі ще передчасно говорити про результати, однак передбачається, що залучення кваліфікованого ядра зможе знизити гостроту проблеми.

Крім того, банк цілеспрямовано й лояльно працює як з успішними клієнтами, так і з тими, хто особливо відчуває потребу в коштах. Уже впроваджена ціла низка спеціальних пропозицій, продиктованих реальними умовами діяльності банку: зниження ставок на залишок за кредитом, перегляд графіка платежів, скасування штрафів і т. д. У той же час зараз почалась розробка програми, що спрямована на першочергове повернення незахищеним категоріям населення вкладів, термін дії яких закінчився, а також тим, хто має гостру потребу в коштах. Зрозуміло, це лише перші кроки, але кроки, безсумнівно, у правильному напрямку.

Звіти по роботі тимчасової адміністрації НАДРА БАНКУ:

Сьомий тиждень 20.03.2009

Шостий тиждень 20.03.2009

Місяць 13.03.2009

П'ятий тиждень 09-13.03.2009

Четвертий тиждень 06.03.2009

Третій тиждень 28.02.2009

Другий тиждень 20.02.2009

Перший тиждень 13.02.2009

Оновлено востаннє 06.04.2009