АВТОРИЗАЦIЯ
Введiть ваш логiн:
Введiть ваш пароль:
 
РОЗДIЛИ САЙТУ
ДОДАТКОВІ РОЗДІЛИ
КАЛЕНДАР ВАГІТНОСТІ
РОЗСИЛКА
Введiть ваш e-mail:
Ваше iм'я:
Формат листа:
про розсилку
RSS-ТРАНСЛЯЦІЯ
НАША КНОПКА

iншi кнопки ви можете знайти на цiй сторiнцi


Календар вагітності
Календар вагітності: двадцять восьмий тиждень вагітності

Дитина

Дитина досягла цієї магічної відмітки - 28 тиждень. Вона вже має цілком правильні пропорції тулуба і голови, і якщо народиться зараз, то буде повністю розвинена, за винятком підшкірного жиру, за допомогою якого дитина не замерзає «ззовні». Це не означає, що всі її органи працюють достатньо добре. І для маляти дуже страшно вийти з цього теплесенького місцечка і опинитися в інкубаторі. Воно все ще дуже маленьке: завдовжки 35 см і важить 900 грамів. Так що краще, щоб воно лишалося ще в вашому животику.

Скелет дитини змінюється. Хрящі повільно перетворюються на тверді кістки. Цей процес продовжується, поки вона не народиться. Кістки черепа залишаються найм'якішими, щоб череп міг достатньо стискатися, коли дитина народжуватиметься.

Ваше маля стає все індивідуальнішим і особливішим. Якщо це ваша друга чи третя дитина, ви можете відчувати різницю між цією та попередніми вагітностями. Цей, мабуть буде дуже зайнятим, бо попереднє маля сиділо в животі тихесенько. Кожна вагітність і кожна дитина є унікальною.

Спитайте в лікаря, у якій позі в середині знаходиться ваше маля. Це допоможе вам здогадатися, якими частинами тіла і в які місця воно вас штовхає. А також ви зрозумієте, в якій області живота краще слухати його серцебиття. Адже 96% малят приймають зручну для пологів позу (головою вниз) аж коли в мами з'являються потуги.

Мати

Так як ваш живіт стає все тяжчим, у вас можуть з'явитися дивні болі чи щипаючі відчуття в паху. Що це може бути?Спочатку стає страшно, коли починає щипати внизу живота. Це ж не можуть бути потуги? Впродовж першої вагітності важко знати, що на тебе чекає. Усі відчуття нові - «як відчуваються потуги»? Ви просто вирішуєте зачекати. Якщо сьогодні більше не повторювалось, то заспокоюєтесь; це не потуги. Але потім відчуваєте це знову. Біль проходить швидко, та все ж…

Те, що ви відчуваєте - це біль у зв'язках. Уявіть, як матка зв'язана з тазом зв'язками. Зв'язки чіпляються до ослаблих тазових м'язів і підтримують матку, щоб вона не опускалася. Звичайно, вони тримають матку розміром з грушу, а тепер їм доводиться тримати сумку з досить важким гарбузом. Наприкінці вагітності, сумка матиме 40 см і 5 - 5,5 кг ваги (з дитиною, плацентою, амніотичною рідиною в середині).

Зв'язки матки витримують сильні навантаження. Якщо ви відпочиваєте, то можете й не помітити, але якщо трошки перенапружитеся у вправах, будете мити вікна чи просто гуляти задовго, можуть з'явитися неприємні відчуття. Щоб боротися з цим, спробуйте не так сильно навантажуватися, робити вправи для тазу, нахили та розтяжку з йоги. Це зовсім безпечно. Багато вагітних жінок мають труднощі в той період, коли дитина зростає найшвидше. Зв'язки не можуть справитися з таким навантаженням. Зі скороченнями та схватками ви нічого не вдієте. Ви не маєте перейматися через дискомфорт, адже він швидко проходить. Біль у зв'язках з'являється в основному в перші три місяці і наприкінці вагітності. Як завжди, скажіть лікарю, якщо маєте серйозні жалоби.

Важливо про вагітність

  • Якщо підтримувати живіт під час чхання, це не лише приємно, а й допоможе запобігти проблеми зі стримуванням сечі;

  • Якщо біль у зв'язках не дає вам спокою, просто розслабтеся. Не рухайтесь багато і не гуляйте так довго. Присідайте і давайте трошки навантаження на м'язи ніг. Можете піднімати легкі предмети з підлоги ногами, тоді присідання не знадобиться.

  • Коли з'являється біль у зв'язках, приміть теплу розслаблюючу ванну. Також можете прикласти до місця, де болить, пляшку з теплою водою, це теж допомагає. Деяким жінкам значно легшає від масажу для вагітних.

  • Якщо ваша дитинка штовхає вас в одне й те саме місце, і це місце вже болить, спробуйте м'яко натиснути на іншу точку живота.

    Братик/Сестричка

    У мами болить спина і вона вже не може так легко нахилятися. Це означає, що ви маєте допомагати їй у всьому. Завдяки цьому ви почуваєтеся трошки дорослішими, але й злегка хвилюєтеся - тепер вам завше доведеться робити більше рутини? Татко також вдома. Ви маєте тихо себе поводити, щоб мама могла добре відпочити. Ви думаєте, що це недобре - те, що маля робить з мамою. Та, може, воно нічого й не робить, а спина болить не від того.

    У той же час горище вже майже готове. Добре, бо вам вже набридло все те лахміття, що валяється по хаті. Тато сказав, що з наступного тижня ви вже спатимете в новеньких кімнатах. Класно!

    А ще мама з татом зробили на комп'ютері книжечку з тих малюнків дитини, що ви намалювали.

    * підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

    Попередній тиждень Наступний тиждень


    (За матеріалами 3D Pegnancy)


  • Опублікувано : 29 Липень 2008 | Переглянуто : 2676 | обговорити на форумі
    Коментарів: 0

    Залишити коментар може тільки зареєстрований відвідувач. Якщо ви ще не зареєструвалися, будь ласка, пройдіть на цю сторінку.

    ПОШУК ПО САЙТУ
    ДЛЯ ДIТЕЙ
    Малювання та розфарбовування готує руку вашої дитини до письма. Поєднуйте приємне i корисне: завантажуйте красивi контурнi картинки.
    Подивитися
    Загадки: новi й улюбленi, цiкавi та смiшнi. Вибирайте на свiй смак!
    Читати
    усе для дiтей
    У ВАС ПРОБЛЕМА?
    Ви можете поставити будь-яке запитання щодо виховання чи навчання дитини i спецiалiст допоможе вам вирiшити вашу проблему.

    На ваші запитання відповідають спеціалісти:
    гінеколог
    психолог
    слингоконсультант
    НАШІ ДРУЗІ










































    Сплануй своє весілля - obruchka.com.ua





    ще друзі
    Copyright 2007 MAMA-TATO.COM.UA
    Усi права захищено. All rights reserved
    На головну Форум Книги Статтi Контакти
    При використаннi матерiалiв з порталу mama-tato.com.ua активне посилання на нас обов'язкове.



    [ PG.t : 0.02 | DB.q : 10 | DB.t : 0.00 ]