This version of the page http://www.dfp.gov.ua/888.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-04. The original page over time could change.
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України: Рекомендації щодо особливостей складання та подання річної звітності адміністраторами недержавних пенсійних фондів
Мапа сайтуПідпискаВідповіді на запитанняНадіслати запитанняКонтактна інформація
Головна сторінка»Діяльність Держфінпослуг»Департамент нагляду за недержавними пенсійними фондами»Складання, подання звітності та аналіз»Роз’яснювальна інформація»Рекомендації щодо особливостей складання та подання річної звітності адміністраторами недержавних пенсійних фондів

Опитування

Оцініть роботу Держфінпослуг як державного регулятора

добре
задовільно
незадовільно
важко визначитися

Перегляд результатів

 

Рекомендації щодо особливостей складання та подання річної звітності адміністраторами недержавних пенсійних фондів

З метою запобігання порушень щодо подання звітності з недержавного пенсійного забезпечення, встановленої Положенням про подання адміністратором недержавного пенсійного фонду звітності з недержавного пенсійного забезпечення, затвердженим розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України (далі – Держфінпослуг) від 22.06.2004 №1100 (далі – Положення), та зменшення первинного документообігу при поданні відповідної звітності до Держфінпослуг, Департамент нагляду за недержавними пенсійними фондами повідомляє:

1. Відповідно до п.2.1 Положення адміністратор подає до Держфінпослуг річну звітність з недержавного пенсійного забезпечення протягом кварталу після закінчення року, але не пізніше 1 квітня року, наступного за звітним.

   Згідно з вищезазначеним пунктом Положення адміністратори складають та подають звітність з недержавного пенсійного забезпечення двох видів: звітність про діяльність пенсійного фонду та звітність про здійснення діяльності з адміністрування пенсійних фондів.

   Звітність про діяльність НПФ складається з показників їхньої фактичної діяльності. Враховуючи те, що більшість недержавних пенсійних фондів у 2004 році не розпочали провадження діяльності з недержавного пенсійного забезпечення, адміністратор подає річну звітність про діяльність НПФ за 2004 рік тільки за формою НПФ – 1, встановленою Положенням. Разом зі звітністю про діяльність НПФ подається супровідний лист,  в якому повинна бути зазначена в довільній формі інформація щодо відсутності показників діяльності НПФ.

   У випадку, якщо НПФ набув статусу фінансової установи, радою НПФ укладено відповідні договори із суб’єктами недержавного пенсійного забезпечення, а також на підставі укладених адміністратором пенсійних контрактів вкладники цього фонду розпочали в 2004 році сплачувати пенсійні внески, адміністратори НПФ подають в повному обсязі звітність про діяльність НПФ в строки , передбачені Положенням.

   Звітність про здійснення діяльності з адміністрування пенсійних фондів також подається в порядку та обсязі, передбачених Положенням, а в частині фінансової звітності адміністратора пенсійного фонду – в повному обсязі, передбаченому п.2 статті 11 розділу IV Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

   Квартальна звітність із недержавного пенсійного забезпечення складається та подається адміністратором НПФ згідно з порядком, встановленим Положенням.  

2. Звертаємо увагу на те, що пунктом 5 Положення про порядок визначення чистої вартості активів недержавних пенсійних фондів (відкритого, корпоративного, професійного), затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України від 11.08.2004 №339, передбачено подання адміністраторами НПФ до Держфінпослуг документа про визначення чистої вартості активів НПФ, а саме довідку про чисту вартість активів НПФ за встановленою цим Положенням формою.

   Обчислення та визначення чистої вартості активів НПФ здійснюється адміністратором та особою, що здійснює управління активами НПФ на останній день кожного місяця.

   Враховуючи зазначене, довідка про чисту вартість активів НПФ за формою, встановленою Положенням про порядок визначення чистої вартості активів недержавних пенсійних фондів (відкритого, корпоративного, професійного), затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України від 11.08.2004 №339,  подається адміністратором НПФ із зазначенням показників розрахунку по кожному місяцю звітного періоду в складі звітності з недержавного пенсійного забезпечення, передбаченої Положенням.

 

Розробник АТЗТ «Атлас» © 2005 Держфінпослуг