This version of the page http://www.viche.lutsk.ua/index/2697 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-19. The original page over time could change.
Газета "Вiче-інформ" ::: Статтi газети "Вiче-інформ"
   
Сьогоднi: 19.03.2009
Вiдвiдано разiв: 223878
 
СТАТТI АРХIВ ОПИТУВАННЯ ПОШУК ПРО НАС  
Роздiли сайту
ШОК
СКАНДАЛ
СПОРТ
ТОЧКА НА КАРТІ
ТЕМА ДЛЯ РОЗДУМІВ
ОТО ДАЮТЬ!
SOS!
СУД ТА ДІЛО
ЯКІСТЬ ЖИТТЯ
АТАС!
САМ СОБІ МАЙСТЕР
МІЛІЦЕЙСЬКЕ СВАВІЛЛЯ
ЗВІРІЄМО
Пошук за публікаціями
 
Опитування
Оберіть найчарівнішу у луцькій волейбольній суперлігівській команді «Волинь-Університет-ОДЮСШ»:
Юлія Деркач
15% (212)
Ганна Довгополюк
1% (27)
Тетяна Поліщук
1% (24)
Інна Молодцова
21% (292)
Юлія Гринь
2% (28)
Юлія Молодцова
1% (20)
Тетяна Чахрайчук
56% (777)
Всього голосiв: 1380
 
 
 
 
КОНФЛІКТНА СИТУАЦІЯ

ЙОГО НАЗИВАЮТЬ ЦАРЕМ

підлеглі, а начальники – вмілим керівником.

Днями на адресу редакції нашої газети надійшов лист, підписаний Сильвестром Єгоровим, який начебто мешкає у селі Колодеже Горохівського району. Поскаржився селянин на діяльність тамтешнього начальника райвідділу внутрішніх справ, перераховуючи факти неналежного виконання Василем Возняком своїх посадових обов'язків.


У згаданому селі, щоправда, місця проживання цього чоловіка нам встановити не вдалося, так само як і не зустрілися того дня у Горохові із згаданим у листі начальником правоохоронного органу.
Натомість поспілкувалися із деякими співробітниками міліції, які, звісно, інкогніто підтвердили факти, викладені у зверненні. Зокрема щодо встановлення у райвідділі пластикових вікон, про які спочатку головний міліціонер району домовлявся із місцевими підприємцями. Домовлявся, але начебто пропонував їх встановлювати за певною схемою, за якою насправді оплачувалися б тільки два вікна із трьох. Місцеві підприємці на таке не клюнули і відмовилися. Тому, мовляв, до цієї справи пан начальник залучив майстрів із сусідньої Львівщини, де раніше служив у міліцейських лавах і боровся з незаконним обігом наркотичних засобів.
– Вікна у райвідділі встановлювала львівська фірма, але ми заплатили за них і маємо відповідні платіжні документи, – заперечує у телефонній розмові Василь Возняк. – Якби збудував собі будинок, тоді розумів би такі претензії, але я вже тривалий час живу у готелі і не покращую власних житлових умов, а дбаю про райвідділ.
Ще одне спірне питання, про яке йдеться у згаданому листі, – будівництво бані. За словами автора, на зведення цього об'єкта постійно відряджали  міліціонерів, котрі замість виконання своїх обов'язків із забезпечення правопорядку начебто трудяться на новобудові.
– Ви запитайте у моїх підлеглих, чи вони підтвердять такий факт, – запропонував мені Василь Петрович.
Запитати я можу, але чи наважаться перечити підлеглі, якщо усе це заперечує їхній начальник? Чи зможуть, приміром, вони озвучити будь-які факти? Наприклад щодо дорожньо-транспортної пригоди, яку, за словами скаржника, скоїв Василь Возняк у листопаді минулого року. Як пишеться у листі, в аварію міліцейський начальник потрапив на теренах Львівської області, і на службовому автомобілі, який розтрощив ущент. І хоча був у формі та нібито напідпитку (у той день відзначали професійне свято борці із незаконним обігом наркотиків), проте вищестояще керівництво на цей факт заплющило очі.
– Факт ми цей перевіряли, але нічого не підтвердилося. Встановили колеги із сусідньої області, що винуватцем дорожньо-транспортної пригоди був не Возняк, – каже начальник УМВС України у Волинській області Віктор Швидкий. – Автомобіль і справді пошкодився, але його вже відремонтували. Щодо алкогольного сп'яніння, то, за висновком медиків, він був тверезим.
За словами Віктора Васильовича, співробітники внутрішньої безпеки перевіряли усі згадані факти, однак нічого з описаного не знайшло підтвердження...
Цікаво, що нам розповідали підлеглі Василя Петровича ще й про заступника, який нещодавно повернувся у Горохів після локачинського "заслання". Правоохоронець, відразу після сумнозвісного смертельного травмування двох маленьких дітей у Горохові його підлеглим, був призначений на посаду в інший райвідділ міліції. Але через півроку він повернувся у рідні краї палким пропагандистом антиалкогольної кампанії. Тепер, як оповідають горохівські правоохоронці, він непримиренний борець із п'янством на дорогах. Карає буцімто усіх, кого піймає напідпитку, по-своєму – штрафним еквівалентом у чотириста гривень. Чому саме чотириста? Ніхто пояснити не може, але гроші порушники начебто акуратно сплачують.
Як і вносять посильні суми ті, кого напідпитку ловлять на вулицях Горохова. Забирають людей під мухою, проводять із ними відповідні бесіди про те, що в разі несплати відповідних сум оформлять, наприклад, протокол про факт злісної непокори, і збивають з них  "добровільні" пожертви на підтримку міліцейського органу.

Олена МОРОЗ.

Відгуків: 0 22.01.2009
Олена МОРОЗ

Відгуки до статті


Стрiчка новин
ВИХОВАТЕЛІ... СУДЯТЬСЯ З МАМОЮ Конфлікт у г...
детальнiше...
СТОЛИЦЯ ЗИМОВОЇ ЯГОДИ не боїться народжувати...
детальнiше...
ТРИРІЧНУ ДІВЧИНКУ РОЗБЕЩУВАВ... ШЕСТИР...
детальнiше...
КРИВАВА РОЗПРАВА Луцький притулок для собак...
детальнiше...
 
Лічильник
 
Увага!
Триває акція!
Розмістіть свою рекламу в газеті "Віче" і отримаєте безкоштовну публікацію реклами на нашому сайті.
 
 
 
 
 
(c) Вiче. Волинський тижневик.