This version of the page http://www.adm-pl.gov.ua/politics/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-06. The original page over time could change.
Управління з питань внутрішньої політики полтавської облдержадміністрації - Новини

 

 

 

 

 







3 квітня 2009

1 квітня на Полтавщині народні депутати України П.Ющенко, Ю.Костенко у рамках заходів з відзначення 200-річчя від дня народження М.Гоголя взяли участь у  покладанні квітів до пам’ятника письменнику у с.Гоголеве Шишацького району, висадженні кущів калини, ознайомились з експозицією реконструйованого музею-заповідника М.Гоголя, алеєю скульптур героїв творів письменника у м.Миргород. П.Ющенко та Ю.Костенко взяли участь в урочистих заходах з нагоди 200-річчя від дня народження М.Гоголя у Палаці культури курорту «Миргород». Також в урочистих заходах взяли участь Тимчасовий Повірений у справах Російської Федерації в Україні, Радник-Посланник Посольства Російської Федерації в Україні  В.Лоскутов, заступник Міністра культури і туризму України О.Бенч, виконавчий директор НБУ О.Дащенко, директор Інституту літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України, академік НАН України М.Жулинський, поет, громадський діяч, Герой України  І.Драч, інші офіційні особи, а також делегації ряду областей України та Бєлгородської області Росії.

2 квітня 2009

Президент сподівається на підтримку в суспільстві запропонованим ним конституційних змін. «Я абсолютно спокійний, що ці пропозиції отримають підтримку в суспільстві, сподіваюсь, що і в парламенті. Зміни Конституції повинні будуватися на традиціях, які акцептовані в демократичних країнах», - сказав Глава держави. В цілому він пояснив, що запропоновані ним зміни мають на меті створити стабільну систему роботи державної влади, що має вивести країну з перманентної політичної кризи, яка існує протягом багатьох років через надмірну концентрацію і дублювання владних повноважень. Глава держави заперечив тезу про те, що двопалатний парламент притаманний країнам з федеративним устроєм.

2 квітня 2009

Відповідно до статей 93 і 154 Конституції України Президент України Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до Конституції України» та визначив цей законопроект як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою. (ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ)

30 березня 2009

27 березня у Полтаві за участі голови облдержадміністрації В.Асадчева, народних депутатів України О.Попова, Р.Сафіулліна (фракція ПР), В.Петренка (фракція БЮТ), начальників обласних управлінь і служб, міських голів, голів райрад, голів райдержадміністрацій, керівників підприємств, установ і організацій, представників профспілок, громадських організацій, ЗМІ відбулася двадцята позачергова сесія обласної ради. Вів пленарне засідання голова обласної ради О.Удовіченко. З врахуванням зауважень і доповнень депутатів, прийнято рішення з 21 питання порядку денного сесії. Зокрема, заслухано та затверджено звіт про виконання обласного бюджету за 2008 рік, підвищено на 8% вартість тарифів для населення на послуги централізованого теплопостачання та постачання гарячої води. У тарифи закладено мінімальний відсоток рентабельності підприємств, що дасть їм змогу працювати.

17 березня 2009

З метою оптимізації роботи Полтавської облдержадміністрації з інститутами громадянського суспільства щодо координації заходів, пов’язаних  із  забезпеченням  проведення консультацій з громадськістю  з  питань  формування   та   реалізації   державної та регіональної політики, сприяння реалізації  громадянами  конституційного  права  на участь в управлінні державними та регіональними справами, забезпечення врахування    громадської    думки   у   процесі підготовки та організації виконання рішень центральних і місцевих  органів виконавчої влади Полтавська облдержадміністрація оголошує прийом звернень від обласних громадських організацій про включення їх представників до складу Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації. Термін прийому документів – до 31 березня 2009 року. Звернення має включати: заяву від громадської організації про включення представника до складу Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації; прізвище, ім’я, по батькові, посаду, адресу (електронну адресу) та контактні телефони делегованого до складу дорадчого органу представника; витяг з протоколу засідання керівного органу громадської організації про делегування до складу дорадчого органу представника; копії документів про реєстрацію (легалізацію) обласної громадської організації. Звернення надсилати на адресу: 36014, м.Полтава, вул. Жовтнева 45, к. 608.

Архів »
RSS 2.0