This version of the page http://www.oblrada.ck.ua/news/24903.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-16. The original page over time could change.
Свій пленум провели червонохрестівці - Новини - Черкаська обласна рада
Головна > Новини

Черкаська область

  • Географічне положення
  • Населення
  • Символіка
  • Історія
  • Фотогалерея

Докладніше про область


Фестиваль зірок спорту
13 вересня 2008р.,
м. Умань

7 природних чудес України

ПРОЕКТИ


З досвіду роботи місцевих рад області

Напишіть листа депутатові
ЗМІ про обласну раду
Матеріали до чергової сесії
Трибуна депутата
Поради юриста

Свій пленум провели червонохрестівці


 Версія для друку

29.01.2009


29 січня 2009 року у м. Черкаси відбувся пленум обласної організації Товариства Червоного Хреста України, у роботі якого взяв участь перший заступник голови обласної ради Віктор Павліченко. Запрошений до виступу, Віктор Васильович привітав червонохресників із 55-річчям з дня її створення (постанову про це 23 січня 1954 року підписав голова облвиконкому Іван Кіндратович Лутак).
 – Мені приємно ще раз засвідчити, що керівництво обласної ради, весь депутатський корпус області високо цінують дуже важливу і плідну діяльність вашої найчисельнішої громадської організації, членами якої є чверть жителів Черкащини. Уміло нагромаджуючи і спрямовуючи невеличкі добровільні внески та пожертви, 24 міськрайонних та 1600 первинних організацій роблять великі справи державної ваги, здійснюють масштабні благодійні програми, – підкреслив Віктор Павліченко.
  Продовжуючи свій виступ, він, зокрема, наголосив, що торік завдяки активності й наполегливості, умінню працювати з людьми, знаходити спонсорів і меценатів на благородні цілі цією громадською організацією було залучено майже півтора мільйона гривень і план валових доходів виконано на 371 відсоток. Щорічно на виконання затверджених обласною радою цільових обласних програм, пов’язаних із гуманітарною діяльністю обласної організації Товариства Червоного Хреста, з обласного, міських та районних бюджетів виділяється майже 300 тисяч гривень.
 Віктор Павліченко відзначив також вагомий внесок організації в реалізацію Національної програми попередження та боротьби із захворюваннями на туберкульоз, обласних програм «Турбота», «Онкологія», «Репродуктивне здоров’я», заходів забезпечення профілактики ВІЛ-СНІД.
 Він також висловив щиру подяку червонохресникам області за створення і підтримку діяльності 50 пунктів Товариства Червоного Хреста з надання першої невідкладної допомоги у віддалених селах і хуторах; понад 50 палат під опікою Товариства Червоного Хреста для самотніх і малозабезпечених верств населення, ветеранів війни і праці, солдатських вдів, інвалідів; шефство над дитячим протитуберкульозним санаторієм «Руська Поляна», дитячими відділеннями кількох районних лікарень; щорічну акцію «З радістю до школи» для оздоровлення і забезпечення всім необхідним дітей-сиріт, які йдуть у перший клас; забезпечення напередодні кожного навчального року всіх шкіл області аптечками першої допомоги. 
 – Ми пишаємося тим, що патронажна служба Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста, 215 патронажних медичних та молодших сестер милосердя котрої обслуговують понад 20 тисяч немічних, самотніх ветеранів та інвалідів у їхніх домівках, стала однією із найефективніших патронажних служб України, – добрим словом згадав Віктор Васильович і цю вкрай важливу діяльність Товариства.
 Він також нагадав, що високу оцінку від керівництва області отримали проведені 2008 року командно-штабні показові навчання з підготовки до надзвичайних ситуацій, які засвідчили належну готовність місцевих організацій Товариства до дій в екстремальних ситуаціях для надання невідкладної допомоги постраждалим. 
 Заслуговує схвалення і те, що червонохрестівці добрий вогонь своїх сердець, невичерпну душевну доброту, готовність негайно прийти на допомогу тим, хто потерпає від біди, уміло передають молодшим поколінням, виховуючи в школярів любов до Батьківщини і співвітчизників, бажання захищати слабших, поважати старших, допомагати літнім і немічним, пропагують здоровий спосіб життя. 
 Віктор Павліченко висловив переконання, що обласна організація Товариства Червоного Хреста України й надалі піклуватиметеся про розгортання волонтерського руху, дбатиме про те, щоб усі шкільні загони милосердя гідно виконували червонохресну місію. 
