на головну | пошук | контакти | передплата | оголошення
№ 24 (4524)
11 лютого 2009 рiк

«  Лютий 2009  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
РУБРИКАТОР

політика

Вони захищали друзів

11.02.09  

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко наголосив на необхідності системного підходу до розв’язання проблем воїнів-інтернаціоналістів та державної підтримки не тільки учасників бойових дій, а й їхніх родин. На цих питаннях зосередив увагу М. Томенко, колишній афганець, під час зустрічі 9 лютого з учасниками бойових дій в Афганістані, які проходять лікування у госпіталі для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна».

Торкаючись питань соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів, заступник Голови Верховної Ради назвав нещодавно ухвалений закон про прирівняння до статусу учасників бойових дій вдів та батьків тих, хто загинув в Афганістані або помер згодом, «одним із найважливіших для учасників бойових дій». «Це справедливо і правильно, держава повинна допомагати таким сім’ям, бо вони жили, живуть і житимуть з війною в серці. Необхідно, щоб держава усунула політичну складову і залишила повагу до воїнів-афганців — ці люди захищали своїх друзів, ними ми повинні гордитися. Повага до учасників бойових дій, їхніх сімей повинна стати нормою для нашої держави. Бо кризи приходять і минають, а подвиг залишається», — наголосив М. Томенко.

За його словами, цей закон почне діяти з 1 липня 2009 року. «Відкладення зумовлене необхідністю скласти реєстр таких потерпілих, а також тим, що бюджет на перше півріччя вже затверджено», — пояснив заступник Голови Верховної Ради України.

Одним із необхідних завдань допомоги воїнам-інтернаціоналістам М. Томенко вважає підняття на вищий рівень діагностики та лікування ветеранів. Зокрема, на його думку, необхідно вирішувати питання лікарської допомоги не лише на загальнодержавному рівні, а й на рівні обласних рад, можливо, й на базі госпіталів для учасників Великої Вітчизняної війни. «Ми повинні забезпечити цим людям своєчасне, якісне, безоплатне лікування. Це буде справедливо», — сказав М. Томенко.

Воїни-інтернаціоналісти, які проходять лікування в госпіталі, поставили питання перед Верховною Радою України про рівноправну та своєчасну виплату пенсій і надбавок, забезпечення житлом та автотранспортом інвалідів.

М. Томенко вручив Почесну грамоту Верховної Ради України головному лікарю госпіталя В. Нероді, сертифікат на обладнання рентгенкабінету, подарував госпіталю тенісні столи та інше спортивне обладнання.

На знімку: заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко відвідав госпіталь для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна», де поспілкувався з учасниками бойових дій в Афганістані та привітав їх із двадцятою річницею виведення радянських військ з цієї країни.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.


iншi матерiали роздiлу "політика"

З днем народження, товаришу Матвєєв!
Сьогодні, 28 березня, — день народження Валентина Григоровича Матвєєва, народного депутата України, відомого політичного, державного і партійного діяча.  

Комуністи готуються до «народного імпічменту»
Комуністична партія має намір у квітні—травні провести масові акції протесту з вимогою імпічменту Президента Віктора Ющенка. Про це на прес-конференції повідомив лідер партії та голова фракції КПУ у... 

Херсонщина як турботлива, дбайлива мати...
Жителям Херсонської області  

Ловись, рибко...
Кількість риболовних суден, що ведуть промисел в океанічних водах за межами України, зменшилась із 230 у 1990 році до 14. 

Не потрібно пристрастей там, де треба діяти зважено
Як ми вже повідомляли, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин здійснив робочу поїздку по Житомирщині. Під час спілкування з людьми та на прес-конференції було порушено низку важливих... 
Eкспорт матерiалiв

За умови повного або часткового вiдтворення посилання на
www.golos.com.ua є обов'язковим (для iнтернет-ресурсiв гiперпосилання).