Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

25 декабря 2008 г.,15:00

Интернет-конференция
Василия Костицкого

главы Нацкомисcии по вопросам защиты общественной морали, экс-судьи Конституционного суда Украины
на тему:
"Стратегия и тактика защиты общественной морали: контроль без цензуры"

В.Костицкий ответит на такие вопросы:
- Что такое общественная мораль и легко ли ее защищать?
- Есть ли в Украине цензура, и почему "моральный" контроль СМИ со стороны государства не является посягательством на свободу слова?
- Какие моральные "грехи" чаще всего осуществляются в информационном пространстве Украины?
-Какие теле- и радиопрограммы, печатные материалы приносят наибольший вред общественной морали?
-Возможен ли контроль за оборотом продукции сексуального характера в Интернет-пространстве?
- За что может поплатиться сайт vkontakte.ru?

Костицкий Василий Васильевич родился 20 июня 1956 года. Образование высшее: Львовский государственный университет им. И.Франко, юридический факультет, специальность - правоведение (1978 г.); Львовский лесотехнический институт, инженерно-экономический факультет, специальность - инженер-экономист (1990 г.). В 1985 году закончил аспирантуру Института государства и права АН СССР и защитил кандидатскую диссертацию. В.Костицкий - доктор юридических наук.

Имеет опыт работы в органах государственной исполнительной власти. В 1978-1987 годах работал в Львовском облисполкоме. В 1991-1993 годах – заместитель Министра охраны окружающей среды Украины. В 1995-1996 годах – член Комитета по делам женщин, материнства и детства при Президенте Украины. Советник Президента Украины (1997-2000 гг.). По окончании политической карьеры работал Первым заместителем председателя Государственной судебной администрации Украины, заместителем Министра финансов Украины.

1991-1993 гг. В.Костицкий – старший советник от Украины по вопросам экологии в Европейской экономической комиссии ООН (г. Женева, Швейцария). С 1996 по 2002 гг. –представитель Украины в Парламентской Ассамблее Совета Европы (ПАСЕ), с 1998 по 2002 гг. – вице-президент фракции Европейской народной партии в ПАСЕ.

В 1993-1995 гг. - заведующий кафедрой теории и истории государства и права Прикарпатского университета им. В.Стефаника. В 1999-2001 гг. работал на должности директора Научно-исследовательского института частного права и предпринимательства Академии правовых наук Украины. В последние годы, после работы на должности главы правления Государственного ипотечного учреждения, был начальником Научно-исследовательского центра по проблемам налогообложения Национального университета службы Украины, директором Юридического института "Институт воздушного и космического права".

В.Костицкий является автором 17 монографий, более 200 научных работ, книг и брошюр по юридической, экологической, экономической и социальной тематике, членом редакционных коллегий журналов "Малый и средний бизнес", "Вестник хозяйственного судопроизводства", "Родная природа", "Правовая информатика", "Воздушное и космическое право".

В.Костицкий является соавтором Конституции Украины и более 150 законопроектов по вопросам защиты общественной морали, судебно-правовой реформы, собственности, защиты прав лица, охраны здоровья, свободы вероисповедания, по проблемам охраны окружающей среды ("О защите общественной морали и психики населения от отрицательного влияния кино-, видео-, телепродукции" (1996 г.); "О собственности" и "О защите прав собственности" (1996 г.) и т.п.), а также ряда законов Украины относительно реформирования судебной системы. В частности, "О Высшем совете юстиции", "О квалификационных комиссиях судей", "О Конституционном суде", "О судейском самоуправлении", "О судебном устройстве". Большинство законопроектов, подготовленных при участии В.Костицкого, приняты Верховной Радой Украины.

В.Костицкий – активный участник развития и один из основателей Зеленого движения в Украине. В 1990-1992 гг. - заместитель председателя Львовской ассоциации "Зеленый мир"; в 1992-1998 гг. – вице-президент Украинской экологической ассоциации "Зеленый мир"; с 1992 г. – вице-президент и академик Украинской экологической академии наук.

Награжден орденом "За заслуги" ІІІ ст. (1996 г.) и ІІ ст. (2007 г.), грамотой Верховной Рады Украины (2001 г.), благодарностью Президента Украины (1998 г.), Почетной грамотой Кабинета Министров Украины (2004 г.).

Политик женат. Имеет трех детей.

