ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ Києво-Святошинського району http://dzwony.hrest.info CHORNOBYL BELLS OF THE KIEVO-SVIATOSHINSKY REGION Wed, 04 Mar 2009 17:05:42 +0000 en hourly 1 Свято “Масляна” http://dzwony.hrest.info/?p=455 http://dzwony.hrest.info/?p=455#comments Wed, 04 Mar 2009 16:48:15 +0000 Diana http://dzwony.hrest.info/?p=455
1 березня 2009 р.члени РГО “Дзвони Чорнобиля” були запрошені на свято «Масляна», яка відбулась на території Храму Вознесіння м. Вишневе . На заході були присутні благочинний ВАСИЛЬ РУСИНКА, Настоятель Свято – Микільського храму м. Боярка, протоієрей Валерій, інші духовні особи, Міжнародна Громадська організація “Верное казачество”, ліцеїсти з ліцею ім. Богуна м.Боярка, прихожани з різних православних приходів, мешканці міста.
Веселі конкурси для дітлахів і святкове дійство привабило дуже багато людей. Церковна громада частувала гречаною кашею та найбільше враження справили млинці з чорною і червоною ікрою, якими пригощали всіх бажаючих.

Святкувати «Масляну» започаткували язичники, але християни назвали «Масляницею» час перед Великим постом, коли можна їсти молочні продукти і рибу, щоб підготуватись до посту. Пасха святкується кожного року у різний час, тому час масляної міняється згідно з року у рік.
Ми дуже дякуємо за запрошення організаторам, і всім прекрасним людям, що подарували таку прекрасну нагоду зібратись і поспілкуватись.

]]>
http://dzwony.hrest.info/?feed=rss2&p=455
Заходи присвячені 20 річчю вшануваня ветеранів Афганістану і учасників бойових дій на території інших держав. http://dzwony.hrest.info/?p=449 http://dzwony.hrest.info/?p=449#comments Mon, 16 Feb 2009 23:18:59 +0000 Diana http://dzwony.hrest.info/?p=449
13 лютого 2009 р. пройшов мітинг біля пам’ятного знаку присвячений вшануванню загиблих у Афганістані .
Вшанувати прийшли ліцеїсти ліцею ім. Богуна, представники міськради м. Боярка, учасник бойових дій, секретар Києво-Святошинської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), заступник голови Фонду Інвалідів ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи Козленко Л.Л., воїни-афганці, представник РГО «Дзвони Чорнобиля» президент Кузнецова Д.О..

14 лютого 2009 р. члени нашої організації були запрошені на заходи присвячені 20 річчю вшануваня ветеранів Афганістану і учасників бойових дій на території інших держав. Члени РГО «Дзвони Чорнобиля Києво-Святошинського району відчули себе наче в теплій великій родині і з цікавістю слухали розповіді людей, які за наказом держави не шкодували свого життя у гарячих точках, та виявляли не віртуальний, а реальний героїзм, спілкувались з членами Української Спілки ветеранів Афганістану організацій, з заступником голови райдержадміністрації Лук’янчуком О.С. члени Української Спілки ветеранів Афганістану і голови інших організації обговорювали нагальні проблеми.
Та сльози навернулись коли ми почули розповідь доньки загиблого воїна – афганця Недашкевича.
У великому концерті брали участь дитячі творчі колективи з Боярської класичної гімназії і дорослі колективи: колектив «Сузір’я» під керівництвом Бібик А.Я. підготував велику програму,

соліст-вокаліст Савицький О.В. під бурхливі оплески разом з ним співав весь зал, тріо під керівництвом Козленко Л.Л.
Після концерту були накриті благодійні столи на 100 чоловік завдяки зусиллям Козленко Л.Л., РайДержАдміністрації, міськради, і змогли скуштувати салати, бутерброди, фрукти та солодощі, тому ніхто не залишився без уваги.
Непевна ситуація у країні привела до того , що ми сповзаємо у кризову яму, з непередбачуваними наслідкам і при таких подіях краще не слова, а дії, тому наші організації об’єднують зусилля для подолання існуючих проблем. Коли ми допомагаємо один одному - це нас єднає ще більше , дає впевненість, що ми подолаємо негаразди.

Нові проекти націлені на допомогу неповносправним у скрутний період. Підтримайте нас !

]]>
http://dzwony.hrest.info/?feed=rss2&p=449
Этно-Центр в Боярке для умственно и физически ограниченных детей и молодежи из проблемных семей пострадавших от аварии на ЧАЕС. http://dzwony.hrest.info/?p=447 http://dzwony.hrest.info/?p=447#comments Mon, 16 Feb 2009 22:59:04 +0000 Diana http://dzwony.hrest.info/?p=447 ПРОЕКТ.

1.1. ПОСТАНОВКА ЗАДАЧИ.

У инвалидов практически нет шансов найти работу, а если и найдут большой риск потерять ее.
В Боярке 37 тысяч жителей , из них приблизительно 5% инвалидов разных нозологий и эта цифра увеличивается с каждым годом на 25% из-за последствий аварии на ЧАЕС потому, что город радиационно загрязненный - имеет статус 4 зоны. 500 умственно или физически ограниченных людей состоят на учете в ПФ, про остальных точных данных на январь 2009г. нигде не публиковалось.
Общественная дискриминация против умственно и физически ограниченных детей начинается уже в начале жизни, в возрасте когда дети нуждаются в развитии и общении со сверстниками они исключены из детских садов и регулярных школ. В Боярке и Киево-Святошинском районе нет спец.дошкольных учреждений, спецшкол и мастерских для умственно и физически ограниченных детей. Потому родители не знают как помочь своему больному ребенку и поставлены перед выбором: отказаться от ребенка сразу при рождении ( в доме ’’Малютка ’’ г. Боярка находится 12 детей - инвалидов от которых отказались родители) или идти на самопожертвование т.е посвятить свою жизнь уходу за ребенком, потому что невозможно найти работу с подходящим графиком, а государство выплачивает мизерное пособие и родители обрекают себя на нищенское , полуголодное существование, за чертой бедности.
Некоторых умственно и физически ограниченных детей, родители пытаются лечить и облегчить их страдания , и научить навыкам самообслуживания, но без помощи специалистов, исчерпав силы и средства определяют в спец.учреждения, которые финансово пренебрежены правительством, и находятся очень далеко в других регионах. В спец.учреждениях детей обучают по спец.программе в которой отсутствуют знания о жизненно необходимых навыках приспособления к жизни в обществе , игнорируя их индивидуальные способности, и этим их ограничивают еще больше.
Независимо от нетрудоспособности, дети не используют свой полный потенциал, поскольку учителя не верят, что они - в состоянии провести продуктивные жизни. А родители , которые ценой неимоверных усилий и финансовых затрат все-таки устраивают своих умственно и физически ограниченных детей в спецшколы в г.Киеве с трудовыми программами разочарованы тем, что после окончания спецшкол, где нет среднего образования - умственно и физически ограниченные молодые люди не имеют достаточных знаний по специальности и не подготовлены, чтобы работать т.е. не востребованы Таким образом средства и время потрачены неэффективно. Кроме того, из-за ограниченных финансовых средств, семейства не могут нанять частных учителей или психологов, чтобы помогать им. Это означает, что умственно и физически ограниченные люди должны находиться в изоляции.
Фактически даже у молодых людей нет шансов найти рабочее место, или приносить пользу для всего общества. Это приводит к тому, что умственно и физически ограниченные люди страдают из-за низкого самоуважения, отсутствии целей в жизни и поэтому склонны к суициду.

1.2. ИТОГ ПРОЕКТА.

Эффективность Этно-Центра для умственно и физически ограниченных людей в том, что наша организация “Дзвони Чорнобиля” будет работать, чтобы помогать раскрыться новым талантам в регионе Боярка, овладеть навыками, которые будет приносить реальный доход, включать талантливых людей и людей с ограничениями в активную жизнь для того , что бы они смогли реализовать свой творческий потенциал и этим приносить пользу обществу.
Под управлением инструктора в мастер-классах, люди с ограничениями научатся сами изготавливать работы и выставить на выставки искусства запланированные для региона Боярка и области. Намерение этих выставок – привлечь внимание к проблемам умственно и физически ограниченных людей поднимая общественную осведомленность.
Этно-Центр необходим для людей с ограничениями и их родителей, чтобы обмениваться опытом в решении проблем поскольку много раз и те и другие сталкиваются с аналогичными трудностями.
Семейства вместе смогут обсуждать проблемы.
Конечная цель Этно-Центра помочь детям - инвалидам , людям с ограничениями их семьям .
Заинтересованным и желающим помочь реализовать проект просьба звонить и писать.

]]>
http://dzwony.hrest.info/?feed=rss2&p=447
Конкурс різдв’яних піснеспівів http://dzwony.hrest.info/?p=406 http://dzwony.hrest.info/?p=406#comments Sat, 10 Jan 2009 09:41:20 +0000 Diana http://dzwony.hrest.info/?p=406
14.01.2009р. на «Різдв’яні зустрічі» зібрались інваліди і члени організації, запрошені гості з різних міст і прихожани різних храмів, щоб співати колядки, прийняли участь у конкурсі і поспілкувались . Найпершим підтримав інвалідів голова міськради Добрівський Т.Г . і колектив Київо-Святошинського ЦСПР під керівництвом Самойленко К.А. Працівники цієї організації надали приміщення для проведення дуже значимого для міста культурного заходу. Народ можна назвати культурним тільки тоді, коли ціннісні критерії котрими вже давно користується людство, як то традиціїні і обрядові піснеспіви, і вся народнопісенна спадщина стає не відгуком минулого, а нашим надбанням, особливості виконання – візитівкою колективу, або виконавця. За дослідженням вчених народний, хоровий піснеспів має позитивний вплив, знімає внутрішню напругу і за особистим досвідом надає відчуття свята. Сьогодні на конкурсі різдв’яних піснеспівів ми почули цікаві поєднання українських традицій засівання , співу колядок, щедрівок , та у піснеспівах переповідання біблійної історії народження Ісуса Христа.Спочатку співали щедрівки і колядки трио Козленко Л.Л ( інв.2 гр. ліквідатор аварії на ЧАЄС, учасник бойових дій у Афганістані), Панчишина М.В. , акомпанувала на аккордеоні Бібік А.Я.; Бондаренко А.Я. ( інв.2 гр.) співала колядки, які написав Блаженійший Володимир. Потім співали щедрівки, і колядки співаки хору з Свято-Миколаївського храму: Савицький О.В. ( інв..2 гр.) та Володимир. Десятирічна Жмишенкова Катерина сама забажала співати колядки, які чула від бабусі і у церкві. Хор з храму винесення чесного Хреста спочатку дуже красиво заспівав невідомі колядки. А потім коли вони почали співати відомі колядки до співу приєдналися всі гості, які співали і співали навіть коли вже закінчилась перша частина заходу. Ця неймовірна кількість бажаючих співати і славити Ісуса Христа показує наскільки важливим для нас є правда життя і релігія наших предків. Наші артисти добре підготувались і виступали в українських строях.
Далі ми всіх запросили до благодійного солодкого столу де чекав присутніх дуже великий торт (люб’язно наданий добродійкою Людмилою) прикрашений неймовірними мистецьки зробленими веселими казковими героями: мишкою, бичком, слоненятами, маленькими курчатками, і тістечка. Кожна любляча бабуся понесла до дому онучкам солодку іграшку-прикрасу з тортика. За святковим столом зустрілись творчі і ділові люди, які ділились своїми планами. Людмила Павлівна, яка приїхала до нас з Ірпіню розповідала , що вона побувала у різних країнах і як ліквідатор Чорнобильської аварії цікавилась чому до неї особисто не доходить та гуманітарна допомога, що збирається різними псевдо церквами і фондами. І що в неї вийшло.

У всіх був прекрасний, святковий настрій. Потім  гості дзвонили, дякували за цікаві зустрічі.

Ми хочемо , щоб наше суспільство пишалося не тільки поодинокими талановитими музикантами і співаками, котрі знають старовинні пісні ( до речі хочуть передати молодшим ), а зробити, щоб якомога ширший загал розумів світ справжньої української і етнічної музики. Президент РГО Кузнецова Д.О. відвідувала декілька провідних семінарів, та міжнародну конференцію, концерти етномузики, спілкувалась з кореспондентом радіо з Іспанії Сесіль і дізналась, що нашими українськими піснями цікавляться і вже давно розуміють їх цінність у високорозвинених країнах Європи та підтримують . Кожен з нас може може примножити фольклорну спадщину і прийняти участь у реалізації культурних проектів.

За інформацією про проекти звертайтесь за тел.: 80978535011 

]]>
http://dzwony.hrest.info/?feed=rss2&p=406
Відвідання новорічної вистави у Київському Будинку Кіно http://dzwony.hrest.info/?p=407 http://dzwony.hrest.info/?p=407#comments Sun, 04 Jan 2009 20:37:45 +0000 Diana http://dzwony.hrest.info/?p=407 Члени РГО, діти, інваліди, якими опікується РГО дякують Міністерству культури і туризму України, Українському Центру Мистецтв та Процик С.О. за надану можливість відвідати Будинок Кіно у м.Києві . Новорічна вистава, що відбулася 4 січня, проводилась у формі вертепу, де відома біблійна історія перепліталась з українськими щедрівками. Навіть через 2000 тисячі років нас схвилювала жорстокість царя Ірода, який через свою жадібність наказав вбити дітей.  Ми раділи ангелу з зіркою і народженню Ісуса Христа . Яскраві національні костюми та дзвінкоголосий хор справив незабутнє враження.

]]>
http://dzwony.hrest.info/?feed=rss2&p=407