This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=55 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-20. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  17.01.2009 17:41:07 Сергій
  Інше
  На вашому сайті часто можна побачити відповіді, що якийсь електропоїзд невигідний. Тобто на цей електропоїзд продається дуже мало білетів і малий пасажиропоток, або ж експлуатаційні витрати занадто високі. У зв`язку з цим скажіть будь-ласка, а чи можливо приміром пустити електропоїзд з меншою кількістю вагонів ніж зазвичай ? Чи зменьшаться при цьому експлуатаційні витрати, чи буде цей електропоїд споживати менше електроенегії ніж зазвичай ? Чи можливо пустити замість десяти вагонів в електропоїзді приміром один або два вагони ?
  Відповідь: Шановний Сергію! Ваше звернення розглянуто у Головному управлінні приміських пасажирських перевезень Укрзалізниці. З наведеного питання інформуємо. Технічна можливість зменшення кількості вагонів в електропоїздах існує. Мінімальна кількість, яку можливо допустити в експлуатацію – 4 вагони. При цьому, дійсно зменшується кількість електроенергії, яка споживається електропоїздом під час його руху, та зменшуються експлуатаційні витрати, пов’язані з технічним обслуговуванням даного моторвагонного рухомого складу. В Україні електрифіковані залізничні колії зазвичай між великими населеними пунктами, де існує суттєвий пасажиропотік. Закупівля складів електропоїздів доречна у 8 – 10 вагонному виконанні. До складу електропоїзду обов’язково входять 2 головні вагони, тому зменшення кількості вагонів у електропоїзді не змінить обіг рухомого складу, та кількість поїздів.

  17.01.2009 14:49:34 Євген
  Інше
  Добрий день! Хотів у вас запитати, чи повертаються гроші за бронювання білетів (через сиситему е-квиток)коли я купляю білет? Наперед дякую!
  Відповідь: Не повертаються. Уважно прочитайте правила, які розміщені на сторінці замовлення квитків

  17.01.2009 13:12:46 Виктор
  Інше
  У Кременчуцькому підрозділі Полтавської вагонної дільниці працівників пенсійного віку понижають в розряді і переводять з пасажирських потягів на приміські. Досвід, подяки,виконання плану у розрахунок не беруться.Це ганьба. Хто розбереться і наведе порядок?
  Відповідь: Шановний Вікторе Олеговичу! З 01.05.2004 р. відповідно до наказу від 30.04.2004 р. № 131-ос, на виконання наказу Міністерства транспорту України від 27.02.2004 р. № 137 посади провідників пасажирських вагонів 3,4 та 5 розрядів перейменовано на професію "провідник пасажирських вагонів". Оплата праці провідників пасажирських вагонів при обслуговуванні вагонів різного типу, виду сполучення та руху здійснюється згідно з маршрутним листом за фактично виконану роботу. Керівництво Кременчуцького підрозділу Полтавської вагонної дільниці має право використовувати провідників пасажирських вагонів на різних напрямках, у тому числі і на поїздах приміського сполучення.

  17.01.2009 10:30:39 Сана
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Добрий день, рідна наша залізнице! Поясніть мені будь-ласка, як видаються разові білети на безкоштовний проїзд залізничникам.У білетному бюро станції Фастів на сьогодні їх ще не має і страждають всі працівники Фастівського вузла.На запитання причини відсутності працівник квиткового бюро відповіла, що не знає коли будуть.І я так, як і більшість працівників на рідній залізниці стали звичайними пасажирами і змушені купувати квитки за особисті кошти, хоч особисто у мене поїздка була робоча.Завчасно вдячна.
  Відповідь: Повідомляємо,що до надходження на дорожній склад бланків безкоштовних транспортних вимог українського зразка,використовуються транспортні вимоги ф.6, 6-а російського зразка. Для отримання безкоштовних транспортних вимог потрібно звернутися до квиткого бюро ст.Фасті,за адресою:м.Фастів,вул.Шевченка,30. З парцівниками квиткового бюро ст.Фастів сектором безкоштовних перевезень господарської служби Управління Південно-Західної залізниці було проведено роз"яснювальну роботу з приводу видачі залізничникам безкоштовних транспортних вимог російського зразка.

