This version of the page http://www.ukrterra.com.ua/friends.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-18. The original page over time could change.
Інститут Суспільних Досліджень: історія України :: УкрТерра.com.ua
А Б В Г Ґ Д Е Є Ж З И І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ь Ю Я

Дружні сайти

"Мислене дерево"

Сайт розроблений і підтримується групою українських фахівців в галузі комп'ютерних технологій і гуманітарних наук. Їх діяльність спрямована на сприяння розвитку гуманітарної науки та освіти в Україні шляхом запровадження комп'ютерних технологій.

Козацтво XV-XXI ст.

Сайт присвячений всебічному дослідженню козацтва.

Українська історична бібліотека

Веб-сайт містить статті з історії України

Історія України

На сайті розміщені електронні версії книжок з історії України (Грушевський, Полонська-Василенко, Субтельний та ін.)

Центр дослідження визвольного руху

Головною метою Центру досліджень визвольного руху є вивчення найрізноманітніших аспектів боротьби українських повстанців

Інститут історії України

Офіційний сайт інституту історії України

Європейські джерела 16 – 17 ст. про Кримське ханство

Серія розвідок з історії Кримського ханства. Деякі розділи вже опрацьовані – до них є посилання зі змісту; решта розділів знаходиться в процесі написання.

Храми Поділля

Ілюстрований каталог-довідник християнських храмів Поділля. Містить довідки про 3127 храмів, які знаходяться у 2368 населених пунктах 8 областей України, а також у Молдавії. В ньому подано стислі фактичні відомості з історії кожного храму, а також, в міру можливості – зображення храмів. Всі дані мають посилання на джерела.

"Ізборник

Історія України IX-XVIII ст. Першоджерела та інтерпретації. Електронна бібліотека давньої української літератури. Українські літописи, хроніки, житія, апокрифи, граматики, лексикони, історично-мемуарна проза, перекладні та поетичні твори, Слово о полку Iгоревiм тощо.