This version of the page http://www.liderstvo.org.ua/megaproject/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-23. The original page over time could change.
Вища освіта: лідерство для прогресу - Мегапроект E-mail Мапа серверу Головна сторінка сайтобудівництво: dela design




Мегапроект

Міжнародний фонд “Відродження”, Інститут Відкритого Суспільства при співпраці Міністерства Освіти та Науки України виступили ініціаторами Мегапроекту основною метою якого є підтримка та розвиток системи вищої освіти України, запровадження системних якісних змін у викладанні та вивченні суспільних наук, згідно з найкращими світовими стандартами.

МФВ накопичено значний досвід в організації програм підтримки вищої освіти: створено базу даних по існуючих реципієнтах цих програм, налагоджено мережу інституційних контактів в закладах вищої освіти, науково-дослідних установах, органах управління освітою.

Впродовж 1999-2000 року організовано серію робочих зустрічей експертів, присвячених оцінці стану та умов функціонування закладів вищої освіти, визначенню потреб та перспектив, зокрема в галузі суспільно-гуманітарних дисциплін.

I. Назва проекту: Лідерські якості – шлях до кар’єри

II. Назва організації, що подає проект: Соціально-педагогічний інститут “Педагогічна Академія” (м. Кіровоград).

III. Досвід реалізації інших проектів: колектив викладачів Педагогічної Академії має певний досвід в ревлізації проектів, запропонованих МФВ та іншими фондами (SPA; Peace Corps, Ukraine).

Так, в 1996 році розпочалася робота за проектом “Світ Освіти”, мета якого — створення в Кіровограді ресурсного інфрмаційного центру, що надає консультації з питань міжнародного студентського обміну. Проект успішно реалізований, і сьгодні на базі Кіровоградського Інституту комерції постійно діє освітньо-консультативний центр Knowledge Warehouse.

В 1999 році успішно закінчилась реалізація проекту “Відкриття Нового Світу”, результатом якого була розробка нових навчальних програм викладання англійської мови та тестування мовної компетенції шляхом складання іспитів на отримання міжнародних сертифікатів (FCE, CAE, Proficiency in English, ESP) та інші. В процесі реалізації проекту було організовано літні курси підвищення кваліфікації викладачів англійської мови Кіровограду та області, обмін новою інформацією в сфері освіти.

Реалізовано два проекти разом з волонтерами Корпусу Миру США в Україні:
два літніх семінари для викладачів середніх шкіл південного регіону України “Ефективне планування – ефективне навчання” та для викладачів вищих навчальних закладів “Альтернативні шляхи навчання англійської мови”.

Викладачі Педагогічної Академії також брали участь у релізації проектів, поданих Кіровоградським Інститутом Комерції, допомагаючи з перекладом документів та в налагодженні звязків з західними партнерами.

IV. Які результати очікуються від реалізації проекту:

1. На основі теоретичного аналізу матеріалів навчального характеру (навчальні плани, робочі програми, моделі курсів, бібліографічні списки) під час стажування в західних університетах викладачі Педагогічної Академії підготуються до викладання нового циклу предметів, які мають розширити кваліфікацію випускників за рахунок відкриття магістерської програми “Менеджмент і сфері освіти“.

2. Запровадження нового блоку курсів дасть можливість готувати спеціалістів нової генерації, здатних вирішувати питання управління закладами освіти різних рівнів.

3. Розширення кваліфікації фахівців з лінгвістики та педагогіки надасть більше можливостей випускникам для працевлаштування, а саме дозволить крім викладання окремих предметів займати адміністративні посади, маючи для цьго необхідну теоретичну підготовку та лідерські якості.

4. Запровадження нових курсів вимагає розробки нового навчального плану і офіційної реєстрації Магістерської Програми. Отже, Педагогічна Академія має підготувати пакет документів для ліцензування нової Магістерської Програми “Менеджмент у сфері освіти” для лінгвістичного та психолого-педагогічного факультетів та спеціальності “Менеджмент непрофесійної сфери”.

5. Викладачі та студенти Педагогічної Академії будуть ознайомлені з удосконаленими методиками та новими технологіями навчання, викладання та організації навчального процесу та отримають навички управління закладами освіти, навички кваліфікованих академічних практиків, здатних втілювати нову освітню політику. Викладачі отримають досвід науковців-теоретиків, які розвиватимуть теоретичні основи та готуватимуть новий потенціал педагогічної галузі.

6. Як результат взаємодії кафедри “Навчання та Лідерство” з Центром та іншими кафедрами-партнерами передбачається розвиток глибоких творчих звязків (проведення семінарів, нукових конференцій, літніх шкіл, розробка методичних рекомендацій, колективне написання підручників, та ін.) які дадуть можливість консолідувати зусилля на шляху реформування освіти в Україні.

7. Будуть розроблені нові теоретичні курси та практичні семінари для підготовки адміністраторів освіти, які після апробації в Педагогічній Академії та ВНЗ-партнерах будуть запропоновані для запровадження в інших ВНЗ України за умови схвалення Міністерством освіти.

8. Педагогічна Академія розпочне цикл публічних лекцій з менеджменту освіти та розвитку лідерських якостей для адміністраторів виших та середніх навчальних закладів міста Кіровограда та області.

9. Для реалізації проекту буде обладнана лекційна аудиторія за новими технічними стандартами.

Можливість залучення додаткових коштів:

Крім фінансування від МФВ фінансова підтримка очікується від Педагогічної Академії та Кіровоградського Інституту Комерції (видання методичних розробок, фінансування перебування запрошених спеціалістів-консультантів БЕСО та викладачів ВНЗ-партнерів, оплата участі викладачів та студентів у наукових конференціях у ВНЗ України).

Інформаційного центру Warehouse of Knowledge (реклама проекту, обладнання, консультації спеціалістів ресурсного центру.

Консалтингова фірма “Ант” (реклама проекту, консультації з питань управління неприбутковими організаціями, використання обладнання, запрошення на семінари з питань реформування установ з застосуванням експертної оцінки за західними стандартами).

Кількість виконавців проекту — 3 особи, кількість учасників проекту — 8 осіб.

Мегапроект
Мета
Завдання
Напрямки
Етапи
Організатори
Учасники
Співпраця

 







Motor Banner Network
  Copyright © Педагогічна Академія 2001
  E-mail: kpa@kw.ukrtel.net
  Проект створено за підтримки фонду “Відродження”
  Сайтобудівництво — студія dela design