  17.01.2009 09:55:39 Працівники
  Інше
  Доброго дня шановне керівництво південно-західної залізниці ми отримали вашу відповідь стосовно електро поїзда 6253 сполученням Козятин-Шепетівка-Козятин ми розуміемо економія понад усе як бути працівникам які їдуть з роботи до дому про нас не подумали не врахували нашу думку як нам працівникам добиратися по домівках? До дизель поїзда чекати 2години ми просимо подумайте про працівників залізниці знайдіть адекватне рішення ціеї проблеми зробіть так щоб було працівнику після нічної зміни було чим дістатися по домівках Дякуемо за розуміння нашої проблеми та у її вирішинні з повагою працівники ДН-2 ст.Козятин допоможіть будь ласка Дякуемо у вирішенні ціеї проблеми
  Відповідь: Повідомляємо, що з метою зменшення експлуатаційних витрат та незначним пасажиропотоком було відмінено курсування приміського електропоїзда № 6253. Відновлення його курсування не планується.

  16.01.2009 20:35:18 Катерина
  Зміни графіка руху
  З 5.10.08 потяг 111 Харків-Львів змінив маршрут і тепер не йде через станцію Суми, а через Полтаву. з Полтави до Львову є 4 прямих поєзди, а з Сум тільки один і 2 безпересадочних вагони. Чи не можна відновити попередній маршрут цього потягу через ст.Суми?
  Відповідь: Зміна маршруту поїзда № 111/112 Харків-Львів на дільниці Харків-Київ через Полтаву, Гребінку замість станцій Суми, Конотоп дозволила прискорити поїзд на 3 години. За рахунок прискорення було вивільнено 1 склад цього поїзда, отримана значна економія експлуатаційних витрат за рахунок прямування по електрифікованій дільниці замість неелектрифікованої.

  16.01.2009 20:32:46
  Зміни графіка руху
  Скажите пожалуйста, востановят ли поезд №35 сообщением Киев-Краков? Если да,то когда,и с тем же графиком??? Спасибо!!!
  Відповідь: В новом графике движения поездов международного сообщения на 2008 - 2009 год, который начал действовать с 14.12.2009, курсирование поезда №35/36 Киев-Краков приостановлено до решения вопроса по модернизации вагонов на тележках с раздвижными колесными парами между представителями Польских жел. дорог (ПКП) и Укрзализницы (УЗ). В связи с продолжающейся в настоящее время совместой работой в указанном направлении точную дату возобновления движения поезда № 35/36 пока сообщить не можем.

  16.01.2009 18:10:56 Дмитрий
  Пропозиції
  Я предлагаю ввести инновационую ценовую политику. В электропоездах пригородного сообщения ввести одну цену по городу. Например от ст. Днепропетровск до ст. Сухачёвка ввести один тариф Х грн. это позволит увеличить доход от пригородного сообщения.
  Відповідь: Шановний Дмитре! Згідно пункту 34.1 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, затверджених наказом Міністерства транспорту та зв`язку України, вартість проїзду пасажирів у приміському сполученні визначається залежно від відстані проїзду. Розташування залізничних шляхів у місті Дніпропетровськ охоплює одразу чотири приміські зони. Вартість квитків для проїзду у поїздах приміського сполучення встановлюється в залежності від зони - від 1,70 грн до 2,50 грн. Ваша пропозиція по введенню інноваційної тарифної політики, а саме, введення єдиного тарифу за проїзд у поїздах приміського сполучення в межах міста Дніпропетровськ не є можливою, тому що це суперечить вимогам розділу 34 вищевказаних Правил. Але, до Дніпропетровської облдержадміністрації направлена пропозиція щодо введення нового однакового тарифу для перевезення пасажирів у приміському сполученні на 1 та 2 зони .

