This version of the page http://www.freetime.if.ua/news/4-culture/46-nagual (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-25. The original page over time could change.
Івано-Франківськ :: Шешорські звуки «нагУалю»
Тут ви можете розмістити свою рекламу всього за 50 грн./міс.
Шешорські звуки «нагУалю»

У понеділок, 22 вересня у арт-кафе клубі «Химера» виступив з концертом білоруський етно-колектив «нагУаль». Той, хто знає, що таке фестиваль «Шешори», безумовно знає, що таке «нагУаль». Неймовірний психо-фольк та дві години етно-драйву — це те, що відбувалося в «Химері» під час їхнього концерту.

Так як «Шешори» переїхали з Івано-Франківської області у Вінницьку, багато поціновувачів цього фестивалю не мали змоги почути улюбленої музики. Тому тепер щороку арт-кафе клуб «Химера» запрошує виконавців фестивалю виступити для Івано-Франківської публіки. Тогоріч взимку до нас приїжджали неймовірні «ДахаБраха». Тепер — «нагУаль».

Рік створення гурту — 2000. З того часу «нагУаль» відіграв понад 600 концертів у Білорусі, Україні, Росії, Польщі, Литві, Франції, Румунії та Молдові. Став відкриттям фестивалю «Шешори'2006» і з того часу має в Україні віддану публіку. Записав три альбоми: «Вершки корешки» (2004-2005), «У Земли под Юбкой» (2004-2005), «Полесская хроника» (збірка пісень 2004-2008).

Вроджена необхідність людини літати уві сні і наяву обумовлюється бажанням співати — саме такі пісні і робить «нагУаль». Для цього музиканти навіть вигадали власну мову, яка, однак, не потребує перекладу. «Мова «нагУаль» — це неологізми, але вони зрозумілі кожному, — говорить вокаліст Льоня Павльонок. — мені просто так легше передавати свої думки. Якби ми мали завдання знайомити слухачів з фольклором через слово в плані культурно-історичному, все було б інакше. А так мета нашої творчості — схилити енергійно ставитися до життя. Не можу сказати, що ми глибоко копаємо автентичну музику. Скоріше робимо той звук який нам доступний і зрозумілий — авангардний фолк, і в ньому нам комфортно.

Сьогодні у складі групи: Леонід Павльонок — голос, танець, народний барабан, тайська флейта, йолкін ніс, джембе, окарина, соломка, чадська арфа, гляк, флейта, Анака Шапошнікова — цимбали, банбор, вокал, Юрій Науменко — контрабас, вокал, Benjamine Cope — кларнет, рура, вокал.

Офіційний сайт гурту: www.nagualia.net
Джерело: www.hymera.com.ua

 

Останні відгуки про заклади

  • Команда з алтимат фрізбі  
  • Нічний клуб «Red-Hot»  
  • Льодова арена  
  • Готель "Надія"  
  • "PANORAMA CLUB"  

Останні поступлення до каталогу

  • Команда з алтимат фрізбі
  • представництво туроператора "САМ"
  • КАФЕ "Жако"
  • Кафе-клуб «Троя»
  • Готельно-відпочинковий комплекс "ЗОРЕПАД"