Головна  > Ашан у світі  >  Історія

Історія

 1961   Народження АШАН 

В 1961 Жерар Мюлье, маючи досвід роботи в сімейній текстильній компанії, відкриває свій перший магазин АШАН у Рубе (Франція), в колишній заводській будівлі площею 600 метрів.

В основу успіху його підприємства закладені наступні принципи: максимальне задоволення потреб клієнтів, урахування людського фактора та постійний розвиток.

 1967   Головна ідея — дискаунтний ГІПЕРМАРКЕТ

Перший гіпермаркет відкрито у місті Ронк (Франція). Основний принцип — продавати максимально велику кількість якісних товарів за максимально низькими цінами та максимально більшому числу покупців максимально швидко.
Ашан приділяє особливу увагу тому, щоб поруч з його гіпермаркетами були торгові центри великих міжнародних компаній, привабливі для клієнтів Ашан.
 1971  АШАН починає розвиватися на національному рівні

Менше ніж за 10 років відкриваються 26 нових гіпермаркетів, і логотип компанії стає відомим в масштабі усієї країни.

Основа кадрової політики — надавати спіробітникам компанії максимальні можливості для розвитку, одночасно розділяючи відповідальність та знання. З 1977 року спіробітники отримують можливість стати акціонерами. Сьогодні спіробітникам Ашан у Європі належить 17% акцій компанії.
 1981   Вихід на міжнародний рівень

Тепер основний принцип діяльності АШАН — послідовно розвивати по всьому світу мережу гіпермаркетів АШАН.

Відкривши перший гіпермаркет «Алькампо» в Іспанії в 1981 році, зараз АШАН — лідер роздрібної торгівлі в Іспанії, маючи 43 гіпермаркети по всій країні та 117 супермаркетів «Сабеко».

В Італії Ашан розвиває мережу магазинів з 1989 року і тепер володіє 35 гіпермаркетами і 206 супермаркетами.
 1996  Приєднання мереж Док де Франс і Пао де Ацукар

АШАН придбав DOCKS DE France (Франція і Іспанія) і PAO DE ACUCAR (Іспанія і Португалія). Відтепер АШАН стає однією з найбільших роздрібних компаній в Європі.

В 1996 Ашан виходить на ринок Східної Європи — тут відкриваюься перші магазини в Польщі (тепер — 17 гіпермаркетів і 11 супермаркетів). Відкриваються гіпермаркети в Мексиці, Португалії та в Люксембурзі.
 1997   Вихід на ринок Латинської Америки

Відкривається перший гіпермаркет в Аргентині.
В Італії АШАН укладає партнерську угоду з мережею супермаркетів RINASCENTE - Італія.

 1998   Перші магазини відкриваються в Угорщині

 1999   Відкриття першого магазину в Шанхаї, Китай

2000 АШАН придбав більше 67% компанії RT Mart, щоб створити гіпермаркети під вивісками «РТ Март», «Апік» і «Сейв» у Тайвані
 2000  Всесвітня мережа «АШАН-ХОЛДИНГ»

Щоб успішно розвиватися, АШАН створює холдингову компанію, що складається з групи гіпермаркетів (302), групи супермаркетів (600) та групи інтернет-торгівлі Кібермарше.
 2001   В Марокко АШАН укладає союз з компанією ОНА

В Марокко АШАН укладає союз з компанією ОНА, якій належать 8 гіпермаркетів Маржан. На Тайвані, де на 21 мільйон мешканців всього 22 гіпермаркета і тому величезні перспективи, Ашан починає розвиток та купує місцеву компанію «Хатимат», якій належать 12 гіпермаркетів.
 2002   АШАН в Росії

28 августа - Відкриття перших 2 гіпермаркетів в Росії

 2003

Відкриття третього гіпермаркета АШАН в Росії

 2004 
   
Відкриття четвертого гіпермаркета АШАН в Росії - Красногорськ (р/о Красногорськ – 4, 66 км МКАД), п’ятого магазину АШАН Хімкі, шостого магазину АШАН Мар’їно

 2005

АШАН - переможець Топ 200; Компанія «АШАН – Росія» отримала Диплом 1 ступеня як найбільна мережа гіпермаркетів; відкриття сьомого гіпермаркета в Росії - АШАН Алтуф’єв

 2006

Відкриття восьмого (АШАН Рязанський), дев’ятого (АШАН Рубльово) гіпермаркетів в Росії,
в Нижньому Новгороді, в Єкатеринбурзі, в Санкт-Петербурзі, АШАН-Біла Дача

 2007

Відкриття гіпермаркетів в Самарі - АШАН-Самара-Космопорт, в Ростові-на-Дону, в Краснодарі, в Новосибірську.
АШАН укладає договір з турецькою компанією Enka про передачу гіпермаркетів мережі «Рамстор». Згідно досягнутій угоді АШАН придбав у власність 1 гіпермаркет, а на решту 10 магазинів отримав довготермінові права оренди

 2008

Відкриття гіпермаркетів Ашан Сіті: Севастопольський, Ленінградський, Мар’їна Роща, Гуллівер в Санкт-Петербурзі, Еврика в Санкт-Петербурзі, Капітолій, Кунцево, Каширська, Бєляєво

 2008

АШАН в Україні

29 березня – відкриття першого гіпермаркету в Україні - АШАН Петрівка в Києві
12 грудня - відкриття другого гіпермаркету в Україні – АШАН Донський в Донецьку


Розробка сайту Аталан

Карта сайту