Хотите пообщаться с В.Костицким и узнать больше об экспертной работе в сфере защиты общественной морали, а также о деятельности профильной Нацкомиссии?

На жаль, відведений для Інтернет-конференції час закінчився, і мені треба вертатися до своїх численних справ. Дякую всім, хто відгукнувся своїми запитаннями. Пригадую, що Шопенгауер колись сказав: "Про мораль легко говорити, але важко аргументувати". Якщо мої аргументи переконали хоч когось із вас, то справа із захистом суспільної моралі перейде у фазу незворотних позитивних змін. Не думаю, що це донкіхотство.

Ще раз вітаю всіх користувачів Інтернет з Новим Роком. Хай вам щастить! Добра і злагоди вам і вашим близьким та рідним, і взагалі всім, хто буває в Інтернеті.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Как Вам наш шоубизнесс, не пора ли запретить или хотя бы ограничить количество придурков и дур обвешенных позолоченной бижутерией, без мозгов и вечно поющих о культе "бабла"! Не кажется ли Вам, что такая песенная тенденция негативно влияет на подростков в плане работы, учёбы и законных способов зарабатывания на жизнь?
НАТЕ
23.12.08 14:50

В.К. Шановні читачі порталу, дуже приємна нагода, люб’язно надана потужною компанією можливість звернутися до вас в передсвяткові і світкові дні. Хотів би привітати всіх з Новим Роком і Різдвом, побажати щастя, здоров’я, реалізації ваших творчих планів. Хотів би побажати, щоб відвідування Інтернету для вас завжди лишало приємні емоції. А тим, хто вибрав собі сферу діяльності, пов’язану з Інтернетом, хотів би побажати, щоб наші зустрічі відбувались тільки на подібних раутах. Ще раз вітаю всіх із Новим Роком, зичу тепла і затишку у вашій оселі.

Ще 8 років тому в мене буза зустріч з Михайлом Поплавським, який запросив мене тоді в свій інститут і попросив прочитати курс лекцій. Я тоді запропонував цьому талановитому менеджеру готувати менеджерів шоу-бізнесу, юристів більше з таким ухилом, і сказав йому, що я відкрив економічний закон перманентної концентрації капіталу. Основний зміст цього закону полягає в тому, що в умовах глобалізації іде капіталізація всіх сфер суспільного життя, не тільки промисловості чи концентрація капіталу в фінансовій сфері. Ви інвестуєте в медіа, а дивіденди отримуєте, наприклад, у вигляді депутатського мандату.
Тенденція, про яку запитують у першому питанні, очевидно, має місце не тільки в нашій країні. Є прекрасний вихід із ситуаціїї: ринок шоу-бізнесу схильний до саморегуляції. Я не думаю, що держава повинна втручатися у те, що люди слухають на концертах. Якщо мова йде про повноваження Національної комісії, то треба сказати, що комісія вправі забороняти видовищні заходи еротичного характеру. Все інше – компетенція Міністерства культури і сфера вільного підприємництва та вільної творчої діяльності. Часом мене просто злить ситуація, коли українські виконавці не можуть потрапити на сцену, а щомісяця приїжджі заробляють великі гроші, і гонорари явно неспіврозмірні. Те, про що я зараз кажу, в принципі, далеко від моєї щоденної роботи. Думаю, можна продовжити, відповідаючи на наступне запитання.

Добрый день! А у нас в стране есть вообще мораль?
Толик
23.12.08 15:08

В.К. Так, в Україні мораль є. Це система етичних цінностей, які нагромадив український народ за свою тривалу історію. Разом з тим, в Україні дуже багато порушень законодавства щодо захисту моралі. Тому і Рада національної безпеки, і соціологічні опитування, і Національна комісія прийшли до одного висновку: стан дотримання законодавства про захист суспільної моралі загрожує національній безпеці. Очевидно, це й обумовило потребу у діяльності такої комісії як наша. Національна комісія – не єдиний орган, повноважний у цій сфері. Це ще й Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ, Нацрада з питань телебачення, міністерство культури. Наше завдання – скоординувати цю діяльність. Спасибі вам за запитання. Дуже хочеться, щоб мої діти відповідали на це запитання коротко і швидко – так, у нас є мораль. Поки що це справа майбутнього.

