This version of the page http://20minut.ua/news/134770 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-31. The original page over time could change.
Робота над виставою “За двома зайцями” - на стадії завершення
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Гостиницы
Вход | Зарегистрироваться

Робота над виставою “За двома зайцями” - на стадії завершення

A A A
Размер шрифта:
З прем’єри музичної комедії “За двома зайцями” відкривається театральний сезон у Тернопільському драмтеатрі в суботу, 25 жовтня.

Сцена драмтеатру заповнена акторами. На задньому плані розмістився оркестр. На передньому стоять два актори: Сергій Бачик, котрий виконує роль Свирида Петровича Голохвостого, та народна артистка України Люся Давидко у ролі Секлити Лимерихи — мами дівчини, з якою прагне одружитися Свирид.

Замість костюмів на них буденний одяг. Лише Голохвостий опирається на джентльменський ціпок, вдаючи з себе “міського франта”. З декорацій на сцені лише два символічні каркаси стіни будинку.

- Поздравляю вас со свєтєйшимі вашимі іменинами. Дай Боже вам щастя, - каже герой Сергій Бачика, цілуючи пані Давидко в одну щоку. - Здоров'я, - цілує в іншу. - І усього, чого ви самі собі забажаєте.

В цей же момент героїня пані Давидко повертає обличчя до партнера і виходить так, ніби її цілують в губи. З залу лунає крик режисера: “Тримайте, тримайте момент! Свирид не рухайся”.

Вже за декілька секунд Секлита відходить в сторону, зображаючи на обличчі зніяковіння. А пан Бачик так і залишається на своєму місці, мов застиг, з витягнутими губами і круглими очима. Решта акторів сміються з комічного моменту.

Не так, як фільм з Пугачовою

В такому стані перебувала робота над новою виставою “За двома зайцями”, коли кореспонденти “20 хвилин” завітали на репетиції. Як розповідає В'ячеслав Жила, режисер-постановник, наразі творчий колектив складає всі частини спектаклю в одне ціле. І декорації, й костюми перебувають на стадії завершення. Уже з понеділка, 20 жовтня, буде проходити репетиція вистави у її повному вигляді. А 25 жовтня відбудеться прем'єра.

Вистава, яку скоро тернополяни зможуть побачити на сцені драмтеатру, буде сучасною стилізацією однойменної п'єси Михайла Старицького “За двома зайцями”. Але режисер запевняє нас, що до оригіналу він поставився бережно і з пошаною.

- Я не змінюю оригіналу так, як це, скажімо, зробили у фільмі з Пугачовою. Я лиш намагаюся збагатити класичний твір співзвучністю з сьогоднішнім днем, зробив його більш зрозумілим для сучасної людини, – каже він. – Щоб глядачі, прийшовши на виставу, не лише відпочивали і сміялися, але й виносили з неї якісь думки. Адже, на мою думку, історія про весільного авантюриста — це досить сучасна проблема. Оркестр братиме участь у дійстві

Доповнюватиме виставу оркестр, який, за задумом режисера, буде приймати безпосередню участь у дійстві.

- Вся вистава буде створюватися прямо на сцені, - продовжує пан Жила. – Це матиме приблизно такий вигляд: в Києві на Подолі грають музиканти. А навколо них молоді люди розігрують виставу.

Сюжет вистави розповідає про легковажного цирульника Свирида Петровича Голохвостого (у виконанні акторів Сергія Бачика та Юрія Паланіцького). Перебуваючи на межі банкрутства, цей герой вирішує, що вигідний шлюб може виправити його становище. Заради цього авантюрно настроєний чоловік розпочинає залицятися одразу до двох дівчат: Галі (Тетяна Попович та Олена Складан) і Проні (Ірина Муха). Але, як каже народна мудрість: “за двома зайцями побіжиш, жодного не спіймаєш”.

До речі, в репертуарі Тернопільського драмтеатру декілька років тому вже була вистава “Дамських справ майстер”. Вона також писалася за мотивами п’єси Старицького “За двома зайцями”. Цікаво, що актори, які тоді виконували головні ролі – тепер грають батьків героїв.

Відкритий попередній продаж квитків на прем'єру у касі драмтеатру. Їхня вартість — 15-25 грн.

Тернополь 2008-10-17 09:21:22
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
"За двома зайцями"  Сергій Бачик  люся давидко 
Статьи автора Валентин ВОРОБЙОВ:

Оцените новость:

Рейтинг: 5
Голосов: 3
Просмотров:479

Валентин ВОРОБЙОВ
8(050)1085102
Написать письмо автору

Добавить комментарий (3)
D@nik 17/10/2008 10:32 +3
Коли був меншим, думав що в театрах нема нічого цікавого!
Потім в школі ходив пару рас на комедії - сподобалось!
Пару разів ходив на драми! Доречі дуже цікаво дивитись сцени драми наприклад на історичну тему - головне щою актори нормально грали!
Ответить IP
Гость: гість 17/10/2008 13:05 +1
В нас на виставки краще ходити на прем'єрні дні. Бо після на них заганяють різних школярів, студентів і в залі розпочинається справжній бардак!
Ответить IP
Funny 17/10/2008 14:19 0
Білетики вже купили,будемо чекати суботи:)
Ответить IP
Также в рубрике:
14:50Дівчата із гурту «неАнгелы» відпочивали в омріяних країнах
11:51"Кошачий" джаз в Ирландском пабе (ФОТО)
09:21В Хмельницькому відзначили 100-річчя Степана Бандери
09:02Подружжя солістів підкорило тернопільську публіку
13:47Мерлені та Костецький потрапили на дуель
12:23У пошуках Миколи Гоголя
12:02Житомирский театр отпразднует 65-летие премьерой
11:30Першу злітну смугу в Житомирі побудували Терещенки
11:23У Житомирі розпочинається "Музина весна"
17:47Відбувся чат з Сергієм Білозеровим, фронтменом гурту "МОРЖ"
Статьи автора Валентин ВОРОБЙОВ:
17:04 Картини з “Кооператора” “переїхали” у свою галерею
15:14 Виставу “За двома зайцями” тернополяни назвали феєричною
09:21 Робота над виставою “За двома зайцями” - на стадії завершення
10:18 На “Нівроку” вирували “енергія” і шаленство
09:42 Виставка живопису і графіки приурочена до Дня художника
14:12 Білоруси грали на палиці і сантехніці
17:36 Два дні Тернопіль співатиме козацькі пісні
13:21 “Всюдихід для подорожей по болотах” їде в Тернопіль
11:10 Андрухович везе в Тернопіль “Самогон”
15:25 Гурт Good Life: про копіювання відомих музикантів і Бога