Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

9 июля 2008 г., 11:00

Интернет-конференция
Евгения Корнийчука

Первого заместителя Министра юстиции Украины, лидера УСДП
на тему:
"Инвестиционные споры: все "за" и "против" для Украины"

Один из ведущих юристов страны ответит на такие вопросы:
- История с компанией "Венко": что выше государственный или частный интерес?
- О необходимости судебной реформы в Украине.
- Проблемные аспекты, пути и способы реформирования пенитенциарной системы Украины.
- Применение нормы об императивном мандате по отношению к парламентариям.

Евгений Владимирович Корнийчук родился 18 октября 1966 г. в Виннице. Образование высшее. В 1987 г. окончил высшее военное училище, в 1996 г. – юридический факультет Киевского национального университета им. Т.Шевченко, в 1998 г. - юридическую школу Южного Методистского университета в штате Техас, США. Магистр международного права.

С 1987 по 1992 гг. Е.Корнийчук служил в армии на разных офицерских должностях. С 1992 по 2000 гг. работал в Министерстве юстиции, был консулом в Генеральном консульстве Украины в Нью-Йорке, руководил отделом международных договоров Министерства иностранных дел Украины. С 2000 по 2007г. работал старшим преподавателем Дипломатической академии при МИДе. До избрания народным депутатом Украины также возглавлял финансовую практику известной юридической фирмы "Магистр & Партнеры" (был старшим партнером, сейчас - внештатный советник). Специализировался на финансовом и банковском праве, регулировании операций с ценными бумагами, законодательстве по энергетике, нефти и газу. Также имеет опыт работы в сфере международного коммерческого арбитража.

С апреля 2005 г. возглавлял Киевскую городскую организацию Украинской социал-демократической партии. На выборах-2006 прошел в парламент под 113-м номером списка Блока Юлии Тимошенко. В ноябре 2006 г. на партийном съезде избран председателем УСДП, после того как лидер партии, коллега Е.Корнийчука по фракции БЮТ …Василий Онопенко (прошел в ВР под №4 списка БЮТ) занял пост Председателя Верховного Суда Украины. В Верховной Раде Е.Корнийчук работал первым заместителем главы Комитета по вопросам правовой политики, позже он стал и.о. председателя этого же Комитета.

На внеочередных парламентских выборах-2007 Е.Корнийчуку, как лидеру одной из трех партий БЮТ и члену его политсовета было уже предоставлено почетное 10-е место в избирательном списке блока.

В декабре 2007 г. Е.Корнийчук назначен первым заместителем Министра юстиции Украины Николая Онищука. Согласно приказу Министра, отвечает за взаимодействие Министерства с Верховной Радой, Кабинетом Министров и Секретариатом Президента, курирует Госдепартамент по вопросам исполнения наказаний, обеспечивает представление интересов государства в судах Украины и за рубежом, контролирует деятельность ряда структурных подразделений Минюста.

По словам Юлии Тимошенко, возглавляемая ею партия "Батьківщина" уже несколько лет сотрудничает с УСДП и "никаких претензий к этой политической силе не имеет". В свою очередь, Е.Корнийчук отметил, что очередное решение о вхождении в состав БЮТ члены партии приняли единогласно и "без харизмы и надежности Ю.Тимошенко УСДП себя не видит". Судя по заявлениям и комментариям Е.Корнийчука, он полностью разделяет политику БЮТ и взгляды ее лидера.

Женат, воспитывает двух сыновей.

Хотите пообщаться с Е.Корнейчуком и узнать об итогах деятельности Министерства юстиции Украины, планах на будущее одного из ведущих юристов страны?

Интернет-конференция Евгения Корнийчука, ЛІГАБізнесІнформ, 30 августа 2007 года >>

Интервью Евгения Корнийчука, ЛІГАБізнесІнформ 29 января 2008 года >>

Досье на Евгения Корнийчука читайте в проекте ЛІГА:Досье >>>

Шановні читачі, дуже вдячний всім за запитання, за активну позицію. На жаль не на всі з них вдалося відповісти через брак часу. Я прикладу всіх зусиль для позитивного вирішення піднятих вами проблем. Зі щирою повагою, Євген Корнійчук.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Вы в Минюсте уже пол года. Что Вам лично удалось сделать полезного для государства и для людей? Какие дела против Украины успешно завершены в международных судах благодаря стараниям Ваших управлений? Как обстоят дела с наведением порядка в тюрьмах и СИЗО?
Елена
04.07.08 09:24

Е.К. Я вітаю всіх хто відгукнувся на цю конференцію. І вдячний за проявлення до неї інтересу. Виходячи з обмеженого часу, я спочатку буду відповідати на питання, які є темою конференції, а потім - на решту питань.

