This version of the page http://www.mobus.com/103813.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-05. The original page over time could change.
Фільм Альбіни Афоніної отримав диплом Міжнародного кінофоруму
Поиск:
Сделать стартовой Добавить в избранное Шрифты:
Рассылка новостей:
Закрыть
Главная / Регионы / Кировоград

Фільм Альбіни Афоніної отримав диплом Міжнародного кінофоруму


понедельник, 30.06.2008 16:03 650

Документальна стрічка «Три уламки дзеркала» отримала диплом «За відкриття нової сторінки вітчизняного кінематографу» на 17-му Міжнародному кінофорумі «Золотий Витязь» у Москві. Фільм відомої української журналістки Альбіни Афоніної, знятий коштом меценатів з Групи компаній «Фокстрот», розповідає про зв′язок з Україною видатного російського кінорежисера Андрія Тарковського.

Сімнадцятий міжнародний кінофорум «Золотий Витязь» завершився 31 травня. У фестивалі взяли участь 226 фільмів з 31 країни. Лише 40 із них було відзначено нагородами. Серед них - і стрічка Альбіни Афоніної, повідомляють Новости Кировограда.

– Тарковський як людина та митець почався в Україні, – каже Альбіна Афоніна. – Три «уламки дзеркала» – це три українські міста, з якими доля пов′язала життя великого митця. У Кіровограді бере витоки рід Тарковських, в Одесі Андрій Арсенович проходив практику, а в Каневі він створив свій найкращий фільм – «Іванове дитинство», за який у Венеції отримав «Золотого лева». Саме в цих містах ми й знімали нашу стрічку.

Ідею документального фільму його авторка виношувала вже давно. Але через брак коштів розпочати зйомки не вдавалось. Аж ось на початку 2008 року Альбіна Афоніна знайшла однодумців: до створення фільму долучилася відома в Україні Група компаній "Фокстрот".

Незважаючи на те, що зйомки щойно завершилися, стрічка вже виборола свою першу нагороду. На черзі – участь в інших кінофестивалях: Міжнародному кінофестивалі «Покров», Міжнародному фестивалі авторських фільмів у Сербії, а також презентація у Франції.

«Три уламка дзеркала» відкривають невідомі раніше сторінки з життя й творчості Тарковського. Деякі факти, наведені у стрічці, до цього часу не були відомі навіть дослідникам життя й творчості великого режисера. Наприклад, відкриттям стало те, що рід Тарковського має безпосереднє відношення до Івана Карпенка-Карого, засновника українського театру. Саме він був опікуном Олександра Тарковського, діда великого режисера, у Кіровограді, коли батьки Олександра в 1872 році померли від тифу.

– Цю стрічку включено до соціального проекту ГК «Фокстрот» під назвою «Народний кінозал», - розповідає заступник директора ГК “Фокстрот” по зв′язках з громадськістю Людмила Лозова. - Це значить, що стрічка знайде свого глядача у найдемократичніших залах України - Палацах культури, клубах, соціальних центрах й просто неба у імпровізованих залах міст та селищ України. Принаймні так ми демонструємо останнім часом фільми наших партнерів – Міжнародного фестивалю анімаційного кіно «Крок» та фестивалю православного кіно "Покров". Адже некомерційне кіно про великі почуття та великих людей має своїх поціновувачів, коло прихильників щирого кіно повинно розширюватися, й ми пишаємося, що долучилися до цього процесу.

Стрічка Альбіни Афоніної «Три уламки дзеркала» незабаром розпочне свій шлях до українського глядача. У рамках соціального проекту “Народний кінозал” “Фокстрот” планує організувати презентацію фільму в Каневі, де велася основна частина зйомок.

Довідка: Андрій Арсенович Тарковський (4 квітня 1932 — 29 грудня 1986) — російський кінорежисер, сценарист. На думку багатьох зарубіжних критиків, це другий за вкладом в світове кіномистецтво та впливом на його історію радянський режисер після Сергія Ейзенштейна. Його твори – "Каток і скрипка" (1960), "Іванове дитинство" (1962), "Андрій Рубльов" (1972), "Соляріс" (1972), "Дзеркало" (1974), "Сталкер" (1979), "Ностальгія" (1984), "Жертвопринесення" (1986) – отримали численні відзнаки критиків та призи на кінофестивалях: «Золотий Лев» Венеціанського кінофестивалю за фільм «Іванове дитинство», спеціальний приз журі Канського фестивалю за стрічку «Соляріс».

Mobus.com

Печатная версия | Отправить другу | Письмо редактору | Обсудить в форуме

Комментариев - 0 Написать комментарий

Имя :

Комментарий :
Введите символы, изображенные на картинке:
Запросить другое изображение
Email:

Теги:    андрія тарковський    альбіна афоніна    фільм   
Статьи по теме:
Презентація фільму "Маленьке життя" у Кіровограді
27.10 09:22 2630
Ресурсы Кировограда

Новости КИНО и ТВ

Загрузка...
Загрузка...

Работа в Украине

Загрузка...
Загрузка...
Реклама
Реклама

Знакомства

Загрузка
WEB-конференции
Группа «Премьер-министр» о себе: «Талант — и этим все сказано!»
пятница, 03.04.2009 17:24 941
Группа «Премьер-министр» приняла участие в web-конференции на mobus.com. Артисты без ложной скромности признались ...
Все конференции
Голосование
Президент Украины Виктор Ющенко...
 
останется у власти до конца срока
будет отстранен посредством импичмента
уйдет по собственной воле
Главное
Названы страны, помогающие уходить от налогов
04.04 22:00 32 0
Fitch понизило и отозвало рейтинги ИСД
04.04 15:00 40 0
Реал договорился о переходе Криштиану Роналдо
04.04 14:39 51 0
Развлечения
«Премьер-министр» сознались, что они… натуралы
03.04 17:40 58 0
Детство наших бабушек
03.04 09:43 103 1
Тяжело идти на работу в понедельник...
03.04 15:53 83 0
В этот день
День геолога 
2000г.  Боксёр В. Кличко перенёс операцию.
День посадки деревьев в Южной Корее 
Свобода слова
"Якитория" в кризисе
Организация: Ресторан "Якитория"
Харьковская область
Вода в кетчупе "Чумак"
Организация: Торговая марка "Чумак"
Киев
"УкрСибБанк": "Я недоволен вами!"
Организация: "УкрСибБанк"
Донецкая область

Мобильные телефоны от $44
 

LCD-телевизоры от $249

Цифровые камеры от $78
 

MP3-плееры
от $39

Стиральные машины от $199
 

Ноутбуки
от $612
Ссылки партнеров
Работа Новости Почта

Новости партнеров
Загрузка...
Новости партнеров
Загрузка...
Загрузка...
Новости партнеров
Glavnews.net
Новости партнеров
Загрузка...
О нас Контакты Реклама на сайте Архив Гражданская журналистика Пресс-релизы