 Добрим словом він відзначив успішну діяльність голови обласної організації Івана Гретченка та кращих червоно хресників, зокрема, Уманської міськрайонної організації (голова Валентина Андріївна Чорна), Городищенської (голова Петро Васильович Головань), Золотоніської (голова Надія Іванівна Гур’єва), Звенигородської (голова Володимир Гнатович Слинько), Корсунь-Шевченківської (голова Микола Васильович Чупилка), Лисянської (голова Галина Іллівна Жмурко), Монастирищенської (голова Таміла Вікторівна Белінська) районних організацій Товариства.
Віктор Васильович позитивно оцінив той факт, що первинні організації Товариства в багатьох районах очолюють сільські голови, їх заступники чи секретарі.
Разом з цим перший заступник голови обласної ради зауважив, що деякі керівники Кам’янського, Смілянського, Маньківського районів та міста Сміла ще не зовсім усвідомлюють свою відповідальність і масштабність проблем боротьби із туберкульозом та СНІДом, не виділяючи кошти на здійснення відповідних соціальних програм, та повідомив, що керівництво обласної ради направить місцевим радам листи з належними рекомендаціями щодо необхідності подолання такої байдужості.
 Віктор Павліченко запевнив червонохресників, що обласна рада і надалі підтримуватиме кожне їхнє благородне починання, ініціативи, спрямовані на благо суспільства, на охорону здоров’я і продовження тривалості життя населення Черкаського краю, на те, щоб ніхто, хто потрапив у біду чи скруту, не залишився без співчуття і підтримки, не опинився поза зоною милосердя. 
 Він побажав усім присутнім міцного козацького здоров’я, енергії, натхнення, нових успіхів і досягнень у їхній важливій, дуже необхідній усім людям діяльності, добробуту, сімейного затишку, любові друзів і рідних. 
Віктор Васильович виконав приємну місію і вручив Почесні Грамоти обласної ради, якими за сумлінну працю, активну діяльність та з нагоди 55-ї річниці утворення Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України були нагородженні сільський голова, голова первинної організації Товариства Червоного Хреста села Новоселиця Чигиринського району Іван Кедря та керівник пункту Товариства по наданню першої медичної допомоги жителям хутора Барвінок Звенигородського району Катерина Панченко. 
Із детальною підсумковою доповіддю виступив на пленумі голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іван Гретченко, який, зокрема, наголосив на тому, що діяльність Товариства спрямована на тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування та виконавчими органами в гуманітарній сфері Черкащини.
Він зауважив, що завдяки надходженню коштів від членських внесків, пожертвувань від населення та благодійних акцій було зібрано1478,9 тис. грн. Всі кошти використовуються на реалізацію соціальних програм. Це палати для ветеранів і дітей, відділення під опікою Червоного Хреста і пункти по наданню першої медичної допомоги жителям хуторів, підтримки дитячих санаторіїв і первинних організацій Червоного Хреста навчальних закладів.
Іван Іванович подякував обласній раді за підтримку діяльності Товариства Червоного Хреста. В цьому році з цією метою виділено 92 тис. грн. на реалізацію програми боротьби з туберкульозом, оздоровлення дітей та надання матеріальної допомоги.
 Іван Гретченко розповів також, що на виконання обласної програми «Зайнятість населення» в організаціях Товариства Червоного Хреста в 2008 році на громадських оплачуваних роботах відпрацювало 249 осіб, які додатково обслужили 26835 підопічних.
Це сприяло ширшому охопленню громадян, які потребують обслуговування, а також тимчасовому працевлаштуванню безробітних.
В обговоренні доповіді взяли участь голови міськрайонних організацій Товариства, активісти цього громадського руху, які поділилися власним досвідом та висловили слушні пропозиції щодо удосконалення подальшої роботи.
У роботі пленуму взяв участь голова Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко, який визнав діяльність черкаської обласної організації Товариства однією із найуспішніших в Україні. Він також підкреслив, що під час подолання фінансової кризи діяльність Товариства стає особливо важливою, адже не секрет, що багато наших співвітчизників потребують допомоги.




Відділ взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків із громадськістю виконавчого апарату обласної ради

АНОНСИ

Увага!!! Нова електронна адреса Черкаської обласної ради – cherkasy-oblrada@ukr.net

Перелік основних заходів, що будуть проводитися у Черкаській області з 9 по 15 березня 2009 року


УВАГА !
Про організацію конкурсу серед журналістів

Почесний
громадянин Черкащини

Народні депутати України
від Черкащини

Адреса

Черкаська обласна рада
м. Черкаси, бул. Шевченка, 185
тел. 37-29-52 факс. 54-04-69


© 2006. Черкаська обласна рада. При використанні матеріалів, лінк на сайт oblrada.ck.ua обов'язковий

Інформаційна підтримка - відділ взаємодії зі ЗМІ та зв'язків із громадськістю обласної ради ()