  16.01.2009 17:56:40 Олег
  Інше
  Скажите почему по всей Украине сняли из обращения огромное количество электропоездов? Это связано с кризисом, но ведь в 94-м был кризис и похуже и поезда не отменяли? В чем дело,почему УЗ издевается над народом? ИЛИ грядет приватизация? К примеру в Одессе вообще не осталось пригородного движения, на белгород-Днестровский всего 2 электропоезда в день! На Илличевск вообще движение убили несколько лет назад, хотя при учете нынешних пробок электричка на Илличевск была б актуальна!
  Відповідь: Шановний пане Олеже! Одеська залізниця є основним перевізником пасажирів у Одеській області, виконуючи значні обсяги перевезень у приміському сполученні, які є збитковими. Проблема збитковості від зазначених перевезень набуває загострення з року в рік: за 2008 рік збитки залізниці від пасажирських перевезень склали 514,0 млн. грн., у т.ч. від приміських пасажирських перевезень – 98,0 млн. грн. Відсоток покриття витрат доходами у приміському сполученні складає лише 24,13%. Тому залізниця вимушена вживати заходи по зменшенню витрат, у т.ч. за рахунок скорочення кількості приміських поїздів. Враховуючи незначний пасажиропоток та з метою скорочення експлуатаційних витрат було прийнято рішення щодо відміни курсування приміських електропоїздів № 6310/6343 «Одеса-Б.-Дністровський-Одеса». На теперішній час, у Білгород-Дністровському напрямку курсують 2 пари приміських поїздів, які забезпечують підвіз/відправлення робочих змін в ранкові та вечерні години в промислові райони міста Одеси, у т.ч. й працівників залізниці. З уведенням нового графіку руху поїздів на 2009/2010 роки, на літній період, планується призначення шести пар приміських поїздів Б-Дністровського напрямку. Курсування приміських електропоїздів сполученням Одеса – Іллічівськ відмінено понад десяти років потому з причини їх збитковості та організації перевезень пасажирів автомобільним транспортом. У зв’язку з тим, що приміське сполучення дільниці Одеса – Іллічівськ до закриття було для Одеської залізниці збитковим (відсутність компенсаційних виплат від міськадміністрації м. Іллічівськ за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом) та враховуючи малу діяльність колій та стрілочних переводів наказом головного інженера залізниці від 01.07.2004 №Н/2а колії, де здійснювалось прибуття/відправлення приміських поїздів були демонтовані. На теперішній час земельні ділянки, на території яких знаходились демонтовані залізничні колії, передані у власність Іллічівської міської ради. Відновлення приміського руху за маршрутом Одеса – Іллічівськ залізницею не передбачається.

  16.01.2009 17:01:51
  Інше
  Я работаю проводником пас. вагонов в Кременчугском резерве проводников(Полтавское подразделение).С некоторых пор оплата нашего рабочего времени производится с применением кода №109.Определенные часы заносятся в 109 код,не берутся до нормы,не оплачиваются как переработка,а просто "висят в воздухе".Руководство внятно обьяснить не может что это за код.Обьясните,пожалуйста,что это и насколько это законно.
  Відповідь: Відповідно до наказу від 10.03.1994 р. № 40 “Про введення в дію “Особливостей регулювання робочого часу і часу відпочинку окремих категорій працівників, безпосередньо пов'язаних із забезпеченням безпеки руху поїздів і обслуговуванням пасажирів на залізницях і метрополітенах України” ( розділ VІ, пункт 6.1.) режим роботи і відпочинку провідників пасажирських вагонів у рейсі повинен регламентуватися графіком роботи і відпочинку, який розробляється для кожного поїзда щодо місцевих умов на підставі рекомендованих Укрзалізницею і Радою профспілки типових графіків у наказі від 24.09.2002 р. № 478-Ц. У всіх графіках початок та кінець роботи не залежить від нормативу обслуговування і є постійним. При порушенні нормативу обслуговування змінюється робочий час у рейсі, але початок і кінець рейсу залишається постійним. Згідно зі ст. 62 КЗпП, наднормовими вважаються роботи понад встановлену тривалість робочої зміни. Тривалість робочої зміни у провідника є тривалістю рейсу, тобто вона залишається постійною. За умови порушення нормативу обслуговування і підвищення інтенсивності роботи провідника у рейсі, йому встановлюється доплата за збільшений об'єм роботи меншою чисельністю (згідно з Номенклатурою найменування кодів видів оплати і утримання із заробітної плати - код 109). Встановлення доплати здійснюється згідно з чинним законодавством, відповідно до наказу Укрзалізниці “Про вдосконалення організації заробітної плати та введення нових тарифних ставок і посадових окладів працівникам залізничного транспорту”, який є невід'ємною частиною колективного договору, пункту 3.1. Доповнення 1 до Галузевої угоди, переліку доплат і надбавок до тарифних ставок і посадових окладів працівників підприємств і організацій залізничного транспорту України. При цьому доплати одному працівникові максимальними розмірами не обмежуються і визначаються наявністю отриманої економії за тарифними ставками і окладами, які могли б виплачуватися за умови нормативної чисельності працівників. Встановлення цієї доплати не можна враховувати як за наднормові години, оскільки у провідника збільшується інтенсивність праці на шляху прямування у зв'язку з відсутністю провідника згідно з нормативом обслуговування. По Полтавській вагонній дільниці середньооблікова чисельність провідників пасажирських вагонів за 2008 рік складала 570 осіб, розрахункова чисельність по нормативах обслуговування, згідно з наказом № 478-Ц від 22.09.2002 р., складала 703 особи, недоутримання становило 133 особи, за що була нарахована доплата за збільшення обсягів виконуваних робіт меншою чисельністю у сумі 630,8 тис. грн.
1... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ...832