This version of the page http://www.uwtoday.com.ua/kyltyra.php?pos_id=176 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-25. The original page over time could change.
Україна сьогодні :: Культура
Культура Гороскоп

БГ: «Опера — це великий паб»

- Ну що, як у вас тут справи? - по-свійськи запитав у київських журналістів Борис Гребенщиков, вальяжно вміщуючись у кріслі. - Раніше було гірше, а зараз - як завжди, - відповів хтось із дотепників. Відповідь БГ сподобалася, він зареготав, тож далі розмова з музикантом на диво склалася: замість звичного одного недбалого слова при спілкуванні п.Гребенщиков розщедрювався на цілих три, а то й на чотири. Не знущався, не ігнорував, не відмовчувався, був білим і пухнастим. Вочевидь, акція, яку він приїхав піарити за місяць до її початку, дорогого вартує - і для нього, й для організаторів. У будь-якому сенсі.
Що ж має відбутися в Києві 14 жовтня? А тоді в Національній опері України пройде дивовижний виступ (за словами учасників акції) БГ та «Акваріуму» в розширеному інтернаціональному складі - 22 музиканти з різних країн світу гратимуть унікальну програму з класичних творів легендарної групи і композицій, які раніше не виконувались, написаних спеціально для нового альбому. Головна фішка: кошти, виручені на концерті, будуть направлені в коростишівську школу-інтернат для дітей з психічними відхиленнями. Ці кошти мають надійти від українських «грошових мішків» (бізнесменів, політиків, підприємців, зірок шоу-бізнесу, спорту тощо), яких автори ідеї масово запросять на виступ. Мовляв, треба мати совість і ділитися надприбутками з бідними й нещасними.
Вам це нічого не нагадує? Мені чогось раптом привидівся Остап Бендер. Пам'ятаєте: «І тільки діти, маленькі діти...» Під цей рефрен він вимагав гроші на створення товариства «Меча й орала», які потім профукав разом із Кісою Вороб'яніновим. Ну, це так, особисті асоціації. Щоправда, вони не зовсім безпідставні, бо поінформовані журналісти роповідали, як виникла думка запросити БГ з його «рибками» до України. Приблизно так: кілька, м'яко кажучи, ду-у-же забезпечених хлопців-молодців побували в травні на інтерконцерті в Альбертхолі (Лондон), і так він їм сподобався, що, розвівши пальці віялом, вони «зуб дали», що такий же влаштують і дома - щоб інших «колег» жаба давила. Брешуть чи не брешуть злі язики, не знаю. Вірю в добрі наміри: що акція в Києві має насправді допомогти малолітнім сиротам і хворим (від ред. - «УіСС» це перевірить). Але чому організатори свято вірять в те, що вони перші в Україні благодійники? Подібні виступи, концерти, фестивалі тощо у нас проводяться регулярно, а їхніми ініціаторами є відомі бізнесмени, політики... (далі за списком), і кошти перераховуються, і акції непогано піаряться в пресі. А, скажімо, Ані Лорак, Віктор Павлік, Олександр Пономарьов, Лілія Підкопаєва (перші прізвища, що спали на думку) мовчки собі постійно допомагають як окремим людям адресно, так і державним установам для малозабезпечених, які державі до... ліхтаря. Інша річ, що ВР досі так і не ухвалено Закон про меценатство, завдяки якому таких людей стало б у країні більше на порядок.
Менше з тим, сам концерт обіцяє бути цікавим. По-перше, пройде він чомусь в Опері (оренда - 150 тис. грн.). БГ: «А ми завжди вважали свою музику оперою, опера - це великий паб, в яких ми так любимо виступати». По-друге, шанувальників «Акваріуму» чекає сюрприз: після 12 років розлуки разом із Гребенщиковим на сцену підніметься один із учасників першого складу групи Олександр Титов. По-третє, в живому концерті будуть задіяні інструменти, які досі групою не використовувались: леп-стил, ірландська волинка, індійський сітар, табла, саранги, гармоніум, китайський ер ху тощо, на яких гратимуть музиканти з Англії, США, Ірландії, Індії, Польщі.
...На прес-конференції у «путінського орденоносця» БГ поцікавилися, як він ставиться до російсько-грузинських подій. Колись безбашенний рокер, а нині обережний метр туманно (чи то пак, дипломатично) відповів: «Обидві сторони брешуть, ми ніколи не дізнаємося правду. Як математик можу сказати, що краще збирати частини в ціле, аніж ціле розчленовувати». Відчувалося, що тема не болить. Що ж чіпляє? «Рок мертвий?» Гуру так само байдуже: «Це поняття належить минулому». Сумно...
Лариса Білякова

Дозвілля - Культура     19.09.2008 вернуться

Народная демократия - это прямое голосование!

Опитування

архів

Кому нужен дефолт в Украине?

В.Ющенко Ю.Тимошенко В.Януковичу Всем троим
проголосувати результати

Работа

Загрузка...
Загрузка...
Вакансии: водитель, менеджер, бухгалтер и др.
Презентация

Читати також

06.11.2008

детально

Єжі Гофман — не той, за кого себе видає?!

26.11.2008

детально

Шаги истории в гобеленах

26.11.2008

детально

Абстрактний монархіст В’ячеслав Бутусов

26.11.2008

детально

Явление Михалкова украинскому народу

16.10.2008

детально

«Бумбокс» forever!

16.10.2008

детально

Щастя — це коли тебе розуміють

26.10.2008

детально

У франківців новий сезон, а грошей на журналістів немає

26.10.2008

детально

Чому українці такі «афігенні»?

19.09.2008

детально

І зірка з зіркою балака…

Новини

всі новини

23.03.2009 | 13:49

детально

Один из продюсеров Анастасии Приходько Константин Меладзе обвиняется… в воровстве песни «Мама»

23.03.2009 | 13:44

детально

Почем билет на поезд из интернета и где в Украине можно заказать собственную электричку

23.03.2009 | 10:28

детально

Выдана первая лицензия на продажу конопли

23.03.2009 | 10:11

детально

Відомі політики та державні діячі пропагують в Україні секту мунітів

20.03.2009 | 13:57

детально

Летающий автомобиль – для любителей путешествовать без пробок

20.03.2009 | 13:44

детально

Второй транш от МВФ может составить 1,9 млрд. дол.

20.03.2009 | 12:21

детально

Кому выгоден раздор в фигурном катании и кто реально спасает этот вид спорта в Украине

20.03.2009 | 11:53

детально

Страна для историков и экстремалов

20.03.2009 | 11:27

детально

Полноправный министр или и.о. будет представлять Украину в внешних связях

19.03.2009 | 13:05

детально

Чому Держказначейство припинило щотижневе оприлюднення інформації про податкові платежі до бюджету?

Підписатись -