На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Книга відгуків | Зворотний зв'язок 

СВІТ КРІЗЬ ОБ'ЄКТИВ










ВИБРАНЕ













ЛІЧИЛЬНИКИ





 




- Нотатки мандрівника
- Україна - туристична
- Туристам на замітку
- Законодавство про туризм
- Тематичні посилання
- Новини туристичного ринку


Нотатки мандрівника

БАТЬКІВЩИНА ДРЕВНІХ МІСТ
Древня земля Македонії, батьківщина античної македонської цивілізації і гордого народу, місце зародження православної писемності і одна з найчистіших країн Європи, у наші дні мало відома досвідченим українським туристами. А тим часом, це одна з найцікавіших країн Балкан і одна з наймолодших держав континенту. В усіх македонських містах бережно зберігається безліч архітектурних пам'ятників середньовіччя й античності, а унікальне природне середовище дає змогу вважати країну одним з кращих європейських центрів активних видів відпочинку.



Актуальне інтерв'ю. ЛИТВА - ТУРИЗМ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ.
Одвічне питання, як скласти всебічно повне враження про країну за короткий термін, знайшов в моєму випадку рішення: порівняти власні враження з компетентною думкою фахівців. Кваліфіковано про країну і туризм мені розповів Заступник директора державного департаменту туризму Литви - Йозас Рагуцкас (Juozas Raguckas). Оскільки моє перебування в країні співпало з часом проведення у Вільнюсі першого форуму представників туристичної еліти Литви, це дозволило мені ближче познайомиться з положенням справ в достатньо прибутковій для держави галузі.



КРАЇНА,В ЯКУ ХОЧЕТЬСЯ ПРИЇХАТИ ЩЕ...
Чотири дні замало, щоб побачити всю маленьку Естонію, але цілком досить, щоб закохатися у неї. Візитівкою цієї країни вже давно став далеко не прохолоджувальний напій "Vanna Tallin", як і далеко не гарячий темперамент її мешканців. Для тих, хто хоч раз тут побував, або має хоч трохи клепки у голові, цих двох підказок має бути вдосталь, аби вони здогадалися, що мова йде про Естонію.



В МАЄТКУ ГРАФА ВОРОНЦОВА
...Всю принадність колишньої Таврії здавна оцінили й російські вельможі. В різні роки їм належали майже всі найкращі палаци Криму. Навіть Микола ІІ, останній з російських царів, полюбляв милуватися морськими краєвидами кримської Лівадії. Однак чи ненайбільшим власником південних земель України довгий час вважався генерал-губернатор Новоросійського краю Михайло Семенович Воронцов.



ЗАГЛЯДАЮЧИ У "ГОЛУБІ ОЧІ ВОЛИНІ"
Волинь здавна славиться своїми лісами, чудовими озерами, повноводими річками і різноманітним тваринним світом. Соснові бори й розкішні діброви, загадкові вільшаники й білокорі березняки створюють неповторну красу цього краю. Цей мальовничий куточок справедливо вважають казковою колекцією лісових пейзажів та краєм озер, які за чистоту вод називають блакитними очима Волині.



ДО ЗОЛОЧІВСЬКОГО ЗАМКУ НА ПОБАЧЕННЯ З ПРИВИДАМИ
Чи не найвідоміший власник Золочева Ян III Собєський рідко перебував у своєму маєтку. Успадкувавши після вимерлого великопанського роду Даниловичів замки в Поморянах, Жовкві і Олеську, він, як правило, проживав у Яворові, іноді - Варшаві чи Жовкві. Та й Марисенька (королева Марія Казимира де Аркуйон) надавала більшу перевагу відпочинку у Франції, куди виїжджала "інкогніто". Ян III радив дружині називати себе Маркізою де Жовква, Яворів чи Золочів, аби ніхто не впізнав там Собєську, а сам в листах до неї підписувався "пустельником золочівських лісів".



МІСТО НАД ДНІСТРОМ
Уже звичними для мешканців Миколаєва на Львівщині є те, що при згадці про їх рідне місто, в уяві співрозмовника постають кораблі, порти, море. Але наше містечко інше, злегка присипане пилом історичного забуття і цементним порохом, воно чіпляється за погляд маленькими вуличками, ошатними хатками, щирими, душевними мешканцями.



Сторінки: 1









Всі права застережені. © Ukrinform 2004.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 238-85-05
E-mail: mov@ukrinform.com