This version of the page http://bank-ua.com/index.php?article_id=695 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-04-02. The original page over time could change.
Персональна сторінка
Навігація
Банківські продукти
Пластикові картки
Публікації
Новини
Статті
Тенденції ринку
Довідники
Банки
Банки в кольорах
Курс валют
Курс металів
Рейтинг банків
Показники банків
Облікова ставка НБУ
Індекс інфляції
Інша статистика
Банкноти та монети
Знаки валют
Сайти банків
Бізнес-інструменти
Кредитний калькулятор
Економічні терміни
Банківський форум
Технології
Мережа НБУ
Експорт
Інформери
XML/RSS
Реклама
BANK-UA.com - Зберігайте гроші в ощадних злитках
Публікації - Статті
Всі статті
13.09.2008
Зберігайте гроші в ощадних злитках

  380 x 327
Куди подіти гроші?
Кажуть, бідному важко жити на світі - він постійно стурбований добуванням коштів для існування. Але в людей заможних (тим більше, багатих) проблем теж чимало: адже тому, хто заробив певний капітал, треба не просто зберегти його, але й примножити, інакше гроші або знеціняться, або "розтечуться" по дріб'язках.

Так що є над чим голову поламати. Звичайно, основну його частину можна вкласти в бізнес, але якусь частину вільних коштів далекоглядні люди залишають як непорушний запас - про всяк випадок. І знову виникає проблема - як його зберегти.

Різного роду "тумбочки" ми відкидаємо на початку - зберігати вдома десятки тисяч гривень або доларів небезпечно. Виходить, треба звернутися до банків України. Але й там вибір пропозицій настільки великий, що нерідко лише досвідчені люди зможуть вибрати саме те, що їм необхідно.

Адже це тільки на перший погляд просто: оформлюй депозит і нехай "капають" відсотки. А який вклад вибрати? В якій валюті? На який термін? Адже навіть найпростіший варіант - покласти на рахунок долари - не такий вже простий "на виході".

Розмір реального прибутку залежить від коливань курсу долара на світових ринках, від реакції на це нашого роздрібного ринку валюти, від рівня інфляції і навіть від політичної ситуації в країні та у світі. Ну, хіба можна за всім устежити і зробити коректний довгостроковий прогноз? Так для цього необхідний цілий інститут фахівців!

Звичайно, можна скористатися консультацією фінансиста, але ж кон'юнктура змінюється, а прибуткові вклади, як правило, не коректуються. Поклав певну суму на певний термін, і до моменту закінчення дії договору про неї краще взагалі забути.

"Дзвінкі" вклади і сейфи

Для тих, в кого є що зберігати, банки вже давно передбачили такий сервіс як "металеві" вклади та зберігання злитків банківських дорогоцінних металів.

Відрізняються вони тим, що в першому випадку клієнт як би купує на свої гроші певну кількість золота або іншого дорогоцінного металу, але фізично його не забирає, а відразу залишає на "металевому" рахунку на обумовлений у договорі термін. Коли він минає, клієнт може забрати своє золото з відсотками (теж у золоті), або відразу ж продати його банку та отримати готівку.

У другому випадку клієнт просто купує в банку золотий, платиновий або срібний злиток, орендує банківську комірку та в ній зберігає метал. Тут ніяких термінів не передбачено, можна все життя зберігати заощадження в такий от спосіб. Але на них не нараховуються відсотки, тому чистий прибуток становить тільки суму, на яку подорожчав дорогоцінний метал за час, що минув.

6% річних за безготівкове золото

Ми не будемо детально прораховувати, наскільки вигідний кожний із цих способів зберігання. Тільки нагадаємо, що за рік на світових ринках золото дорожчає в середньому на 20%. Тому, приплюсувавши ще й банківські відсотки, можна бути спокійним за свої "кровні" - у будь-якому разі, при будь-якій інфляції вони залишаться цілими. А, якщо пощастить, то й збільшаться.

На наш погляд, зручніше за все скористатися "золотою безготівкою". За нею більшість банків пропонує від 2% до 4%. Але є банки, готові заплатити за довіру клієнта і більше. ПриватБанк, наприклад, пропонує досить пристойні відсотки - 6% річних. Тому за рік вклад подорожчає на 26%, що навіть при 20%-ій інфляції дає непоганий прибуток.

До речі, за словами банкірів, людей, які вважають інвестиції в золото найбільш перспективними, з кожним роком стає все більше. Тим більше, що безготівковий "золотий" вклад простий як у відкритті, так й в обслуговуванні.

Клієнтові не треба бігати по банках, вибираючи розмір злитка залежно від наявної суми, перевозити його кудись, потім розмінювати або реалізовувати.

Як розповіли в ПриватБанку, відкриваючи "металевий" вклад, досить звернутися до відділення банку, і там розрахують, скільки золота припадає на конкретну суму. Вклад, як правило, відкривається на рік з можливістю пролонгації, і щороку він зростає на 6%.

Правда, є певні обмеження: мінімальний вклад - 50 г дорогоцінного металу. Так що, якщо не вистачає грошей для відкриття "золотого" вкладу, відкривайте терміновий депозит з правом поповнення, накопичуйте відсутню суму та створюйте власний "золотий запас".

За матеріалами Газета по-києвські
Ще статті:
Банки почали знижувати ставки по автокредитам /2008-09-13/
Що буде з кредитами? /2008-09-11/
Нерухомість більше не капітал, або Куди не слід вкладати гроші /2008-09-10/
Гривня одержить п'ятірку /2008-09-09/
П'ять способів розстатися з іпотечною квартирою /2008-09-08/
Скільки буде рости долар? /2008-09-08/
Небезпечні зв’язки /2008-09-04/
Нацбанк бореться з дрібним шрифтом /2008-09-03/
Чи варто вкладати у фонди операцій з нерухомістю /2008-09-03/
Мертві душі /2008-09-03/
Реклама
Пошук

Банківський форум
Пропозиції НАДРА БАНКУ для клієнтів юридичних осіб!!!
Фінансове оздоровлення Надра Банку
Надра збільшив ліміти для зняття готівки для безробітніх!!!
Кроки Надра Банку на зустріч клієнтам, у яких є автокредити.
14-Й КОНКУРС ТРЕЙДЕРОВ. Приз за 1 место - $1000!!
Обслуговування в "Надра-банк"
НАДРА БАНК пропонує «Ефективне управління грошовими коштами»
Как снизить банковские комиссии!!!
кредитування пенсіонерів
вторичное жильё неуклонно растёт в цене
Увійти на форум

Лічильники
© 2006-2009 Віталій ЯРЕГА. Всі права збережено

При використанні матеріалів, гіперпосилання на bank-ua.com обов'язкове
Домашня - Контакти - Реклама
Created by Yarega WebStudio, 2006-2009

Авторизація

Логін:
Пароль: