This version of the page http://www.volocuga.com/blog/archives/85 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-27. The original page over time could change.
Щоденник подорожей » Blog Archive » Країна мільйонів слонів і білої парасольки

Країна мільйонів слонів і білої парасольки

 Лаос (повна назва: Лаоська Народно-демократична Республіка) — країна, що не має виходу до моря в південно-східній Азії із столицею Вьентьян. На заході має

кордон з Таїландом, на сході - з В’єтнамом, на півдні-з Камбоджею, на півночі-з провінцією Юньнань Китаю, а на північному заході-з Бірмою (Мьянмa).  Лаос як державa бере свій початок в XIV столітті, коли країна називалася Лан Санг (країна мільйона слонів і білої парасольки).
                             

Дата незалежності 19 липня 1949
Офіційна мова Лаоськa
Столиця Вьєнтьян
Крупнейшие города Вьєнтьян, Чампасак, Луанг-Прабанг
Форма правління республiка
Валюта Новий кіп (=100 атам)
Телефонний код +856

До чого це я?Завтра,можливо сьогодні,вирушаю в Лаос.Минулий тиждень я  займався виготовленням тих різнокольорових папірчиків,що ви бачите на малюнку.Я отримав дві візи-ТаЙ(30 уо) і Лаос(28 у.о).

 

Взагалі,Лаос можно було б не робити,його даюті(так кажуть всі) на кордоні на 2 тижні за тіж самі гроші.Я фактично нічого не втратив,окрім часу,а він як відомо стоїть недешево.У мене 13-останній день дії і часу лишилося реально мало.

В разі просрочення візи на раздолбая чекає шоу “О,Счастлівчік!”.Звичайно,не ті вже часи,щоб туристів саджали на бамбуковий кіл або щось рубали.Інфо з офіційних джерел:кожен прострочений день коштує 500 юанів(60 баксів десь)+ в майбутньому можуть виникнути трабли з отриманням візи

Інші новини.Я знову з Шуловим.За ті 2 дні що ми разом,невгомовний Костя встиг зламати 2 вікна у готелі,влаштувати скандал з приводу того що готельні робітники заходили до номеру з наміром прибрати,зміцнивши таким чином впевненість китайців,що всі білі мабуть йобнуті на голову,також Костя побив дітей-жебраків на вокзалі.Зараз Костя хворіє животом.Вчора,після того як ми добряче повечеряли за 2 бакса на брата,Костю потянули на фрукти.”Класно,це ж як ескімо!”-в захваті поглинав він скибочку дині на паличці.Тут такого добра тут багато на вулиці продається.Навіть місцеві мешканці закликали Шулова не купувати і я казав,але Шулов купив таки.Сьогодні фатальна диня попутала Кості всі карти.Ми ледь вибралися на таксі до візового відділу муніціпалітету,де Костя забажав продовжити свою місячну візу-иому реально було зле.Термін дії иого візи збігає одночасно зі мною і Костя вирішив продовжити свою ще на місяць.
Тепер увага:якщо будете робити китайську візу в Москві чи в Києві з наміром продовжити в маибутньому,дивіться щоб вона була L-типу(туристична),а не F-типу(бізнес)як у Кості.Мені в Алматі зробили саме L. Бізнес візу продовжити дуже складно,потрібні додаткові папери.Костя поки не знає що робити,але фактично у нього 2 шляхи:
1)терміново летіти літаком на Гонконг і там зробити нову туристичну візу
2)їхати зі мною на Лаос і потім повернутися до Китаю,діставши нову візу на прямо на кордоні.

Подивимось,що з того вийдеЧитайте в наступному номері:

  • Лаос.Чи насправді в країні мульйон слонів,або це просто развод і байки діда Панаса?
  • Чи нарешті я прикопаю Шулова десь в тропічних джунглях,щоб він нарешті перестав псувати мені нерви?
  • Тропіки,тропіки,тропіки!Я ніколи не був в тропіках!А ви?Мої враження-в наступному номері

Залишайтеся на нашіи хвилі,не перемикайте канали!

На все…..!

6 Responses to “Країна мільйонів слонів і білої парасольки”

  1. projdusvit Says:

    Юрко, тут в новинах показують що в твоїх краях потоп: В”єтнам і Багладеш місцями конкретно затопило..

  2. Volocuga Says:

    Як почуття? Сраєш нормально? ;0) Скучили…

  3. admin Says:

    Vse normal’no,skoro vidpyshus’

    2 projdusvit :tut +40 i doschem ne paxne

  4. муха Says:

    Страшенно заздрісно читати твої повідомлення…. сиджу тут просто зелений, але думаю, що десь незабаром зустрінемось на іншому кінці нашої планети До речі, в мене ідентичний розворот з візами…
    Лаос дуже класна країна, але її треба проїхати спокійно, і побачити якнайбільше, бо там ніхто не спішить нікуди. Я там був всього кілька днів, шкодую, що не об’їхав більше. А ще це центр наркотуризму, так що ти там поспілкуйся з мєстними турістами з різних країн, вони туда не просто так їздять…

  5. Іван Чуперка Says:

    Юрєц, привіт! Похрестили Богданчика, приїхав з Криму і офігєл от блога! Молодчага! давай скоріше в австравлію! Рви кєнгуру!

  6. Щоденник подорожей » Blog Archive » Потомки дракона и феи.Вьетнам Says:

    […] 28 я снова в Лаосе.Еду по второму разу искать полчища […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.