This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/24 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-03-07. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Володимир Єшкілєв

...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Субота, 07 Березня 2009
1957

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з письменником-культурологом та політтехнологом Володимиром Єшкілєвим

15 Лютого 2007
[ kimilsung ]
Володимире, ви все ще маєте бажання використовувати в своїх працях безцінний досвід союзу "Лучі чучхе"? Якщо так - пишіть NikolaiPolischuk@pk.kiev.ua . Микола (ми знайомі, якщо ви пам"ятаєте)

Привіт, Миколо! Досвід «Лучів чучхе» не тільки безцінний, але й вічно живий! Його, наскільки я бачу, так чи інакше використовує більшість укрполіттехнологів. А ми чим гірші? Ліва ідея невмируща як заздрість. В лівій ідеї треба йти до кінця, за амбар (за Амбер?)! ТОМУ ЩО «Даром тільки за амбаром (за Амбером?)».

[ Харченко Людмила Вікторівна ]
Доброго дня! Скажіть будь ласка, на ваш погляд, чи готова укркаїнська еліта, український народ до впровадження двопалатного парламенту? Чи це не буде це "грою на одному полі"? Дякую.

Двопалатний парламент має сенс тільки у федеративній державі. Регіональні еліти, напевно, завжди готові до такого бонусу, як послаблення контролюючого центру. Тільки от є регіональні еліти «готові» і «суперготові». «Суперготовим» буде легше дати собі раду. Позитивно це чи негативно? Важко відповісти. На мою думку, Галичина від федералізації більше програє, аніж виграє. Ми не в переліку «суперготових. Галицька автономія може отримати в якості парламенту і уряду вельми «хуторянську» команду.

[ Oleg ]
На Вашу думку, чи врятував би Україну федералізм? Тимошенко пропонує поділити україну на партійні зони. До чого це призведе?

Не знаю – як кому, а мені не подобається перспектива жити у якійсь там партійно-чиновницькій резервації. Якщо згадати клановий ухил в українській політичній практиці, то така перспектива стає зовсім сірою. Кілька родин приватизують партійні та ідеологічні бренди і правитимуть кожна своєю «вотчиною»? Гірше ніж у латиносів. :)

[ Остап ]
Пане Володимире, кому потрібні дострокові вибори? Аргументуйте. На кого з політиків Ви попрацювали б політтехнологом? З кого ще можна зробити людину?У Вас є портрети "політичних зграй" різних часів, зупинилися Ви, здається, на 2006 році. Намалюйте такий портрет, зазираючи у майбутнє на 10 років...Чи наважитеся таке зробити?

1) Дострокові вибори потрібні – у першу чергу – тим, хто не «відбив» свої інвестиції у кампанію-2006; 2) Політтехнолог – це не солдат, це інженер збройного заводу. В принципі, попрацював би на всіх. По приколу. :) 3) Людину можна зробити з кожного політклоуна. Але чи є в нас такі досвідчені психореставратори? Проблема… 4) Вітчизняна політична зграя-2010 – це зграя високоорганізованих двоногих, здатних відрізняти реверс від аверсу. Вони більше, аніж тепер, говоритимуть про духовне і Боже, одягатимуться у вітчизняних кутюр’є задля патріотизму і вставлятимуть у свої промови вірші сучасних укрпоетів (Жадана, скажімо). І тільки незборимий православний шахід К. будуватиме в наших степах Нову Візантію.

[ Журналіст ]
Пане Володимире, Ви висловлювали переконання, що "в Україні вільна пренса не може існувати в принципі". Після того не зчинився гвалт проти Вас? Скажіть це у Львові пихатому редактору, що він залежить від свого вождя, то він зарепетує, що це брехня і що він сповідує тіж переконання, що і його партайгеноссе... Чи дозріла українська преса до зізнання у тотальному рабстві?

Вільна преса можлива лише там, де видання самоокупні, а суспільна думка солідарна не з більшістю, а з різнотипними дисидентськими проявами. Першого ми колись достигнемо, а для другого… Перспективи сумні. Звідси – невизнання власного рабства. Більшість не розуміє: комунікативне рабство навіть не в наявності «темників», а в пануючих стереотипах мислення. Тому в нас немає відкритої дискусії – всі лише обслуговують «пакети стереотипів» – «совковий», «патріотичний», «євроінтеграційний». А дискусія поміж обслуговувачами пакетів – це такі собі «діалоги запрограмованих роботів». Себто – оті наші телевізійні політичні ток-шоу, де ніхто нікого не слухає, всі піаряться в камеру.

[ Смірнов ]
Володимире, Ви навмисне обрали для чат-конференції четвер? Четвер, я так розумію, для вас магічний день: Ви були активним автором журналу "Четвер". А тепер існує цей журнал? Куди дописуєте? Що читаєте? З ким з інтелектуалів спілкуєтеся?

