This version of the page http://ua.korrespondent.net/sport/666864 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-10. The original page over time could change.
Біатлон: Старту сезону присвячується » Новини спорту – Спорт Корреспондент

Біатлон: Старту сезону присвячується

3 грудня 2008, 13:54   
  Версія для друку    Розмір тексту:  
Сьогодні, 3 грудня, в Остерсунді стартує перший етап Кубка Світу з біатлону. UaSport.net представляє найсильніші збірні світу.

Норвегія 

Почнемо зі збірної Норвегії та живої легенди спорту Оле-Ейнара Бьорндалена. Саме він очолює рейтинги букмекерських ставок на перемогу в Кубку світу, саме на нього ставлять уболівальники. 

Аналітика: Український біатлон. Надія є 

Наразі Бьорндален є найбільш титулованим біатлоністом світу. І, безумовно, він перший претендент на Великий кришталевий глобус сезону-2008/2009 ще до його початку.  Бьорндален дивиться у новий сезон з побоюванням: "Ще ніколи я не був не таким невпевненим у своїх силах. Моя мета - добитися 90-процентної точності у стрільбі".


Reuters
Еміль-Егле Свендсон повторив успіх Бьорндалена


Однак із легендарним норвежцем можна і потрібно боротися. Цю просту істину ще минулого сезону проілюстрував висхідна зірка Еміль-Егле Свендсен. Молодого норвезького біатлоніста сходу прозвали новими Бьорндаленом. Свендсен викликав фурор, перемігши свого більш титулованого співвітчизника на останньому спринті сезону в Осло. 

Вийдуть на старт в Остерсунді й ветерани збірної Норвегії Фроде Андрсен і Хальворд Ханевольд. Новий тренер скандинавів Мікаель Лефгрен в одному з інтерв'ю зауважив, що ці спортсмени володіють дивовижною здатністю з кожним сезоном збільшувати і так виняткову мотивацію. А значить, очікуємо від цих зубрів біатлону нових звершень.

У норвезькій жіночій збірній ми, як і раніше, побачимо Тору Бергер, Сольвег Рогштад, Анн-Карін Флатланд і Жюлі Бонаві-Свендсен. Усі вони, безумовно, відмінні лижниці норвезької школи, але реально претендувати на високе місце в Кубку світу може лише Бергер, сестра триразового чемпіон світу з лижних перегонів Ларса Бергера. 


AP
Періс Хілтон благословляє Магдалену Нойнер на нові звершення


Останні декілька сезонів норвезька біатлоністка почала виступати стабільно і показувати добру швидкість, що дозволило їй піднятися на 7 місце в заліку Кубка світу 2007/2008. 

До речі, крім лідерства в індивідуальних заліках, норвежцям доведеться ще і захищати своє перше місце в Кубку Націй.

Німеччина 

Якщо за кількістю нагород у норвезькій збірній лідирують чоловіки, то в Бундестім безапеляційне лідерство захопили жінки. З кількістю, що поєднується з якістю німецьких біатлоністок, не можна порівняти жодну збірну.  

За перші місця на етапах Кубка світу і Чемпіонаті світу боротимуться триразова олімпійська чемпіонка Каті Вільгельм, двократна олімпійська чемпіонка і діюча Чемпіонка світу в спринті, персьюті, мас-старті й естафеті Андреа Хенкель.


Reuters
Магдалена Нойнер і Оле-Ейнар Бьорндален готові до нових перемог


Основною ж претенденткою на Великий кришталевий глобус букмекери бачать юного вундеркінда біатлону і першу красуню цього виду спорту 22-річну Магдалену Нойнер, владарку торішнього титулу. 

Німецькі біатлоністки не так борються на змаганнях із представницями інших країн, як між собою. Адже потрапити до німецької жіночої збірної з біатлону – це справді надскладне завдання. 

Ще одним суперником німкень може стати заздрість суперниць. "Якщо говорити правду, то в мене потім були не дуже добрі думки про Магдалену Нойнер, оскільки не люблю програвати і дуже горда", - зізналася француженка Сандрін Байі. 

В Остерсунді тренер Бундестім Уве Мюссіган ставить на Каті Вільгельм, яка показала дуже добрі результати на контрольних тренуваннях.

Цього сезону кольори Німеччини захищатимуть усе ті ж перевірені бійці: Міхаель Грайс, Міхаель Реш, Олександр Вольф і Андреас Бьорнбахер. Хоча, на високі позиції на початку сезону німецькі біатлоністи не розраховують. "Пік сезону припадає на лютий і березень. У грудні складно набрати кращу форму і підтримувати її протягом всього сезону", - заявив четвертий номер Кубка світу-2008 Міхаель Грайс. 

Швеція 

Не встигнувши відчути всю красу декретної відпустки, повертається до спорту флагман шведського біатлону Анн-Карін Олофссон. Їй доведеться нелегко, адже повертати форму, хоча й після невеликої перерви, не так легко. Новинкою від тренера Тре Крунур Вольфганга Піклера стане молодша сестра Хелени Йонссон - Джені Йонссон, пік кар'єри якої тренери розраховують на зимові Олімпійські ігри-2014. 

У чоловічій шведській збірній також оновлення. Цього сезону на етапах Кубка світу ми побачимо 19-річного Фрідріха Ліндстрема.

Росія 

У російській збірній великі повернення. Після дискваліфікації повернулася Ольга Медведцева (Пільова), а після народження дитини набирає форму Ольга Зайцева. Серйозними  претендентками на медалі цього сезону будуть Катерина Юр’єва і Світлана Слєпцова.

До речі, на останню ставлять і букмекери. У рейтингу коефіцієнтів на перемогу в Кубку світу Слєпцова третя. Як раніше повідомлялося, початок сезону пропустить Тетяна Мойсеєва, вона отримала травму на одному з осінніх тренувань. 

Продовжить боротьбу і цього сезону з гегемонією Бьорндалена в чоловічому біатлоні Дмитро Ярошенко. У нього є всі шанси захопити лідерство в Кубку світу і тим самим допомогти Росії піднятися в Кубку націй. На високі місця безумовно розраховує і Максим Чудов, і Микола Круглов, і Іван Черезов. 


Reuters
Іван Черезов - надія збірної Росії


Основне завдання росіян на сезон – вийти на перше місце в Кубку націй перед Олімпіадою у Ванкувері. У минулому сезоні російських чоловіків випередили норвежці, а російські біатлоністки не змогли нічого протиставити німкеням. 

Франція й Австрія 

Заслуговують на увагу й окремі спортсмени французької й австрійської збірних. Декілька сезонів поспіль не дає забувати про себе Сандрін Байі. Крім того, непогано виглядають Венсан Дефран і Сімон Фуркад.

З кожним новим сезоном набирають обертів і австрійські біатлоністи, все частіше лунають імена Сімона Едера, Крістофа Зуммана, Фрідріха Пінтера і Даніеля Мезотича. 

Новинки сезону 

Наприкінці трохи про нововведення. Цього сезону набирають чинності деякі зміни до правил. У першу чергу реформи IBU торкнулися нарахування очок за перегони. 

Тепер, замість перших 30-ти спортсменів, що прийшли до фінішу, залікові бали отримуватимуть 40. А також зростає значущість призових місць. За перше місце спортсмени отримуватимуть 60 очок, замість 50. 

Змінилася і система нарахування балів у Кубку націй. Біатлоніст, як і раніше, приносить кількість очок, що дорівнює числу балів у заліку Кубка світу, плюс 100. А для спортсменів, що зайняли місця від 41-го і нижче, - 100,99,98,97 і т.д.

Відкриється дебютний етап індивідуальними гонками – чоловікам треба подолати 20 км. (середа, початок о 19:15), а жінкам - 15 км (четвер). На старт у Швеції вийдуть і українські спортсмени, серед яких буде Оксана Хвостенко, що зайняла за наслідками минулого сезону найвище місце серед наших біатлоністів (16 у загальному заліку). 

У суботу пройдуть спринтерські перегони в чоловіків (10 км) і жінок (7,5 км). Завершиться перший етап Кубка світу в неділю чоловічою і жіночою гонками переслідування. 

Нинішній сезон має особливе значення, оскільки є передолімпійським. Шанс випробувати олімпійську трасу у Ванкувері біатлоністам випаде під час сьомого етапу Кубка світу, який відбудеться в березні.

Альона Хомик, uaSport.net

 Версія для друку
 Відправити другу
 Лист редактору
 Обговорити у форумi
Увага! Korrespondent.net вводить нові правила комментування
Коментувати можут тільки зареєстровані користувачі. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь
Коментарів (2)
Відсортувати за датою 
Fucker2    | 03.12.2008, 14:12
Эмиль-Эгле Свендсон повторил успех Рафы Надаля выиграл Ролан Горос что ли? Ну корр жжет)))
Костя_Довгань    | 03.12.2008, 14:56
не, замахнулся на гегемона
Реклама
Статті по темі
  • Биатлон: Букмекеры ставят на Бьорндалена и Нойнер
    2 грудня 2008, 13:57   Спорт  
  • Украинский биатлон: Надежда есть
    21 листопада 2008, 10:08   Спорт  
Останні новини розділу
  • Прем'єр-міністр Польщі пропустив сесію в парламенті через футбол  Сьогодні, 10:46
  • Гусєв: Давайте з чемпіонством почекаємо  Сьогодні, 10:34
  • Хіддінк: Ми достатньо сильні, щоб боротися за перемогу в Лізі Чемпіонів  Сьогодні, 10:26
  • Хуанде Рамос: Матч проти Ліверпуля – схожий на фінал  Сьогодні, 10:03
  • Надаль: Якби Федерер сказав, що я був найкращим, я був би щасливий  Сьогодні, 09:54
Останні новини
  • У Білій Церкві спіймали азербайджанця із тисячами таблеток екстазі  Сьогодні, 11:21
  • За перший тиждень березня квартири в Києві подешевшали на 1,5%  Сьогодні, 11:19
  • Дослідження: Українці упереджено ставляться до ромів  Сьогодні, 11:13
  • Пекін звинуватив Вашингтон у вторгненні американського корабля в економічну зону КНР  Сьогодні, 11:11
  • Торги на міжбанку відкрилися в діапазоні 8,285-8,44 гривні за долар  Сьогодні, 11:08
Усi новини
UkrJob - VIP Вакансии
bigmir
Вакансии:
  • Web дизайнер
  • Web Programmer
  • Требуется Web-тестировщик
KP Media
Вакансии:
  • Web Programmer
  • Требуется Web-тестировщик
  • Веб-дизайнер
British American Tobacco Україна
Вакансии:
  • Receptionist of the Head Office (Temporary position for one year
Lemon, Web Design
Вакансии:
  • Sales manager
  • WEB-дизайнер
  • SEO специалист
Обзор сети
bigmir)net
Подбор интересных подарков к 8 марта!
bigmir)net
Советы: Почему мужчины говорят неправду?
uaSport
Фэнтези лига Формула-1 на uaSport.net уже близко!
bigmir)net
Финансы: Интересует максимальня прибыль от вклада?
bigmir)net
Финансы: Кто поддержит ипотеку?
bigmir)net
Финансы: Выгодные условия покупки авто в кредит