Василь Васильович, Ви маєте великій досвід роботи в державних установах, маєте схильність бачити живий мир і людей, а як ви ставитесь до того щоб, прийняти Закон про Родові маєтки, щоб люди створювали свої маєтки і своє пространство з любов’ю, народжували дітей в своєму пространстві? Надіюсь, що ви задумаєтесь над цим питанням. Дякую.
Галина
23.12.08 15:31

В.К. Коли ухвалюється закон, на його підготовку, на роботу народних депутатів витрачаються значні державні кошти. І тому стоїть питання про предмет і мету закону. Тому часом у нас появлялись закони, наприклад, про металобрухт, які мали разовий і політичний характер. Можливо, колись з’явиться закон про родові маєтки. Думаю, що зараз більш потрібний Податковий кодекс та антикризове законодавство. Дякую.

Чи є моральною передача "Надзвичайні новини" на ICTV, яка фактично пропагує насилля і є посібником для початкуючого криміналітету?
Ігор Мішунін
23.12.08 16:39

В.К. Хотів би повідомити, що працівники апарату національної комісії регулярно відслідковують, які передачі демонструють провідні українські телеканали. Нас турбує, що у деяких передачах надаються готові рецепти скоєння злочинів. Знаю про цю передачу, шановний Ігор Федорович, комісія зараз готує експертний висновок щодо цього.

У меня к Вам наболевший вопрос: когда наконец-то Ваше ведомство примет меры для лишения лицензий "Радио "Шансон" и "Взрослое Радио"? Ведь вещание на всю Украину этой крайне низкой и отвратительной музыки вряд ли будет способствовать положительной криминогенной ситуации в Украине и воспитанию высокоморального поколения. Разве Вам не режут слух указанные радиостанции? Я их не слушаю, но, к сожалению, особенно в общественном транспорте водители насаждают их шансонную мораль на обычных пассажиров, как я. А слушать это НЕВОЗМОЖНО нормальному человеку!!! Посодействуйте в лишении лицензий "Радио Шансон" и "Взрослое Радио"!!! Пожалуйста!
Сергей
23.12.08 16:42

В.К. Сергій, мені 52 роки, скажу чесно, що я в автомобілі не слухаю ані "Шансон", ані "Взрослое радио". Мені більше імпонують радіо "Мелодія", "Ностальжі", "Радіо Ера" чи трансляції Верховної Ради. Можу пообіцяти, що ми прослухаємо й вказані Вами радіо. Дякую.

Василий Васильевич! Дайте ответ, пожалуйста, моя страна может мне помочь конкретно выжить в моей стране? Я поставила на ноги четверых детей (младшие еще школьники – 10 кл).
Начала свой бизнес, у меня уже 4 наемных работника, компьютерные услуги (полиграфические, наборы текстов..). В этом году взяла несколько кредитов для расширения услуг, так как трудоемкость прежних не оправдывала себя, зато нет конкурентов. Теперь, у всех "кризис", у меня уменьшилась выручка серьезно. Я не могу платить кредиты. В общем, думаю, что не оригинальна. Что мне делать? Где мое государство? Чем оно может мне помочь устоять, все же вырастить (как-нибудь) младших детей? Может мне можно подать в суд на государство на предмет того, что создает риск безопасности жизнедеятельности здоровья в виде социального напряжения длительно по времени и трудно по переносимости? Я смогу выиграть подобное сражение, чтоб мне оно (государство) выплатило моральные убытки и я уплатила по кредитам? Люди не занимают денег, банки не дают, продать нечего. Куда мне деться?
С уважением, Татьяна Петровна.
P.S. А может вы мне можете занять денег, не милостыню дать, а занять? Пожалуйста, помогите. Доброе у вас лицо, может я не по теме вам вопрос... уж извините. Я уже не знаю к кому обращаться. К Богу взываю, ОН поможет, но думаю, что кто-то пострадает из-за этого.

Татьяна Петровна
23.12.08 20:06

В.К. Ми напишемо вам листа і спробуємо допомогти.

Почему в составе Нацкомисcии по вопросам защиты общественной морали одни галичане? Что за дискриминация остальных регионов Украины?
slishkom gromkoe
23.12.08 22:01

В.К. Інформую. Професор С.Максименко - з Києва, професор П.Кононенко - з Чернігівщини, письменник Курков – з Ленінградської області, Іван Дзюба – з Донеччини, Андрій Сердюк – з Дніпропетровська, А.Мазурчук – з Харкова, голова Спілки журналістів Ігор Лубченко – з Псковщини. Дякую за запитання.

