This version of the page http://www.petition.org.ua/?action=view&id=104168 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-04. The original page over time could change.
Петиції Онлайн
Реклама

справочник лекарств | ремонт своими руками

Петиція # 104168
Статус петиції: Опублікована на сайті

Адресат петиції: Укрсоцбанк


Про виплати процентів по валютних кредитах в гривні



Дорогий Банк!
Користуючись нагодою, висловлюю Тобі свою повагу та дякую за допомогу у реалізації моїх планів.
Однак, ситуація на фінансовому ринку та в економіці в цілому з кожним днем все погіршується. Здається, що в короткостроковій перспективі покращень не очікувати. Особливо болісно цю ситуацію сприймають клієнти, які користуються валютними кредитами.
Коли, в звичайних умовах, добросовісний клієнт має два варіанти для вибору (недобросовісний - три):
• Продовжувати платити за майно, придбане в кредит;
• Повернути заставне майно банку чи страховій компанії або, реалізувавши, виплатити всю суму,
то в нинішніх умовах, можливості повернути (реалізувати) майно банку чи страховій компанії практично немає, бо всі розрахунки в межах України здійснюються в національній валюті, в тому числі, страхове відшкодування прив’язане до гривні (в межах страхової суми в гривнях), валюті, яка вже тепер знецінилася більш як на 45%, а можливість вільно купити іноземну валюту (долар) – практично відсутня.
Разом з цим, Міністерство фінансів та Національний Банк України підготували ініціативу щодо погашення процентів за валютними кредитами в національній валюті з розрахунку 5,05 грн./долар.
На мою думку, така ініціатива є логічною та справедливою, оскільки будь-який банк залучає валюту як внесок до свого статутного капіталу (без сплати процентів) або позичає тим чи іншим способом під невеликі відсотки (за українським мірками). До цього додаються витрати на утримання офісів, оплату праці персоналу, рекламу, планований прибуток, ризики і розраховується процентна ставка по кредиту для кінцевого споживача (клієнта).
Для такого поважного Банку в довгостроковій перспективі було б справедливо розділити наслідки фінансової кризи з клієнтами, які мають валютні кредити та погодитися або запропонувати сплачувати проценти по таких кредитах в гривні з розрахунку 5,05 грн./дол., або по курсу, актуальному на момент укладення кредитного договору, адже, гроші, що отримує банк по процентах за кредит в більшій мірі йдуть на витрати, які прив’язані до гривні (утримання офісу, оплата праці персоналу, реклама тощо) та й планований прибуток на території України розраховується в національній валюті.
Такий сміливий і далекоглядний крок дасть можливість:
• Зменшити попит на валюту та збільшити – на гривню;
• Підсилить віру в Банк та збільшить лави дійсно відданих клієнтів;
• І головним чином, таке рішення дасть можливість уникнути масових неплатежів при подальшому погіршенні ситуації.




З повагою,
ті, що підписалися нижче.


1.Александр Якименко,Харьков,бизнес
2.СвітланаГудзик,м.Львів,ФОП перевізник
3.ЗорянаТимочко,Львів,ФОП перевізник
4.ОлександрДутка,Київ,інженер
5.boltikthe citizen,Basselton,бизнесмен
6.Автор алкоголикили наркоман!,Про спонсорский курс 5,05,это такое гониво!!!)))
7.НаталіяРоманишин,Львів,бухгалтер
8.АндрейМоксяков,Львов,Менеджер
9.ІринаШутка,Львів,Логіст
10.АлександрГудилин,Мариуполь,ФЛП
11.МаринаФилатова,Киев,менеджер

Ваше ім'я*:
Ваше прізвище*:
Місто*:
Рід занять*:
Ваш E-mail*:

Ваш e-mail потрібен нам для перевірки вашого підпису. Вам надійде лист з проханням підтвердити підпис. Вашу адресу не буде опубліковано чи передано третім особам.

Інформація про петицію.
Дата створення: 2009-01-17 16:34:32
Категорія: Політика і врядування
Географічний ареал: Україна
Тривалість підписної кампанії: 1 рік
Ініціатор петиції:

Кількість підписів: 11

Версія для друку

(с) Всі матеріали цього сайту - "копілефт". Їхнє розповсюдження в електронному та друкованому вигляді заохочується. Однак, при відтворенні матеріалів просимо зазначати джерело - "Петиції", та/або адресу - www.petition.org.ua.