Дійсно, я на посаді першого заступника міністра вже півроку. За цей час в сфері моєї відповідальності, на мій погляд, мені вдалося багато зробити і затвердиТи в уряді. По-перше, в сфері моєї відповідальності лежить представництво інтересів держави в судах. За цей час ми розробили і затвердили в уряді постанову щодо покращення представництва інтересів держави в судах, також створюється єдиний реєстр судових позовів проти Кабміну і центральних органів виконавчої влади. В судах представляючи уряд, можу згадати декілька важливих справ, які були виграні на користь уряду. На сьогоднішній день – це справа по поверненню контрольного пакету акцій компанії Дніпроенерго, це справа про повернення в державну власність землі під аеропортом Бориспіль, яка належала компанії Аеросвіт. До свого логічного завершення підходить справа по поверненню у власність держави контрольного пакету акції Нікопольского заводу феросплавів. Говорячи про представництво інтересів держави в закордонних судах, слід згадати, що нами, спільно з міністерством закордонних справ, створено реєстр юридичних радників, які представляють уряд України в арбітражах і судах за кордоном і яких ми запрошуємо до такого представництва в разі виникнення нових судових справ. Два тижні тому уряд отримав на свій рахунок 1,8 млн.долл. в якості компенсації витрат на юридичні послуги від норвежської компанії «Норск Гідро». Ця справа почалася ще в 2002 році, коли інвестор на підставі рішення Стокгольмського арбітражу арештував рахунки 5 українських посольств в Європі. Справа завершилася місяць тому з повною перемогою уряду. Виграна також справа по Дженерейшн Юкрейн. Серед нових справ, які веде Мін’юст в закордонних юрисдикціях, хочу відзначити справу Гейтер Ессетс, справу, яку ініціювала Татнафта проти уряду України. Сьогодні мені також стало відомо, що компанія Венко Прикерченська -скандальний переможець конкурсу щодо угоди про розподіл продукції, звернулася до Стокгольмського арбітражу. Ми постійно працюємо задля покращення представництва інтересів держави за кордоном з великими іноземними та українськими юридичними фірмами. На початку червня Мін’юст провів міжнародну конференцію з питань покращення представництва інтересів держави за кордоном. Багато часу я приділяю проблемам реорганізації і реформи пенітенціарної системи, покращення роботи Департаменту з питань виконання покарань. Наші ініціативи в цій галузі полягають в тому, щоб швидше запрацювала служба пробації в Україні та ювенальна юстиціЯ, покращити умови утримання хворих на СНІД та туберкульоз, винести за межі центрів великих міст старі слідчі ізолятори, які не підлягають ремонту, докорінно реорганізувати інститут попереднього утримання громадян, вину яких ще не доведено в суді.

Когда "верховенство закона" станет из популистского обещания реальностью, и какими путями Вы этого собираетесь (или нет?) добиваться?
BoBa
03.07.08 15:32

Е.К. Наша програма щодо реорганізації судової системи чітко викладена в коаліційній угоді, підписаній наприкінці минулого року. Вона полягає у внесенні змін до процесуального законодавства, спрощенні доступу громадян до правосуддя, виборності суддів в судах першій інстанції, спрощення процедури звільнення суддів і притягнення їх до відповідальності. Нажаль, у Міністерства юстиції небагато реальних важелів впливу на судову систему – виключно через законодавчу ініціативу. Важливим напрямком реорганізації вважаю докорінне змінення системи підбору кандидатів і відкритість конкурсу щодо заняття вакантних посад судів.

Добрый день! Скажите, пожалуйста, может ли Суд, своим решением выселить из служебного жилья семью, если там прописан несовершеннолетний ребенок? И кому жаловаться на такие действия?
Вячеслав
03.07.08 16:16

Е.К. У разі якщо прописана неповнолітня дитина, суд не може виселити особу з приміщення, якщо воно є житловим. У випадку порушення цього правила, потрібно звертатися до прокуратури за місцем проживання.