Часопис «Четвер» (власне його біологічна структура – Іздрик) переселяється до Станіславова. Це, як на мене, не тільки природньо, але й справедливо. Ні, зрозуміло, що Лембергові – уклін земний і подяка тлуста за те, що дав перебути нашому монстрику (часопису, а не редактору, який немонстрик) важкі часи і буревії. Дописую до «Київської Русі», там мене читайте. А ще до «Пост-Поступу», «Львівської газети», «Репортеру», «ЗахідПосту», «Столичних новостей». Так що мене непристойно багато в медіа-просторі. А ще пропонують вести телепрограму і ще, ще… Треба клонуватися.

[ Гуцул ]
Вам не тісно в Івано-Франківську? Що читаєте? Кого з сучасних - літераторів, політиків, пройдисвітів - шануєте?

Франківськ (Станіславів) – ідеальне місце для метафізика. Ритми провінційні, зручності – на рівні метрополії. Якщо б ще вдалося запросити А.Жолдака напостійно в наш облмуздрамтеатр… То ми б взагалі стали культурною столицею країни У. Що стосується пройдисвітів, то на сьогодні вони чомусь цікавіші за літераторів. В мене є списочок… Але поки що – секрет.

[ Віра ]
Яку політичну силу, на ваш погляд, варто підтримувати? Як зробити так, щоб нікого не підтримувати і це не шкодало тому, хто нікого не підтримує?

Підтримувати треба аутсайдерів – щоби не сталося, врешті-решт, політичної монополії якого небудь бацьки (матки). Політичні лузери – це теж капітал нації. Вони потрібні, як шлункові шлаки для організму. А щодо другого питання – підтримуєте, не підтримуєте – все одно буде повна лажа. Готуйтеся.

[ Ольга ]
1. Як Ви ставитеся до літератури (псевдолхудожньої) про сучасних вождів типу Юля, Янукович, Ющенко. Ваша книга "Пафос" в одній з книгарень стоїть поруч з "Юлею"...Старше покоління складало анекдоти про мемуарні книги Брєжнєва "Малая земля", "Целіна"... Може десь заобрєм - епоха анекдотів про партійну літературу епохи ноої української буржуазії?

Якщо є вождь – має бути про нього якась «мала земля». Це входить в асортимент. З часом виникнуть і пародії.

[ Клод ]
Івано-Франківщина все така ж бандерівська? З прізвищем Єшкілєв, мабуть, там нелегко?

Якби Івано-Франківщина була «бандерівською» – було б веселіше. А так, вона торгівельно-транзитна з відчутним присмаком рогульства. Зате які дівчата гарні! А з прізвищем Єшкілєв – усюди важко… (тєжко зітхає)

[ Рома ]
Пане Володимире, політтехнолог для мене як повар-шахрай.Замішав щось зовнє апетитне, а насправді - отрута з МакДональдса. Невже народ не зможе прожити без політтехнологів? Не краще покластися на "єстєствєнній отбор", а не на політтехнологів?

У природньому відборі тепер перемагають лише хижі і кислотні форми (дивись фільми «Чужий-1,2,3…») Для забезпечення перемоги «напівхижих» потрібні політтехнологи. Класичний світ, у якому панувала міфологема «служіння народові» більше не існує. Існує поле змагання корпоративно-інвестиційних інтересів. Постмодерне поле. Коли воно трансформується у щось інше, політтехнологи теж трансформуються в когось іншого. Але краще нам до тих часів не дожити.

[ Ostap ]
Пане Єшкілєв, то чому "Дзеркало тижня" назвала Вас збоченцем7 Чому Ви пише, скажімо, у "Львівську газету", а не у "ДТ"? Як ви оцінюєте сучасні українські газети?Дякую.

«Дзеркало тижня» – газета мені симпатична. Колись мав там публікацію. Про себе-«збоченця» не читав, вперше чую. Зрештою, з таких приколів треба тішитися: як кажуть мудрі люди – «блискавка б’є у високі дерева».

[ Тарас ]
Чи знаєте, що означає Ваше прізвище - Єшкілєв Які його корені

Це прізвище є «зросійщеною» формою шведського прізвища «Ікскюль». Вперше в літописах згадується під 1509 роком. Так росіяни називали шведського амбасадора при дворі Василія Третього Карла Ікскюля. За сімейними переданнями, мій батько (уродженець села Серьогіно, Автономної республіки Комі) був нащадком полоненого шведського солдата, якого після війни 1790 року Катерина Друга разом із іншими полоненими солдатами короля-лузера Густава розселила на російскій Півночі.

[ тарас ]
Чи правда, що в містичних катренах Нострадамуса згадується Україна -- Ющенко-Янукович

Кажуть, що згадується навіть Наталія Вітренко. Щоправда, я не перевіряв, бо не володію старофранцузькою.

[ тарас ]
Чи не заскладно бути одразу письменником і політтехнологом. Я б навіть сказав письменником-містиком і політтехнологом-практиком. Ці речі не мають жодних точок дотику

Для повноцінного життя треба мати два-три життєві заняття, відділені одно від одного. Суттєво відділені. Скажімо, Андрій Платонов паралельно з писанням романів підпрацьовував прибиральником, а поет Томас Стернз Еліот заробляв копійчину клерком в конторі. Це такий спосіб релаксації.

[ vunnuchy ]
В четверг, 15 февраля, в книжной кофейне Купидон состоится литературная дискуссия на тему Нужен ли оргазм украинской литературе?Львовский Виннічу єту фигню затеял. Так нужен ли оргазм украинской литературе?

