This version of the page http://www.dpa.uzhgorod.ua/node/5846 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-29. The original page over time could change.
Парламенту рекомендовано відхилити проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів Українидо податку з | ДПА в Закарпатській обл.

Парламенту рекомендовано відхилити проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів Українидо податку з

чт, 25/12/2008 - 08:12

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо податку з власників транспортних засобів

Проектом (реєстр. №3404), поданим Кабінетом Міністрів, пропонується перевести податок з власників транспортних засобів із складу загальнодержавних податків і зборів до складу місцевих податків і зборів. При цьому, органам місцевого самоврядування надається право встановлювати до визначених законом ставок податку підвищувальні коефіцієнти.

Крім того, законопроектом передбачено збільшити ставки податку у 3 рази - для легкових автомобілів та автомобілів для перевезення не менш як 10 осіб. Зазначалось, що прийняття даного законопроекту дозволить забезпечити належне фінансування будівництва автомобільних доріг в рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Під час обговорення члени Комітету, зокрема, зауважили, що подані до проекту закону документи "не містять жодних розрахунків та обґрунтувань щодо доцільності збільшення ставок податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів саме в три рази". Відсутні розрахунки і щодо соціально-економічного впливу прийняття такої пропозиції. Народні депутати наголосили на тому, що "застосування даної норми призведе до зростання цін на товари та послуги, зменшення обсягів продажу транспортних засобів, збільшення витрат підприємств і, як наслідок, зменшення надходжень до державного бюджету".

http://portal.rada.gov.ua/rada