Добрый день! Одним из тезисов, мотивирующих ограничение ретрансляции некоторых российских каналов, был как раз "защита общественной морали". По сути, основание весомое. Но... Ответьте, пожалуйста, осуществляется ли мониторинг того, что транслируют украинские телеканалы, например, после 24:00? Так на канале "кино" после указанного времени достаточно часто транслируют далеко не эротику... Или нам достаточно прикрыться красным квадратиком, чтобы защитить мораль? Или Нацкомиссия "фильтрует" лишь интернет пространство, преимущественно иностранных доменов?
Александр
24.12.08 10:24

В.К. Дякую за вашу пропозицію. Не знаю, чи в комісії буде фінансова можливість оплатити нічну роботу працівників. До цього ми моніторили телеканали з 8:00 до 24:00. Вашу пропозицію реалізуєм в наступному році.

Які конкретні заходи вживає Нацкомісія для мінімізації негативних тенденцій у сфері захисту суспільної моралі в ЗМІ? Дякую за відповідь.
Сергій
24.12.08 11:15

В.К. Прекрасне запитання, дякую. Ми не пішли шляхом численних заборон, чого від нас, можливо, чекали. Ми шукаємо діалог з громадськими організаціями, які об’єднують представників ЗМІ, надіємось на підписання з ними відповідних угод, створюємо прототипи нашої комісії в усіх областях України. Також створюємо потужну науково-консультативну раду (юридична, релігійна, мистецтвознавча та соціально-психологічна секції). Затвердили план першочергових дій щодо співпраці з міністерствами. Зініціювали проведення сесії обласних рад у наступному році. Готуємо національну доповідь про стан дотримання законодавства про захист суспільної моралі.
Користуючись нагодою, висловлюю вдячність Всеукраїнській раді церков (ВРЦ) та лідерам православних, греко-католицьких церков та протестантських, об’єднанню іудейських громад та об’єднанню мусульман України за підписання Меморандуму про співпрацю ВРЦ з комісією та готовність допомогти державі у виконанні її обов’язку перед громадянським суспільством – забезпечення морального здоров’я.

Наскільки не зраджує мені пам’ять, Ваша комісія рекомендувала заборонити пісню Кузьми "Якщо ти зрадиш мені, кохана". Чи не вважаєте Ви такий висновок цензурою?
Ольга
24.12.08 11:22

В.К. Дякую за запитання. Комісія нічого не забороняє, ми тільки надали висновок про те, що текст пісні порушує законодавство про захист суспільної моралі. Нарада заборонила трансляцію цієї пісні. Кузьма може виконувати її в концертних залах або для друзів. Мене особисто ображає намір чоловіка, від якого говорить Кузьма, безперервно бити жінку. Здається, Всевишній і природа нікого досконалішого і красивішого за жінку не створили. Ще в 97-му році я написав книгу "Українська жінка заслуговує кращої долі". Хіба можна закликати бити жінок?
Цензура заборонена Конституцією України. Цензурою є попередній перегляд будь-якої продукції з наступним дозволом на її оприлюднення або виробництво. Комісія цензурою не займається.

Господин Василий, посоветуйте! В моей школе многие старшеклассники себя отвратительно ведут. Причем прямо на уроках. Во времена царской России за такое поведение привселюдно наказывали розгами, что имело положительный результат. Как сегодня бороться с подростковой бесшабашностью? Возможно, стоит внедрить новый подход к воспитанию молодежи в наших школах...?
Александр Николаевич
24.12.08 11:27

В.К. Мене це теж турбує. Мої дві доньки ходять до школи. На жаль, школярі, які 72% інформації про навколишній світ отримують з телебачення та Інтернету, готові наслідувати негативних героїв. 37% опитаних готові навіть порушувати закон. Основний напрямок роботи комісії – турбота про те, яке суспільство ми залишимо нашим дітям, і якими вони будуть. Дякую вам, Олександр Миколайович.

