на головну | пошук | контакти | передплата | оголошення
№ 23 (4523)
10 лютого 2009 рiк

«  Лютий 2009  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
РУБРИКАТОР

політика

Олександр ЛАВРИНОВИЧ: «Потрібна єдина стратегія для руху країни вперед»

10.02.09  Вл. інф.

Тривалий час владу в Україні формує бізнес, який визначає, хто працюватиме у парламенті, хто очолюватиме уряд і навіть хто буде Президентом. Таку думку висловив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович на загальних зборах Європейської бізнес-асоціації, які відбулися в Києві 6 лютого.

Так він прокоментував слова виконавчого директора асоціації Анни Дерев’янко про те, що потрібні законодавчі зміни для поліпшення інвестиційного клімату. За її словами, за дев’ять років існування ЄБА створена книга перешкод інвестиціям в Україну. І вона щорік стає товщою, а не навпаки.

На думку Першого заступника Голови Верховної Ради, це пов’язано з тим, що країна й досі не завершила системні реформи — політичну, судову, управлінську, економічну. Оскільки так і не вдалося виробити єдину стратегію загального руху країни. Олександр Лавринович вважає, що сьогодні треба передусім звернути увагу на якість законодавства, а відтак зробити кроки, потрібні для зменшення корупції в органах влади.

Аналізуючи економічну ситуацію в країні і світі, він звернув увагу на певні відмінності вітчизняної і світової кризи. Зокрема, підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради, треба порівняти результати роботи уряду в першій половині 2005 року і нинішнього Кабінету Міністрів. Тоді відбувся сплеск інфляції, з якою почали боротися зміцненням національної валюти, відкриттям кордонів для імпорту, а відтак — падінням внутрішнього валового продукту. Подібне повторилося з точністю один до одного минулого року. Тоді як, на його думку, світова криза свідчить про кризу життя в борг. Адже, як відомо, вона розпочалася у Сполучених Штатах Америки з падіння іпотечного ринку.

Олександр Лавринович звернув увагу на ще одну проблему, яка домінує в суспільному житті країни: правовий нігілізм. Адже часто високопосадовці роблять усе, щоб не виконувати чинні приписи. З другого боку, коли чогось дуже хочеться, але його не можна зробити, тоді скасовують попереднє рішення. Все це, на його думку, істотно вплинуло на євроінтеграційні темпи країни. Зокрема, уповільнилися темпи уніфікації українського законодавства і стандартів до європейських. А тому в Україні посилюється скептицизм до напрямку інтеграційного руху.

Спілкуючись після зборів Європейської бізнес-асоціації з журналістами, Перший заступник Голови Верховної Ради відповів на запитання щодо останніх подій в парламенті. Зокрема, Олександр Лавринович прокоментував слова Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що, мовляв, Верховна Рада працюватиме і після складання мандатів 150 народними обранцями з Партії регіонів. Він нагадав рішення Конституційного Суду, за яким парламент повноважний лише за умови, коли він налічує не менш як дві третини від його складу. Водночас Перший заступник Голови Верховної Ради наголосив, що Президент має право застосувати положення Основного Закону про розпуск парламенту, а не обов’язок. Олександр Лавринович висловив сумнів, що народні обранці зможуть внести зміни у виборче законодавство.


iншi матерiали роздiлу "політика"

З днем народження, товаришу Матвєєв!
Сьогодні, 28 березня, — день народження Валентина Григоровича Матвєєва, народного депутата України, відомого політичного, державного і партійного діяча.  

Комуністи готуються до «народного імпічменту»
Комуністична партія має намір у квітні—травні провести масові акції протесту з вимогою імпічменту Президента Віктора Ющенка. Про це на прес-конференції повідомив лідер партії та голова фракції КПУ у... 

Херсонщина як турботлива, дбайлива мати...
Жителям Херсонської області  

Ловись, рибко...
Кількість риболовних суден, що ведуть промисел в океанічних водах за межами України, зменшилась із 230 у 1990 році до 14. 

Не потрібно пристрастей там, де треба діяти зважено
Як ми вже повідомляли, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин здійснив робочу поїздку по Житомирщині. Під час спілкування з людьми та на прес-конференції було порушено низку важливих... 
Eкспорт матерiалiв

За умови повного або часткового вiдтворення посилання на
www.golos.com.ua є обов'язковим (для iнтернет-ресурсiв гiперпосилання).