This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/707.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-09. The original page over time could change.
Під головуванням Секретаря РНБОУ Р. Богатирьової відбулось перше засідання Міжвідомчої комісії - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
09.06.2008
Під головуванням Секретаря РНБОУ Р. Богатирьової відбулось перше засідання Міжвідомчої комісії

06 червня 2008 року під головуванням Секретаря РНБОУ Р. Богатирьової відбулось перше засідання Міжвідомчої комісії з підготовки пропозицій щодо врегулювання спірних питань, які виникли у зв'язку з Угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між державою України та компанією „Венко Інтернешнл лтд".

У засіданні Міжвідомчої комісії взяли участь представники Міністерства охорони навколишнього природного середовища, Міністерства Закордонних справ України, Служби зовнішньої розвідки та Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Інституту законодавства Верховної Ради України. На жаль, через хворобу був відсутній керівник групи радників Прем'єр-міністра України В.А. Гайдук.

Порядком денним засідання передбачалося розглянути графік роботи Комісії до 25.06.2008 р., а також визначитися із відповідальними за підготовку матеріалів по окремим питанням, зокрема:

  • - виконання сторонами своїх зобов'язань за Угодою;
  • - проведення консультацій представників Кабінету Міністрів України та компанії „Венко Прикерченська Лтд" щодо комплексного врегулювання усіх спірних питань та прискорення реалізації інвестиційного проекту;
  • - підготовки за результатами консультацій для розгляду Радою національної безпеки і оборони України висновків та рекомендацій щодо можливих заходів із позасудового врегулювання спірних питань, що виникли між сторонами в процесі виконання Угоди.

Відкриваючи засідання, голова Комісії - Секретар РНБОУ відзначила, що дана Міжвідомча комісія створена Указом Президента України від 04.06.2008 р. № 514 з метою опрацювання конструктивних пропозицій щодо усунення перешкод на шляху забезпечення реалізації дуже важливого для нашої держави проекту, про що свідчить відповідне рішення РНБОУ від 16.05.2008 р.

Також було відзначено, що представники компанії „Венко" зараз знаходяться у Києві. 05.06.2008 р. відбулося дві зустрічі в Кабінеті Міністрів України, у тому числі і з Прем'ер-міністром України. Також вони виявляють бажання зустрітися і з Секретарем РНБОУ.

Зазначені представники зробили заяви про наміри компанії „Венко" далі працювати в Україні, але зауважують українській стороні про недопустимість ситуації коли кожен наступний український уряд починає з ревізії зобов'язань попереднього уряду, у тому числі, і за міжнародними договорами.

В інтересах української сторони не допустити до розгляду непорозумінь з компанією „Венко" у міжнародному арбітражі.

Одночасно Голова Міжвідомчої комісії проінформувала присутніх, що американська сторона зайняла дуже активну позицію, залучає у з'ясування спірних питань навіть Посольство США в Україні, а Посольство, в свою чергу, - Держдеп та Міністерство енергетики США.

Секретар Міжвідомчої комісії, заступник Секретаря РНБОУ Б.В. Соболєв поінформував присутніх про графік роботи Міжвідомчої комісії до 25.06.2008 р. З урахуванням пропозицій присутніх даний графік роботи було затверджено. Наступне засідання Міжвідомчої комісії відбудеться 13.06.2008 року.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 69/2009
Про деякі питання Апарату Ради національної безпеки і оборони України
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 82/2009
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 лютого 2009 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки України»
Інші
Інтерв’ю та коментарі
14.01.2009
Ексклюзивне інтерв’ю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової агенції „Інтерфакс-Україна”
18.09.2008
Журнал „Огонек”: «Воевать с Россией — не политика для Украины»
Інші
Фотоальбом
Інші