Как вам работа в КСУ?
бывший коллега
24.12.08 11:30

В.К. Я автор проекту не тільки Закону про захист суспільної моралі, але й співавтор Закону про Конституційний суд. Це - єдиний орган конституційної юрисдикції. Не зі всіма рішеннями згоден, але готовий виконувати, як законослухняний громадянин. Десь років вісім тому Конституційний суд роз’яснив ст. 58 Конституції України, за якою нормативно-правові акти не мають зворотньої сили, крім випадків, коли вони пом’якшуть чи скасовують відповідальність особи. Суд вирішив, що ця стаття поширюється тільки на фізичних осіб. Я запитував колись на засіданні – як бути, наприклад, із фізичними особами – суб’єктами підприємництва. Тому що маємо конфлікт із ст. 24 Конституції, яка встановлює рівність прав і свобод перед законом. Тоді порушується принцип рівності у підприємницькій діяльності фізичних і юридичних осіб. Дякую, колего.

Які суттєві зміни відбулися у роботі Нацкомісії з вашим приходом до її керівництва? Здається, ваші попередники Сумська, Бойко і т.д. були не такими активними захисниками суспільної моралі?
Свят
24.12.08 11:34

В.К. Мої попередники починали з нуля і зробили, що змогли – сформували колектив, почали роботу. Я їм за це вдячний. А вам, пане Свят, вдячний за позитивну оцінку моєї роботи.

Василий Васильевич, если быть реалистом, то нецензурная лексика является нормой общения большинства наших людей. Не легче смириться с этим?
Катерина
24.12.08 11:36

В.К. Дякую, шановна Катерино. Мова – не тільки засіб спілкування, але джерело і носій культури народу. Зруйнуйте мову і мораль – і народ вимре. Змиритися не можу.

ПРЕДЛАГАЮ ЗАПРЕТИТЬ ЛЕНЮ КОСМОСА. ЭТО Ж ПОРНОГРАФИЯ. СОГЛАСНЫ?
DEHIC
24.12.08 11:40

В.К. Не знаю, про кого ви говорите. Але дякую за увагу.

Пане Василю, пам'ятаю часи Вашого депутатства. Нажаль, нинішній Верховній Раді якраз не вистачає таких парламентарів, як Ви. Чи плануєте відновити свою депутатську діяльність?
виборець
24.12.08 11:40

В.К. Дякую вам за високу оцінку. Я переконаний мажоритарник. Готовий до відповідальності і спілкування з конкретним виборцем. І як позапартійна людина, утримуюсь від політичної діяльності і тому не можу претендувати на місце у партійних списках. Надіюся, що моя праця з відродження моральності не пропаде марно. Це зараз основне.

Чем конкретно занимаются члены комиссии? Мониторят СМИ и интернет в поисках порнографии, а потом садятся с поп-корном и пивом просматривать найденное?
Чебурашко
24.12.08 11:58

В.К. Члени комісії працюють на громадських засадах. Тому вони керують інститутами, вчать школярів, виступають в театрі, працюють журналістами, лікують людей. Тому спасибі їм за те, що віддають значну частину свого часу роботі в комісії.

Прокомментируйте конфликтную ситуацию с Фразой.UA, почему именно к этому СМИ были претензии насчет оскорбления Ющенка, ведь подобных статей куча. Нашли крайних?
Paloma
24.12.08 12:00

В.К. Я не бачу підстави для конфлікту. Керівники Інтернет-видання "Фраза" приходили до нас, у нас відбулася приємна і спокійна розмова. Нацкомісія надала висновок на запит Міністерства внутрішніх справ, до якого додавався диск із продукцією та запитом, чи містить ця продукція порушення закону. Зрозуміло, що ми не могли сказати "ні", бо інакше самі б порушили закон. Проблеми, наскільки я пригадую, були у вживанні нецензурних та грубих слів, образі української держави. Взагалі, шановній Palomi дякую за запитання, а "Фразі" - за рекламу.

Почему Ющенко не голосовал за Закон о морали, дабы не было цензуры, а теперь так борется за нее?
Ах, почему, почему
24.12.08 12:01

В.К. Я відслідковував долю законопроекту про захист суспільної моралі з травня 1996 року, коли я його вніс у Верховну Раду, до 2002-го, поки був нардепом. ВР прийняла Закон у редакції інших депутатів.
Я мушу сказати, що проблемами моралі турбується не тільки Президент України, але й Прем’єр-міністр України, перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, віце-прем’єр Іван Васюник, який зініціював укладення суспільного договору між Нацкомісією, Нацрадою з питань телебачення та провідними телеканалами України, а також народні депутати Павло Мовчан, Ганна Герман, Лілія Григорович, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко та багато інших. З усіма названими державними діячами в мене була можливість спілкуватися щодо проблем суспільної моралі.

