This version of the page http://okna.zp.ua/?p=4 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-24. The original page over time could change.
ОКНА» Архив блога » Регулятор вологості в приміщенні

Регулятор вологості в приміщенні

Установка нових вікон у квартирі, будинку або офісі ефективно запобігає витоку тепла й проникнення в приміщення холодного повітря з вулиці. Виготовлені на гарному встаткуванні з якісних матеріалів, сучасні віконні блоки являють собою конструкції, які легко відкриваються й фіксуються в потрібному положенні, а в закритому виді забезпечують ідеальне примикання стулок до рами.

Це, безумовно, великий плюс, оскільки необхідність у щорічному заклеюванні й утепленні віконних блоків відпадає сама собою. Якісні вікна не тільки значно знижують тепловтрати, але й надійно захищають від вуличного шуму: ті, хто спробував замінити стару столярку на стеклопакеты, уже оцінив їхню незаперечну перевагу. Здавалося б, всі незручності залишилися за, однак, упоравшись із одною проблемою, власники нових вікон зіштовхуються з інший, а саме - з появою на стеклах конденсату. Це явище найчастіше  відбувається в холодну пору року й особливо яскраво виражено в приміщеннях, де встановлені вікна з металлопластикового профілю.

Однієї з найпоширеніших  причин утворення конденсату є теплові мости. Так прийнято називати місця, де спостерігаються додатковий потік тепла й при цьому більше низька температура поверхні, чим на сусідніх ділянках. Звичайно теплові мости виникають у місцях приєднувальних швів, де рама стикається із зовнішньою стіною, де відбувається стик матеріалів з різною теплопровідністю. Для визначення найбільш сприятливого розташування вікна в прорізі виконують креслення ізотерм - ліній, що з'єднують крапки з однаковою температурою. Для того, щоб уникнути утворення конденсату на вікнах і укосах, десятиградусна ізотерма повинна проходити через внутрішню поверхню конструкції. Чим менше скривлень ізотерми, тим менше тепловтрати в області швів, а виходить, і ймовірність утворення конденсату нижче.

У житлових або офісних приміщеннях, де в обов'язковому порядку встановлені системи опалення, у зоні віконного блоку спостерігається значна різниця температур. А виходить, за елементарними законами фізики, тепле повітря, стикаючись із холодним склом, віддає йому накопичену вологу. При мінусових температурах    конденсат, що випав на вікні, найчастіше перетворюється в іній або навіть у тонку кірку полою. Після того, як вона стане, на підвіконнях утворюються досить значні калюжі, і якщо їх вчасно не витирати, вода потече на підлогу, псуючи паркет або килимове покриття.

Однак постраждалі підвіконня й підлоги - ще півбіди. У приміщенні з утрудненим повітрообміном конденсат утворюється не тільки на стеклах, але й на укосах, стінах і навіть стелі. Підвищена вологість негативно позначається на рівні комфорту в житлі й самопочутті людей, що перебувають у приміщенні. На мокрих стінах і стелях може з'явитися цвіль, позбутися від якої досить проблематично.

Оставить ответ