This version of the page http://kruty.org.ua/2008-10-01-11-45-34.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-11. The original page over time could change.
Література

КРУТИ - інформаційний ресурс про День української молоді

Література


Героїка трагедії Крут — Київ: ПП Сергійчук М. І., 2008р. — 488 с.

У спогадах учасників студентського бою під Крутами 29 січня 1918 року, роздумах сучасників, поетичним і публіцистичним словом на тлі для нас трагічних суспільно-політичних і військових подій осмислюється героїка подвигу юнаків в ім'я України.
Видання, матеріали якого подаються, як правило, в оригіналі, друковані раніше тільки в еміграції й часто без повних імен авторів, розраховане на українську молодь і всіх тих, хто цікавиться історією національно-визвольної боротьби нашого народу в 1917—1921 роках.

 

 

 
 
 
 
 

КРУТИ - ЗБІРКА ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ - Київ, видавництво "СМОЛОСКИП"
Упорядники: Осип і Надія Зінкевичі, 2008р.

До збірки «Крути», виданої «Смолоскипом» до 90-річчя бою, увійшли найрізноманітніші матеріали. Це й історичні матеріали та статті, в яких розкривається хід та причини трагедії, і художні твори, але насамперед — публіцистика різних часів. Найцінніша частина книги — спогади нечисленних учасників бою, яким вдалося вижити.
Багато матеріалів, узятих із важкодоступних діаспорних видань, публікуються в Україні вперше. Книга розрахована на широке коло читачів, зокрема молодь.
 

Наша кнопка

       

        Отримати код

    Показати усі банери

Друзі



        Нас підтримали

Інсценізація бою

        

Документальне відео