This version of the page http://www.greenpes.com/books/?subcategory=11 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-28. The original page over time could change.
Книжки | Офіційний сайт видавництва "Зелений пес"
English version





Якщо знайдете помилку, будь ласка, виділить її та натисніть Ctrl+Enter
Серія "Роман-газета"
Антон Санченко
“Мандариновий шлях”
Серія: Художні - Роман-газета
Видана 01.01.2006

В цьому номері “Роман-газети” ми представляємо вам непересічний зразок сучасної мариністики - “Мандариновий шлях” від Антона Санченка.

Автор – сам колишній моряк-радист, розповідає історію одного морського рейсу, що трапився перед самим Новим роком. Метою було забезпечити країну невід’ємним атрибутом цього свята – мандаринами. Протягом мандрів, як годиться, трапилась безліч історій та пригод, які згодом моряки переповідатимуть безліч разів, трохи прибріхуючи. Тому автор теж дозволяє собі перебільшувати, фантазувати, іронізувати – і розповідати, розповідати, розповідати про рейс, про море, про мандри, життя і кохання... При цьому він раз-по-раз звертається до читача як до уявного, але вдячного слухача та співрозмовника.

А головна інтрига, що тримає у напрузі, – чи встигнуть моряки забезпечити країні свято?

“Шановний автор звернувся до кращих класичних зразків морської прози: батька літератури Гомера з його “Одіссеєю” та давньоскандинавських саг. Плинна структура твору-подорожі щедро здобрена дотепними і цікавими самостійними новелками.

У древніх морська проза мала, крім усього іншого, ще й суто практичне значення – наприклад, заміняла лоції, судовий журнал, звіт перед фрахтувальником, фіксувала важливі для мореходів особливості далеких країн.

Тобто, якщо абстрагуватися від часових ознак, то „Мандариновий шлях” знайшов би своє місце десь поряд із „Одіссеєю” та віршованим звітом Еріка Рудобородого про відкриття Америки”.

Юрій Камаєв

Кимличенко І.
“Сьогодні сонячно”
Серія: Художні - Роман-газета
Видана 01.01.2006

Ірина Кимличенко/Лала Багірова

“Сьогодні сонячно” – елегантна і вишукана проза від Ірини Кимличенко. Вас очікують нескінченні блукання старим Львовом, в якому мешкають загадкові богемні персонажі – поет Жорж та його жінки: Нісенітниця, Муза, Івонна... Алегорична історія життя і кохання, заплутані стосунки, дивні вчинки, містичні збіги та зустрічі, легка еротика, зміни ракурсів, настроїв і точок зору у формі потоку свідомості гарантують задоволення найвибагливішому поціновувачу сучасної жіночої прози. Інтриги додає той факт, що, як зізнається сама авторка: “Все написане в книжці правда, правда і ще раз тільки правда. Явні глюки, що прослизають сторінками повісті, цілком реально комусь наснилися і відіграли в житті відповідну роль”.

В повісті “Поки ти створюєш фан-клуби та секти власного імені” літераторка Лала Багірова розмірковує: “Про оточення”, “Про масову культуру та світ”, “Про свята й святість”, “Про шрами від крил та наплічників”, “Про побут прибиральниць спортивних гуртожитків”, “Про естетику та мистецтво”… Тобто про безліч екзистенційних компонентів, з яких складається життя непересічної сучасної молодої людини. А також про зовнішні обставини, що іноді його визначають. Поєднання складників іноді таке ж несподіване і парадоксальне, як і саме життя. Але, поставлені усі разом, питання здатні наблизити нас до відповідей, пошуком яких людина займається завжди.

І, нарешті, у “Поетичному десерті” ми представляємо молоду поетку Вікторію Левицьку, лірика якої іноді бурхлива і пристрасна, а іноді елегійна і сумна до щему, але завжди довершена за технікою виконання і завжди вирізняється несподіваним і вишуканим образним рядом.

Новинка!
Петро Федотюк
Коник-стрибунець
Серія: Художні - Роман-газета
Видана 01.01.2006

Вашій увазі пропонується роман, або “романчик”, як охарактеризував свій твір сам автор – Петро Федотюк – за назвою “Коник-стрибунець”. Як бачимо, визначення жанру заздалегідь налаштовує на легковажний лад. А за химерною назвою ховається зовсім не нарис із життя комах, а історія життя людського, точніше, життя чоловічого. Та й сама ця назва матафорично вказує на його специфіку – дещо хаотичне перестрибування з ситуації в ситуацію, від жінки до жінки, з самотності до родинного життя і навпаки. Поки хтось – і цього разу ліричну героїню звуть Дана - не примусить зупинитись, замислитись і, можливо, залишитись, не розуміючи до кінця, що врешті відбувається. Чому буденність життя і стосунків більше не лякає, а заспокоює, чому нескінченний пошук нових вражень змінюється пошуком глибини стосунків, а легковажність поступається перед виваженістю і відповідальністю. Історія ця життєва, оповідь психологічна, тому читати її буде цікаво багатьом. Можливо, комусь герой видасться несимпатичним, хтось співчуватиме йому, а дехто впізнає себе. Але у будь-якому випадку, висновки буде зроблено.
Тарабанчук Ю.
Проект „Безсмертя”
Серія: Художні - Роман-газета
Видана 01.01.2006

З давніх-давен людство прагнуло перемогти хвороби, призупинити безжальний і невідворотній процес старіння або навіть віднайти еліксир безсмертя. Частково це вдавалась, але доля людська невблаганна, адже визначена не нами. І спроби змінити світовий порядок можуть обернутись справжньою катастрофою... Про це - в романі „Проект „Безсмертя” від Юрія Тарабанчука. Дія відбувається на теренах нашої країни. Драматизм ситуації підсилюється тим, що тут вже відбулася катастрофа, що поставила під загрозу увесь світ, – чорнобильська аварія. Наслідки її хоча і спонукали замислитись над правомірністю експериментів над природою і людиною, але не припинили останні. У недалекому майбутньому, за версією автора, у зоні відчуження створюється біозаповідник “Зелені Луки”, в якому тривають експерименти, і один з них – боротьба із старінням. Але позитивні результати швидко перекреслюються – у заповіднику розповсюджується чума, з’являються перші загиблі. На боротьбу із небезпекою кинуті військові, лікарі. Журналісти ведуть власне розслідування, намагаючись вплинути на розвиток подій. Та тим часом життя у заповіднику іде тихо і розмірено, адже носії вірусу навіть не здогадуються про небезпеку... Роман захоплює і тримає у напруженні до останньої сторінки. Чи вдасться зупинити епідемію і хто винен у ній – ці питання залишаються відкритими до кінця. Тому читайте уважно і робіть власні висновки.
Пошук по авторах
 


Пошук по книжках
 
 
Нові
 книжки
Ячейкін Ю.
Орлиця у двох коронах
Сінкен Гопп
Юн та Софус
Сергієнко Н
Красива і розумна