This version of the page http://www.sta.lviv.ua/index.php?id=127 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-26. The original page over time could change.
ДПА у Львівській області: Електронна звітність
Пошук

Час іде, спливає термін
звіт подать до ДПІ.
Корки знову на дорогах,
ох,  не встигну довезти...

Та почув про "електронку",
сумніви повідкидав -
на комп'ютері набрав,
звіт відправив і сказав:

"Можу більш не хвилюватись,
Інтернетом вчасно звіт
швидше птаха долетить!"

Головна » Інформація » Електронна звітність

Податкова звітність в електронному вигляді

Ви зацікавлені податкову звітність подавати в електронному вигляді?


так, і для цього є технічні можливості
так, але немає технічних можливостей
ні
складно визначитись






Бухгалтер постійно стикається з проблемою – як написати звіт якнайпізніше, а здати його якнайшвидше. Якщо з першим складностей не виникає, то друге тягне за собою низку незручностей. Віддаленість органу податкової служби та постійний брак часу, черги при поданні звітності забирають багато енергії та нервів.
Тому ДПА України пішла назустріч платникам податків і з червня 2006 року надала можливість здавати податкову звітність в електронній формі через Internet.

Формат (стандарт) документів для подання звітності до податкового органу в електронному вигляді визначений Наказом ДПА України  від 03.05.06 №242 „Про затвердження формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків” із змінами, внесеними наказом ДПА України від 05.12.07 №670 "Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків".

Процес створення та впровадження системи подання податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних в електронній формі розпочався після прийняття Верховною Радою України законів «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронний цифровий підпис». 

З метою забезпечення практичної реалізації доручень, наданих Президентом України 14.07.2005 на розширеній нараді в ДПА України та у відповідності до Указу Президента України від 20.10.2005 №1497 «Про першочергові завдання щодо впровадження новітніх інформаційних технологій» та «Плану першочергових заходів у сфері інвестиційної діяльності», затвердженого Указом Президента України від 10.04.2006 №300/2006, стосовно вжиття заходів щодо створення електронних реєстрів податкових накладних, у регіональних ДПА було розпочато дослідну, а згодом і промислову експлуатацію згаданої системи.

Послідовність дій для підключення платника до системи прийому електронної податкової звітності, генерації відкритих і закритих ключів електронного підпису, накладання електронного підпису на XML файл, його шифрування і відправки на електронну поштову скриньку ДПІ, наведена у розділі "Як подати звітність в електронному вигляді".