This version of the page http://www.dpa.uzhgorod.ua/node/5835 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-25. The original page over time could change.
Боротьба з корупцією в органах Державної податкової служби | ДПА в Закарпатській обл.

Боротьба з корупцією в органах Державної податкової служби

вт, 23/12/2008 - 15:46

До Управління по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА України надходить інформація про непоодинокі випадки порушення працівниками органів державної податкової служби обмежень, вставлених законодавством щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Відповідно до вимог Закону України „Про боротьбу з корупцією” держаний службовець не має права займатися підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через посередників, а також виконувати роботу на умовах сумісництва.

З початку цього року за матеріалами регіональних підрозділів складено 5 адміністративних протоколів про порушення податківцями таких обмежень. Так, працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Одеській області було проведено перевірку інформації щодо порушень з боку начальника одного з Управлінь ДПА області „П”. Вказана особа при призначенні на посаду та прийнятті присяги державного службовця, була ознайомлена із вимогами Закону України „Про боротьбу з корупцією”. При цьому, в ході перевірки встановлено, що вказаний працівник органів державної податкової служби „П”, зареєстрований як суб’єкт підприємництва та веде господарську діяльність підприємства. За вказаними фактами працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Одеській області було складено адміністративний протокол, за результатами розгляду якого судом прийнято рішення про притягнення „П” до адміністративної відповідальності , останнього з органів податкової служби звільнено.

З метою попередження скоєння корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією серед працівників органів ДПС, основні зусилля підрозділів по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби зосереджено, перш за все, на посиленні роз’яснювально-профілактичної роботи. Для цього, підрозділами по боротьбі з корупцією вживаються заходи щодо боротьби з корупцією, шляхом висвітлення цієї роботи через засоби масової інформації.

На веб-сайті ДПА України розміщено повний перелік номерів телефонів довіри підрозділів Управління по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА України, за якими громадяни можуть залишати свої повідомлення про можливі порушення з боку посадових осіб податкової служби.

Управління по боротьбі з корупцією в ОДПС ДПА України