Люди, которые общались с Вами "без диктофона" сообщают, что Вы обещали добраться и до ЛайвДжорнала, в Вашем ежедневнике были подсмотрены встречи с американским послом и т.п. Когда ждать изменений украинским пользователям этого ресурса?
Блоггер
24.12.08 12:04

В.К. Дякую, пане Блоггер. Здається, це не зовсім етично – заглядати до чужого щоденника. У мене дійсно є список, в якому є прізвища послів низки країн в Україні та наших послів у цих державах, досвід яких у правовому регулюванні захисту суспільної моралі маємо намір вивчати. Зустріч з Послом США паном Тейлором поки що не ініціювалася. Звинувачувати мене у спробах закрити ЛівДжорнал можна після того, як мене покарають за невдале розміщення золота гетьмана Полуботка в англійських банках або за сприяння втечі Наполеона з острова Св. Олени.

Назвіть, будь ласка, першочергові стратегічні і тактичні завдання діяльності Національної комісії сьогодні?
журналіст
24.12.08 12:21

В.К. Дякую за хороше запитання. Здається, на початку конференції я вже щось сказав про це. Стратегічна мета – мобілізація громадянського суспільства, загальносуспільна дискусія і формування суспільного клімату, в якому порушники Закону про захист суспільної моралі будуть себе почувати дуже некомфортно.

Доброго дня! Скажіть, чи може і в який спосіб комісія впливати на формування змісту матеріалів газет, телепрограм? І якщо так, то хто їй надав таке право? Дякую за відповідь.
Данило
24.12.08 12:27

В.К. Дякую, пане Данило. Комісія не має право робити те, про що ви запитуєте, бо це була б цензура.

Если в Интернете "живут" порнография и культ агрессии, значит это кому-то нужно. Т.е. на них есть спрос среди пользователей. Есть ли смысл бороться с тем, что некоторым людям нравится смотреть и делать?
агент 007
24.12.08 12:34

В.К. Я не думав, що питаннями моралі зацікавиться Джеймс Бонд, але якщо агент 007 за це візьметься, то ми точно будемо мати зразкове суспільство. Я надіюсь, що ви теж юрист за освітою, як і я. З Новим Роком і Різдвом Христовим!

Чи є подібні до Національної комісії із захисту моралі структури в інших країнах світу?
Наталля
24.12.08 12:36

В.К. Дай вам Боже здоров’я і щастя, пані Наталя, за це запитання і гарної долі. Принцип меншовартості та оглядання на іноземний досвід став умовою прийняття будь-яких позитивних рішень у багатьох сферах нашого життя. Так, подібні органи є: у ФРН, Великобританії, США, Франції, Китаї, Канаді та багатьох інших державах.

Добрый день Василий Васильевич! У Вас очень интересная деятельность, спасибо Вам за то, что хоть кому-то небезразлично в нашем государстве на психику населения. Скажите, кто-то следит за перепиской в чатах на сайтах одноклассников и вконтакте? Как можно пропускать видео такого жесткого характера, молодёжь ведь сутками смотрят эту гадость, и растёт на этом безобразии. О какой морали идёт речь? В западных странах это наказуемо!!!
София Кириченко г.Ялта
24.12.08 13:16

В.К. Дякую, шановна пані Софіє, за запитання. Ми стараємось багато робити, щоб вберегти наших дітей від негативного контенту в Інтернеті. Однак форуми, "Однокласники", "ВКонтакте" - сфера, яку не під силу осягнути одній комісії.

Газета "Блик", кажется, обвинила вас в цензуре и потребовала ликвидировать вашу комиссию. Откуда возник этот конфликт? И много ли у вас еще таких "доброжелателей"?
Настя
24.12.08 13:36

В.К. Газета "Блік" отримала попередження у 2006 році. У цьому році газета надрукувала відверту порнографію, не маючи дозволу навіть на еротику, наскільки мені відомо. На зустріч Асоціації друкованих ЗМІ до мене також прийшли керівники газети "Блік", які не є членами цієї організації. Не сказав би, що їхня поведінка була дуже доброзичлива. Якщо йти за цим підходом, то через півроку можна ліквідувати усі державні органи, які комусь не сподобались. Звинувачення в цензурі абсолютно безпідставні, а "доброзичливців" таких, мабуть, чимало.