Я где-то читал, что после долгой фригидности внезапный оргазм может привести к психической травме и даже к смерти. Не хотелось бы такой судьбы для украинской литературы с её славной историей и великими именами. Поэтому с оргазмами посоветовал бы поосторожнее. Современной украинской литературе, возможно, не помешала бы хорошая виртуальная « клизма с мылом» – долгие годы в ней почти всё делалось через задний проход. Если Винничуку удастся такой перформанс – честь ему и хвала. Пока что на поприще «очистительной механики» наибольшие достижения у Толика Ульянова. Люблю его. Но парень увлёкся слемом.

[ Кріль Самуель Фукуямович ]
ви вважаєте себе літературним авторитетом?

Я так розумію, що під «авторитетом» мається на увазі крутий такий писач з розпальцьовкою, «гайками», джипом і свитою дрібних літературних посіпак. Якщо це малося на увазі, то так, братан, я саме він і є.

[ Кріль Самуель Фукуямович ]
що це таке - європейська метафізика?

Це коли два клоуни переконані, що вони офігенні гуру, а третій клоун в цьому сумнівається і пише книжку з назвою на кшталт «Гуру і гівно: парадигма іншого у метаструктуральних полях транспонованих змістів актуальної езотерики».

[ Кріль Самуель Фукуямович ]
чому сучасна українська література за рідкісними винятками така нецікава і нечитабельна?

Тому що й досі українська література замість того, щоби бути власне літературою, самоціннісною і спрямованою на власні буттєві цілі, продовжує виконувати якусь малозрозумілу й непритаманну сучасній літературі зовнішню «визвольну» місію на чужому полі – там, де має працювати політика і публіцистика. Коли українських письменників «попустить» і вони почнуть писати не на «зло воріженькам», а на радість читачеві, тоді все стане на своє місце.

[ Волков Микола Олександрович ]
Пане Володимире! Останнім часом Івано-Франківськом ходять чутки, що в одній з місцевих газет Ви "зашифрувались" під жіночим псевдонімом. Прокоментуйте це, будь ласка.

Чутки ці «запустив» один добродій, якому щось там здалося. А місто маленьке – дурниці розповсюджуються швидко. Я іноді пишу під псевдонімами, але не під жіночими. В мене немодна сексуальна орієнтація – я натурал, люблю дівчат і себе асоціюю виключно з чоловічими форматами.

[ Волков Микола Олександрович ]
Я з задоволенням читав багато ваших творів. Скажіть будь-ласка, чим незабаром порадуєте своїх шанувальників?

Планую два романи. Один про великого і загадкового Пінзеля. Давно мене цікавила ця «непроявлена» постать, а тут ще й кон*юнктура підштовхнула – оголошено рік Пінзеля. Другий роман – умовно детективний. Він вже має назву - «Прихід м’ясоїдних слонів». Тексти пишуться якось паралельно. Не знаю, який напишеться першим. В якійсь мент була така підла думка з’єднати ці два романи в один, але я поборов споскусу постами і молитвами. Котлети окремо, а шинка окремо. Пишучи, радію з того, що текст йде добре. А ще допомагає спілкування з художниками (щодо першого роману), з м’ясоїдними слонами (щодо другого) і з Іздриком, тому що він, по-перше, розумна людина, а, по-друге, має такий досвід, якого ніхто, окрім нього, у нашій літературній тусовці не має.

Новини

  • 07Березня 2009

    • 14:23
    • У Ющенка та Тимошенко на 9 березня запланована спільна зустріч
    • 14:02
    • Інфляція у січні-лютому 4,4%
    • 13:42
    • Мешканець Херсонської області убив на п'яну голову 50-річного буковинця
    • 13:30
    • На Буковині викрито реєстратора однієї з РДА, яка "нахімічила" зі списками засновників ВАТ
    • 13:25
    • На Львівщині правоохоронці "накрили" незаконний вивіз цегли на суму 1,4 млн грн
    • 13:21
    • Луценко потягне до суду Хорошковського
    • 12:15
    • На Новояворівській фабриці дезинфікуючих засобів міліція виявила «ліві» соляну та сірчану кислоту
    • 12:14
    • Краще продати ГТС, ніж брати кредити в МВФ, - академік, директор Інституту економіки та прогнозування Валерій Геєць
    • 12:05
    • МВФ повернув спільне звернення Ющенка і Тимошенко на доопрацювання
    • 11:51
    • Італійські фірми мають намір запропонувати Тернополю вирішити питання сміттєзвалища
    • 11:48
    • Волинські Рокині можуть повторити сумну долю Алчевська
    • 11:35
    • Ющенку політики не потрібні, він шукає державних діячів
    • 11:07
    • У Львові експедитор фірми «нагрів» банк «Надра» на 7 тис. грн
    • 11:05
    • Оперативна група яворівських міліціонерів розставила пастки у «маршрутках»: уже попався 17-річний злодій
  • 06Березня 2009

    • 19:45
    • Ковель − найбільш доглянуте місто Волині

Фоторепортаж