Уважаемый Евгений! Ввиду различных интерпретаций статьи Конституции Украины (связанных с тем, что Виктор Ющенко был избран президентом в 2004 году, а вступил в должность в 2005 году) о сроках проведения срочных президентских выборов, когда должны состояться следующие выборы президента Украины?

Спасибо! С уважением.

Александр Кава
03.07.08 17:43

Е.К. Я вважаю, що Президент складає свої повноваження після закінчення 5-річного терміну з моменту прийняття присяги. Виходячи з того, що Президент прийняв присягу 23 січня 2005 року, відповідно цей термін має обчислюватись з вказаної дати.

Приветствую Вас! Помогите, пожалуйста, реально 360 киевским семьям. Люди, що проiнвестували житло у будинках по вулицi Лаврухiна 4 i 8, вже рiк не можуть отримати свої квартири. Попри строки, не завершено, ще й половини робот. У компанiї - забудовника "Галичинабуд" запевняють, що будiвництво зупиняли лише на кiлька мiсяцiв. Источник - ГлавРед называет эту историю А-ЛЯ ЭЛИТА-ЦЕНР. Парадокс этой ситуации, что ее виновником является Сергей Швец, депутат Киевского областного совета от БЮТ. Кстати на встрече с избирателями Деснянского района господина Турчинова, его охранники порвали плакаты с требованиями киевлян (касающихся достройки дома!) на глазах кандидата в меры А. Турчинова и премьера Ю. Тимошенко. Как реально Вы можете помочь? Что нам делать, если уже и депутаты над нами надругались?
Александр
03.07.08 21:47

Е.К. Я активно, в якості народного депутата, допомагав особам, постраждалим від шахрайства забудовника "Еліта-Центр" і в цьому питанні маю значний досвід. Мені нічого не відомо про проблему, яка склалася з компанією "Галичинабуд". Прошу звертатися з письмовими зверненнями до мене особисто у якості Першого заступника Міністра юстиції чи в якості Голови Української соціал-демократичної партії, яка у ВР представлена сьогодні вісьмома народними депутатами. Будемо намагатися активно вам допомогти.

Питання не по темі інтернет-конференції, але напевно цікаве для багатьох. Міністерство юстиції оголосило конкурс на заміщення вакантних посад: від головного спеціаліста до спеціаліста. Скажіть будь-ласка, цей конкурс, як інші, прозорий, відкритий? Чи може ви це довести як посадова особа Міністерства? Чи вже все давно продано? Дякую!
Доброзичливець
04.07.08 09:18

Е.К. Я сподіваюсь, що конкурси на заняття вакантних посад є відкритими і прозорими. У цьому випадку я посилаюся на своїх колег, заступників Міністра, а також Міністра, оскільки я не є куратором департаменту кадрового забезпечення Міністерств.

Выскажите, пожалуйста, свое отношение к законопроекту "О судоустройстве и статусе судей", вокруг которого ломается столько копий. Почему именно вокруг этого проекта создалась "ширка"?
Елена
08.07.08 10:28

Е.К. Підтримка нового законопроекту про судоустрій і статус суддів збоку президентського оточення та Партії регіонів стала можливою тому, що і ті і інші незадоволенні діяльністю Верховного суду, який виступає протии виконання політичних замовлень судами. Новий закон покликаний поставити суди в залежність від Президента і Вищої ради юстиції, яку контролює вся ПР. Через вплив на кадрові призначення суддів здійснюється обмеження повноважень Верховного Суду. Крім цього, вже сьогодні доступ громадян до правосуддя ускладнений наявністю різних незалежних гілок адміністративних і господарських судів. Інколи самі адвокати плутаються, за яким процесом - адміністративним чи господарським, подавати той чи інший позов. В разі створення ще двох вищих судів в кожній області існуватиме 4 незалежних гілки судової влади. Нехай в цьому випадку мені опоненти доведуть, яким чином буде спрощений доступ до правосуддя.

Шановний Євгене Володимировичу! А що Вами було зроблено по реформуванню пенітенціарної системи України за півроку?
Чи були Ви колись хоч в якійсь установі виконання покарань в Україні?

Олександр
09.07.08 09:35

Е.К. Коли я приступив до роботи в якості Першого заступника Міністра юстиції і став курирувати систему виконання покарань, я дійсно відчував певний час себе розгубленим, оскільки раніше ніколи не займався цією тематикою. Але за останні 6 місяців я відвідав приблизно 20 колоній та слідчих ізоляторів по всій країні і знаю про складні умови утримання та ув’язнення. Тому ми розробили і затвердили у Президента концепцію реформування пенітенціарної системи. А зараз готуємо постанову уряду, в яку увійдуть конкретні напрямки реформування. Деякі із них я вже окреслив. Це і створення служби пробації в системі Міністерства юстиції. На сьогоднішній день існує кримінально-виконавча інспекція Департаменту з питань виконання покарань. Її повноваження мають буди доповнені роботою психологів, які під час винесення вироку судом будуть давати психологічний портрет злочинця і разом із суддею визначати найбільш прийнятний спосіб покарання. Ми багато працюємо над концепцією створення ювенальної юстиції – це фактично реформування інспекції у справах неповнолітніх, яка має буди реформована на європейський зразок. Ми разом із Департаментом з питань виконання покарань опрацьовуємо концепцію винесення слідчих ізоляторів за межі великих міст, що дасть можливість збільшити безпеку в містах, а також звільнити від додаткового руху центри міст. Я в першу чергу маю на увазі такі міста, як Київ, Одеса, Львів, Сімферополь, де слідчі ізолятори побудовані 200 років тому і не підлягають ремонту. Ми вже покращили умови перебування хворих на туберкульоз, ВІЛ/СНІД інфікованих, та жінок, що перебувають у містах позбавлення волі з дітьми. В цій галузі ми співпрацюємо із міжнародними експертами - слід згадати фонди Німеччини, Швейцарії та Швеції.

Ваш виступ на комітеті Верховної Ради, стосовно служби пробації, викликав неоднозначні думки. Хочеться Вам побажати, що все що було там сказано- здійснилося.Ви не боїтеся значного супротиву з боку Департаменту виконання покарань?
Олексій
09.07.08 09:40

Е.К. Я не наполягаю і не є впевненим на 100% в тому, що служба пробації має перебувати саме "всередині Мін’юсту". Можливо, варто реорганізувати існуючу кримінально-виконавчу інспекцію. Але наполягаю на тому, щоб це було зроблено швидко і ефективно, і щоб у Міністерстві юстиції залишалися суттєві важелі контролю і впливу на пенітенціарну систему через ті контрольні функції, які передбачені постановою уряду.

Демілітаризація системи виконання покарань, так як записано в Концепції реформування кримінальної юстиції, відбудеться чи ні? Що робить Мін'юст в цьому плані?
Вячеслав
09.07.08 09:32

Е.К. Мін’юст, як відомо, має контрольну функцію в питаннях реорганізації пенітенціарної системи через повноваження здійснення урядової політики у сфері виконання покарань. Демілітаризація є одним із ключових напрямків реформування і вона поступово здійснюється. У нас амбітні плани у 2008 році щодо зменшення кількості осіб, що перебувають у місцях позбавлення волі і одночасного збільшення кількісного і якісного складу цивільного персоналу в колоніях та слідчих ізоляторах. Невирішеною в цій галузі є проблема спеціалізованого навчального закладу, який буде готувати цивільних службовців та психологів для пенітенціарної системи. Сподіваюся, що це питання буде вирішено.

Есть ли позитивные результаты роботы представительства интересов государства в зарубежных юрисдикционных органах, и какое количество дел выиграно государством?
Алина
08.07.08 15:10

Е.К. Я вже казав, що за останні півроку виграна справа за позовом "НорсК Гідро". В цілому, Україна була успішно представлена в 10 справах, які були або повністю виграні, або вирішені шляхом укладення мирової угоди.

Уважаемый Евгений Владимирович! В СМИ есть информация о том, что государство в очередной раз выиграло дело по иску иностранного инвестора "Норск Гидро" и о том, что по решению иностранного суда в государственную казну инвестор должен вернуть 1,8 млн. дол. США. Действительно ли это так?
Сергей
08.07.08 15:14

Е.К. Так, два тижні тому держава отримала ці гроші в бюджет.

Как Вы относитесь к свободному открытому ношению огнестрельного оружия гражданами Украины? Может ли это способствовать развитию правового государства?
Семен
07.07.08 09:17

Е.К. Я особисто підтримую право громадянина на носіння вогнепальної зброї і застосування її в разі необхідності. Я навчався в юридичній школі в Техасі і там вогнепальну зброю можна придбати без обмежень. Пам’ятаю гарне прислів’я, яке люблять американці: "Бог зробив людину, а Кольт зробив людей рівними". Безумовно, обмеження щодо продажу вогнепальної зброї має бути дуже жорстке, пов’язане з перевіркою психічного стану, стану здоров"я людини, наявності судимостей тощо.

Ратификация нашим государством Конвенции ООН о правах инвалидов и Факультативного протокола к ней, позволила бы, на мой взгляд, создать соответствующее правовое поле для более эффективной и справедливой защиты прав людей с особенными потребностями.
Однако, не секрет, что украинское законодательство в отношении инвалидов системно не выполняется, а защита их прав происходит непоследовательно и несистемно.
Что, на Ваш взгляд, может дать ИНВАЛИДАМ подписание Конвенции Украиной?! Страна и её чиновники ведь не поменяются!

Александр Корнейчук
07.07.08 19:54

Е.К. Нещодавно я доповідав в комітеті ООН справ людини про дотримання прав людини в Україні. Питання про інвалідів, як вам відомо, належить і Міністерству праці і соціальної політики. Україна погодилася до приєднання до згаданої вами Конвенції, але виконання зобов’язань вимагає додаткових коштів бюджету. Це питання традиційне, яке зводиться до недискримінаційного ставлення до інвалідів підчас прийняття на роботу, створення державою робочих місць для згаданих категорій осіб, питання їх вільного доступу до громадських закладів. Це означає, що всі державні приміщення мають бути обладнанні пандусами для використання інвалідних візків, тощо. Ми будемо раді новим пропозиціям, які дозволять швидко запровадити нові можливості недискримінаційного характеру для інвалідів. Що стосується питань, які вимагають додаткового фінансування з бюджету, для цього потрібно буде дещо більше часу. Беручи на себе відповідні зобов’язання при приєднанні до Конвенції, уряд має так званий перехідний період, який може бути від 1 до 4 років. Сподіваюся, що спільно ми виконаємо взяті на себе міжнародні зобов’язання і життя інвалідів в Україні буде краще.

Невозможно попасть к государственному нотариусу в Шевченковском р-не (3-я нотариальная контора). Люди записываются за 3 месяца. Ходят, отмечаются через день. Знают ли в министерстве об этой проблеме? Как можно решить эту проблему?
Ольга
08.07.08 15:03

Е.К. Я особисто про цю проблему не знаю, я не є куратором нотаріату в Міністерстві. Прошу звернутися з відповідною скаргою на ім’я Міністра чи на моє ім’я і я обіцяю негайну реакцію.

Предусматривает ли новый закон ВР о судоустройстве обязательную (по желанию потерпевшей стороны) фиксацию судебного заседания? Какова цена вопроса? Мой знакомый столкнулся с беспределом в суде и отказом фиксации этого беспредела. Теперь отказывается голосовать за БЮТ. Раньше вместе голосовали. Я говорю, что в этом нет вины БЮТ. Помогут ли ему в общественной приемной БЮТ?
евген
08.07.08 19:48

Е.К. Новий проект закону про судоустрій передбачає фіксацію процесу в порядку встановленого процесуальним законом. Процесуальні кодекси обов’язково передбачають фіксацію. Проблема полягає в тому, що бюджетний запит судів фінансується урядом через державну судову адміністрацію приблизно наполовину від сум коштів, що запитуються. В умовах суттєвого недофінансування в багатьох судах фіксація процесів є неможливою, хоча і передбачена законом.

Уважаемый Евгений Корнийчук! До избирателей доходят слухи, что депутаты разноуровневых Рад, а также высокие чиновники, кроме своей зарплаты, превосходящей среднюю по стране не менее чем в пять раз, на вполне законных основаниях, которые они сами себе придумывают, получают добавки к зарплате. Причем в сумме за месяц это получается больше годового бюджета отдельных больниц, школ, библиотек и даже отдельных ведомств. Могу ли я, как гражданин, избиратель, налогоплательщик, будучи не согласным с такими решениями соответствующих Рад, подать на них в суд, желательно уголовный, с требованием об отмене таких высоких зарплат и доплат и иском о возвращении в бюджет потраченных сумм? Если да, то как это сделать с Вашей помощью? Если нет, то почему? С уважением, Леонид.
Леонид
08.07.08 14:42

Е.К. Мені невідомо про факти встановлення надбавок, які в декілька разів перевищують заробітну плату депутатів місцевих рад. В разі, якщо у вас є підтверджуючий документ, прошу звертатися письмово. Як правило, такі надбавки встановлюються за вислугу років за знання мов, за допуск до таємниці, за вчені звання. Решта надбавок, якщо вони існують – є незаконними.

Когда я подавал заявление в Центральный р-й суд г. Николаева, я оплатил информационно-технические услуги, чек предоставил вместе с заявлением. При рассмотрении дела звуковая запись не велась, что позволило судье принять незаконное решение. В суде мне пояснили, что запись не проводится потому, что правительство не достаточно финансирует суды. Объясните, на каком этапе пропали мои деньги, заплаченные за звуковую запись? Ответственность за весь ужас, который творится в наших судах, я возлагаю на действующее правительство, президента и главу Верховного суда Украины. Если Вы со мной не согласны, то объясните почему?
Тимур
08.07.08 23:31

Е.К. Я згодний з тим, що ваші права як сторони у справі є порушеними унаслідок відсутності фіксації процесу. Безумовно, вимагати фіксацію - ваше право. Мені відомі факти, коли, нажаль в судах не існує не тільки умов для фіксації процесу, а судді навіть змушенні купувати конверти і марки за власний рахунок, щоб повідомити сторони про призначення розгляду справи. Це неприпустимі факти, в основі яких лежить недосконалість бюджетного процесу, коли бюджетне замовлення судів виконується наполовину. Ви вправі вимагати від уряду змінення цієї ситуації.

Уважаемый Евгений Владимирович! Я инвалид-чернобылец выиграл два суда по недоплате мне единоразовой помощи к 9-му мая. Вот уже 2 года как решение суда исполнительными органами не реализуется. Когда, в конце концов, в этом вопросе будет наведён порядок? Когда мы заставим себя уважать суд и его решения? Закон один для всех и примером в этом должны быть государственные учреждения. Как быть в такой ситуации, на кого жаловаться?
Валерий г.Полтава
05.07.08 15:32

Е.К. Мені відомо про проблеми в роботі виконавчої служби Полтавської області. Прошу звернутися з письмовою заявою щодо невиконання представниками служби своїх обов’язків.
Якщо примусове стягнення має відбутися з центрального органу виконавчої влади, то робити це треба в Києві.

Если бы Вы не были зятем Онопенка, назначили ли бы Вас замом министра?

05.07.08 15:44

Е.К. Я не просився на цю посаду і мене абсолютно влаштовувала робота народного депутата, де я в останньому скликанні був Першим заступником голови комітету правової політики. Моя професійна діяльність починалася з роботи у Міністерстві юстиції на початку 90-х, тому ця робота мені відома, але готовий поступитися кріслом, якщо хтось відчуває, що може зробити це краще.

Скажите, пожалуйста, какой вы видите выход для инвесторов Лаврухина 4 и 8? Как нам защитить свои права?

08.07.08 14:13

Е.К. Я прошу зустрітися із представниками оргкомітету по захисту інтересів інвесторів "Еліта центр", яким ми багато допомагали і цей алгоритм опрацювали. Я раджу звернутися до прокуратури, щоб по факту було відкрито кримінальну справу, звернутися до суду, щоб накласти арешт на майно забудовника. Також повноваженим органом уряду є Міністерство регіонального розвитку та будівництва. Я буду радий підключитися до цієї проблеми особисто у разі надходження відповідних заяв з поясненнями факту, що відбувся.

Ще раз дякую за ваш інтерес, ваші запитання, і як юрист нагадую, щоб бути почутим, треба голосно говори про свою проблему. Феміда з зав’язаними очима, тому без вашої критики влади і тих проблем які у вас є особисто, вирішення їх є неможливим.

Як Ви відноситесь до прислів'я, яке придумав наш народ, - "В Україні суди є, але правосуддя немає"?
Микола. м.Київ
03.07.08 16:28


ЗУ "Про ВАТ"- міф чи реальність? Чи накладе цей закон заборону на існуванння ЗАТ?
HATE
04.07.08 11:42


К вам обращаются 350 семей инвесторов домов по ул. Лаврухина 5, 6, которые пострадали в результате строительной афёры под прикрытием Деснянской администрации, которая является заказчиком данного строительства. И отдала наши судьбы в руки строительных аферистов, уверяя нас, что дома будут построены. Люди поверили Гос. органу и вложили деньги в строительство, а теперь оказались на улице. Дома должны были сдаваться в 2005г., а сейчас уже 2008...
За два года мы обращались везде, где только можно в этой стране. Но никто нас не слышит. Секретариат Президента уверил, что возьмут на контроль этот вопрос, но контроля нет; прокуратура отвечает, что в действиях директора строительной фирмы нет состава преступления; в Деснянской администрации (где должны были контролировать строительство) - а что мы можем сделать, пусть город помогает; в КМДА пообещали решить проблему, но тут выборы. Все только друг на друга бумажки перекидывают и всё. То кому верить в этой стране, где власти открыто, проворачивают афёры и вышвыривают людей на улицу!? Ведь мы не просто коммерческий проект, а строительство по заказу Гос. органа - Деснянской администрации! В настоящий момент, договор между Деснянской администрацией и строительной компанией разорван и дома принадлежат ДРГА.

Наталья
05.07.08 05:15


Здравствуйте! Как так получилось, что депутат от БЮТ в Киевской облраде Швец, кинул сотни киевлян на строительстве 2-х домов в Киеве и 2-х домов в Одессе? СМИ пестрят сообщениями на эту тему, а правоохранительные органы рапортуют, что все нормально. НОРМАЛЬНО, КОГДА ГРАБЯТ НАРОД!? Так получается. Ваш комментарий и Ваша реальная помощь? Спасибо.
Наташа
06.07.08 00:14


Уважаемый Евгений!
Спасибо Вам за профессиональные юридические и политические комментарии на телевизионных и радио каналах. Всегда доступные и понятные разъяснения по наболевшим вопросам.
Считаю, что пришло Ваше время - время молодых профессионалов, знающих право, языки, знающих о жизни в США, ЕС не понаслышке.
Удачи Вам и слава Украине!

Познанский Александр
06.07.08 02:39


Как украинское правосудие дошло до того, что установило тот факт, что в году 432 дня? Это имело место в феврале 2006-го года в шевченковском райсуде Киева и подтверждено в апелляционной и кассационной инстанциях? И о каком правосудии в стране вообще может идти речь?
Владимир
08.07.08 00:31


Уважаемый Евгений Владимирович! Как бы вы поступили окажись вы на месте инвестора по ул.Лаврухина?
Андрей
08.07.08 09:27


Уважаемый Евгений Владимирович!
Обращается за помощью к Вам молодая семья!
У нас в 2005 году родился сынишка. Чтобы у малыша была своя комната,
мы продали свою однокомнатную квартиру на Оболони. Все деньги вложили в двушку, в строящемся доме на Троещине, по адресу г. Киев ул.Лаврухина 4.
Строительная компания Галичинабуд, учредителем которой является депутат от правящей коалиции Швец Сергей Владимирович, разворовала средства инвесторов 8 и 4 дома!!! Что является реальной причиной остановки строительства!?
Об этом на собрании нам прилюдно сказал Булгаков Юрий Константинович зам ДДА.
У меня в связи с этим вопрос, Уважаемый Евгений Владимирович. Это что, наше правительство начало новую компанию геноцида против собственного народа?

Александр Леонидович
08.07.08 11:08


Уважаемый Евгений Владимирович, здесь уже поднималась тема проблемной застройки по адресу Лаврухина 4,8. Хотелось бы поддержать эти вопросы.
Не хотеться терять надежду, но неужели украинские политики не могут защитить нас, людей, которые доверили вам свои голоса и судьбы, от обмана такими же украинскими политиками и государственными органами? Как нам увеличить шансы на успешное завершение строительства? Помогите нам, пожалуйста! Спасибо.

Светлана
08.07.08 14:15

        Следующие >



Анонсы Пресс-центра
10 марта состоится Интернет-конференция Сергея Пашинского на тему: "Подробности захвата СБУ здания НАК "Нефтегаза"
12 марта состоится Интернет-конференция Наталии Доценко-Белоус, адвоката ЮФ "Василь Кисиль и Партнеры"
10 марта состоится круглый стол: "Кто защитит права потребителей в условиях финансово-экономического кризиса?"
 

Интернет-конференции
12.03.09Наталия Доценко-Белоус
10.03.09Сергей Пашинский
27.02.09Анатолий Семинога
20.02.09Дмитрий Гриджук

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда