This version of the page http://jaba.kiev.ua/index.php?id=185 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-25. The original page over time could change.
офіційний сайт київської групи Жаба в дирижаблі :: ЖАБА В ДИРИЖАБЛІ - ПОЛІТ НОРМАЛЬНИЙ


ЖАБА В ДИРИЖАБЛІ - ПОЛІТ НОРМАЛЬНИЙ

У 1991-му,коли на стадіонному фінальному концерті "Червоної Рути" у Чернівцях київська пост-панківська формація ЖАБА В ДИРИЖАБЛІ вибухнула своїм хітом "Саддам Хусейн" - ефект був приголомшливий. Наступного дня, а саме 19 вересня у Москві трапився путч. Жарти жартами, але екзотичний коктейль з буфонади, гротеску й рок-н-ролу - це була ядерна суміш, яка заряжала енергією, радістю й усіляким позитивом. Пісні "Жучки-смердючки", "Зелений горошок", "Пум-пум-пум" та інші швидко зробили "ЖАБУ" суперпопулярною істотою. Польський лейбл "Кока-рекордз" та український лейбл "Гарба" видали перший альбом групи, який став культовим серед прихильників пост-панку. Були також і доволі успішні гастролі містами України і Польщі. І якби не підступне "кидалово" з боку колишнього директора, команда б жила собі поживала... Повернення "ЖАБИ" у 1998-му викликало нову хвилю інтересу до призабутої групи. Хоча цього разу й поменшало сценічної ексцентрики, ЖАБА-2" одразу припала до душі яскравими артефактами. Як от пікетуванням у Києві французької амбасади з рішучою вимогою припинити вживання у їжу жаб та серією запальних шоу на різних фестах. А ще - вразили альбомом "Сонце в моїй голові" з маленьким рудим бешкетником на обкладинці. Там усі 16 треків слухалися на одному диханні, хоча усі пісні й записані трьома мовами: українською, російською і німецькою.

Нова реінкарнація "ЖАБИ" - це вимога часу, адже якось сумно без "жаб'ячої філософії" і усіх її веселих прибамбасів. У новому складі з "ЖАБИ" класичної присутні : Сергій "Чіня" Ачинян, Слава "Асік" Дяченко. Новобранці: Олексій Гиря - барабани, Андрій Петрушко - гітара, Сергій Топор - акордеон. У активі групи - повноцінна 45-хвилинна концертна програма, де такі номери як "Мазай", "Дури", "Балада" і "Навесні" приречені стати хітами. Отож вперед і з піснями.

Олександр Євтушенко