Чи доклали експерти з Нацкомісії і Ви особисто свої зусилля до закриття infostore.org?
Інфостор
24.12.08 13:39

В.К. Шановні панове, кожен виконує свій обов’язок. Комісія – обов’язки, визначені законом. На запит, чи містить надана продукція порушення Закону про захист суспільної моралі, експерти комісії відповіли "так". Це чесні законослухняні люди. Про результат ми дізналися пізніше.

Здравствуйте Василий Васильевич! Возможно, я и не совсем по теме задам вопрос, но, на мой взгляд, он очень важен. Как Вы считаете, насилие в мультипликации, транслируемой целыми днями по телевиденью (к примеру "Країна щасливих зайців", "Бетмен", "Пригоди черепашок нінзя", "Сімпсони", "Футурама" и многие другие) да и во многих молодежных сериалах может нанести серьезнейший урон неокрепнувшей психике детей и подростков или нет? Почему такие продукты появляются в эфире?
Маргарита
24.12.08 17:47

В.К. Дякую, Маргарито. На сьогоднішній день наші фахівці розглядають "Сімпсонів". Соціологічні дослідження показують, що діти, які до 8 років дивляться телепередачі з насильницькими сюжетами, потім схильні до агресії, особливо в сімейному житті. Діти схильні наслідувати героїв фільмів, в тому числі і негативних. Дуже турбує, що в Україні "помолодшала" злочинність. На сьогоднішній день 29% злочинів скоюються особами від 14 до 16 років. Державу це не може не турбувати. Надіюсь, що цією турботою проникнуться і люди, від рішення яких залежить показ на телебаченні та "мандрування" в Інтернеті негативу.

Возможен ли контроль за порнухой? Украинская элита аморальна - судья ЗВАРЫЧ кроме денег взятки берет секс услугами. Министры пользуются услугами проституток. Пленки Мельниченко подтверждают то, что ради должностей чиновники посылали своих жен на диван к КУЧМЕ. Милицейское руководство молодых сотрудниц пропускает через постель. В Запорожье милиция насилует мальчиков. Это мизерная часть информации, которая случайно прорвалась в инете. Вам известно в сотни раз больше. Разве Вы получили бы столько наград, если бы по настоящему боролись с этим? Рыба гниет с головы, а чистят ее с хвоста?
бывший оранжевый
24.12.08 20:52

В.К. Мені шкода, що ви розчарувалися у своїх поглядах. Я працюю головою Нацкомісії з липня цього року. Всі ордени, грамоти та інші державні нагороди отримав до приходу у комісію. Ми чистимо рибу і з голови, і з хвоста. Мабуть, тому маємо так багато опонентів. Дякую, що ви не байдужі.

Вы запрещаете транслировать некоторые российские каналы, якобы из соображений общественной морали. Тогда почему по каналу УТ-1-вроде бы как общенациональному, идет показ сериала "Черная Рада", в одной из серий которого показан акт между казаком и гулящей замужней украинской женщиной, при этом в углу экрана горит зеленый кружочек - можно смотреть и детям, трансляция фильма происходит с 19 до 20 часов вечера? Что за двойные стандарты? Или у нас в стране можно показывать все, "тiльки аби не про москалiв"?! Поясните, в чем дело? Заранее спасибо.
Татьяна
24.12.08 22:41

В.К. Шановна Тетяно, комісія не вправі щось забороняти. І ми не забороняли діяльність жодних каналів. Відповідно до Закону, комісія може надавати тільки експертні висновки по певних передачах. "УТ-1" так само є об’єктом нашого моніторингу, як і всі інші канали. Мені здається, що ви могли б бути одним із громадських активістів нашої комісії. Дякую.

        Следующие >



Анонсы Пресс-центра
2 марта состоится пресс-конференция Европейской Арбитражной Палаты: "Готова ли Украина и ее бизнес в условиях кризиса к защите своих интересов в международных арбитражах"
27 февраля состоится Интернет-конференция Анатолия Семиноги на тему: "Киев на грани экономической и социальной катастрофы"
 

Интернет-конференции
27.02.09Анатолий Семинога
20.02.09Дмитрий Гриджук
13.02.09Журнал ФОКУС
12.02.09Сергей Коломиец

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда