This version of the page http://www.nso.org.ua/news/3313 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-16. The original page over time could change.
Юрій Гримчак: Невдовзі нас заставлять платити за право дихати :: Новини :: Народна самооборона

Юрій Гримчак: Невдовзі нас заставлять платити за право дихати

13:13 28.01.2009

Новими поборами з киян столичний міський голова Леонід Черновецький прагне приховати очевидне: мер та його «галактична» команда за два з половиною роки спромоглися так «зачистити» профіцитний у всі часи бюджет Києва, що грошей у ньому не залишилося навіть на зарплатню медпрацівникам, вчителям, працівникам комунального господарства. Так прокоментував останні рішення столичного мера народний депутат від групи «Народна самооборона» Юрій Гримчак.

«Коли напередодні позачергових виборів міського голови столиці та Київради у травні минулого року представники Громадянського руху «Народна самооборона» застерігали киян від бездумної довіри до щедрих на обіцянки авантюристів з Хрещатика, 36 та їх покровителів з Банкової, до нас не захотіли прислухатися. Навпаки, оточення президента, а особливо керівник Секретаріату Віктор Балога, робили все, аби врятувати Черновецького на посаді, а заодно й дискредитувати «Народну самооборону», яка першою виступила проти свавілля столичної влади», - нагадав політик.

«До чого це все призвело, ми чудово бачимо нині: медикам за минулий рік не додали понад 25 відсотків від необхідного, працівникам комунального господарства – понад третину, школам та дошкільним закладам – не менше. Не отримали обіцяного і пенсіонери, про яких й досі так палко обіцяє піклуватися столичний міський голова. З обіцяних доплат до пенсій, аби довести їх до 1000 гривень на місяць, мерія лише раз чи два виплатила по 100 гривень, а далі забула про «любих бабусь», - наголосив Юрій Гримчак.

Народний депутат продовжує: «Нині, аби забезпечити апетити пана Черновецького та його чисельної челяді, столична влада готова вдатися до нових поборів, які для тверезомислячих людей здаються просто аморальними. Після обіцянки ввести у мерії торгівлю престижними місцями на столичних кладовищах й брати за це ледь не по 50 тисяч американських доларів, мерія дійшла до того, що ввела плату за відвідини міських цвинтарів. Так скоро дійде до того, що з нас братимуть плату за прохід міськими тротуарами та право дихати далеко не найчистішим київським повітрям!»

«А як інакше, ніж безглуздим можна назвати рішення столичної влади про підвищення комунальних тарифів для юридичних осіб у 10 разів. На кого розраховані ці тарифи? На олігархів? На казино та дорогі ресторани? Ні, ці тарифи розраховані на представників малого та середнього бізнесу, на людей, які дають роботу сотням тисяч киян! Наслідки такої діяльності столичного міського голови видно вже нині, коли закрилися сотні малих та середніх підприємств, а десятки тисяч людей втратили роботу!», - зауважив Юрій Гримчак.

Народний депутат також наголошує: «Що вже казати про ідею мера переселяти пенсіонерів у будинки перестарілих, а їх помешкання здавати в оренду?! Пригадую, на початку 90-х, у період первинного накопичення капіталу, чимало бізнесових структур сумнівного роду діяльності уже брали пенсіонерів під свою опіку під гарантію отримання після їх смерті квартир. І дуже часто літні люди, що передавали таким чином свої квартири зникали безслідно, або ж передчасно покидали цей світ. Чи не цю практику пан Черновецький прагне нині поставити на конвеєр?»

«Чи можна якось зарадити свавіллю столичного міського голови? Звичайно, правильно було б усунути пана Черновецького від влади та притягти його за цю «самодіяльність» до кримінальної відповідальності. Але ми чудово розуміємо, що за таких грошових потоків, які проходять через руки столичного міського голови, його покриватимуть не тільки на Банковій, а й в прокуратурі та СБУ. Тому правильно було б створити спеціальну слідчу комісію Верховної Ради України, яка б зайнялась вивченням не тільки діяльності пана Черновецького, а й з‘ясуванням обставин незаконного підвищення комунальних тарифів, плати за проїзд у громадському транспорті, введенням непередбачених законом платежів та поборів у всіх містах України. Паралельно з цим слід негайно на законодавчому рівні, хоча б на період подолання економічної кризи, ввести цінові обмеження на комунальні послуги та чітко випасати види податків та інших платежів, які мають право встановлювати органи місцевого самоврядування. В протилежному випадку нас і справді невдовзі заставлять платити за право дихати», - резюмував Юрій Гримчак.


Джерело: "Народна самооборона"


Коментарі:


Логін: Пароль:



зареєструйтесь на сайті, якщо у вас немає логіна.

Рубрикатор

  • Новини
  • Прес-релізи
  • Анонси
  • Аналітика
  • ЗМІ про нас
  • Регіональні новини
  • Депутатська група НС
  • Законопроекти НС
  • Фотогалерея
  • Архів

Блоги

  • Останні записи
  • Рейтинг користувачів
  • Рейтинг записів

Авторизація

  • Логін:
  • Пароль:
  • Запам`ятати мене
  • Реєстрація
  • Забули пароль?
weblog.com.ua

Наші партнери:



Фото


  • Інтерв’ю газеті «Сьогодні». 14.02.2009 р.

  • Інтерв’ю газеті «Сьогодні». 14.02.2009 р.

Фотогалерея...



Пошук


Загрузка...

Член профсоюза

ВЫБОРЫ ПРЕЗИДЕНТА 17 ЯНВАРЯ 2010 ГОДА!

Верховна Рада определилась: Выборы Президента состоятся 17 января 2010 года!? Даже не знаем радоваться этому или нет.

коментарів за добу 3
Коментувати