This version of the page http://www.mintrans.gov.ua/uk/23233asss/2263.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-16. The original page over time could change.
Міністерство транспорту та зв'язку України
Офіційний сайт Міністерства транспорту та зв'язку
Головна Мапа сайту Акредитація
Залізничний транспорт Авіація Морський та річковий транспорт Автомобільний транспорт Дорожнє господарство Зв’язок
Транспортні події
 Евро – 2012
Твоє майбутнє
ГоловнаНормативно-правова базаПомічник юристаЗразки документівТипові договориЗв’язок. Інформація. Реклама
Мапа сайту
01135, м. Київ-135,
пр. Перемоги, 14
+38044 226-22-04
факс +38044 486-72-06

Про затвердження Інструкції з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства

13 жовтня 2008 року, 17:46

 

Про затвердження Інструкції з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства

 

Наказ Міністерства зв'язку України

від 12 червня 1997 року N 87 

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

12 вересня 1997 р. за N 398/2202

 

Із змінами і доповненнями, внесеними

наказом Державного комітету зв'язку України

від 29 квітня 1998 року N 73

 

Відповідно до Закону України "Про зв'язок", з метою визначення порядку технічного утримання та розвитку поштового абонентського господарства НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити Інструкцію з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства (додається).

 

2. Українському об'єднанню поштового зв'язку "Укрпошта" (Гомон М. Н.):

 

2.1. Прийняти до виконання цей наказ, довести до відома підпорядкованих підприємств і філіалів поштового зв'язку.

 

2.2. Забезпечити контроль за виконанням вимог Інструкції.

 

3. Вважати такою, що не застосовується на території України, Інструкцію з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства, затверджену ГУПЗ Міністерства зв'язку СРСР 01.08.87.

 

4. Контроль за виконанням наказу покласти на УКО (Буряк В. Г.).

 

 

 

 

 

Міністр

 

Д. А. Худолій

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом Міністерства зв'язку України

від 12 червня 1997 р. N 87

 

Зареєстровано

в Міністерстві юстиції

України 12 вересня 1997 р. за N 398/2202

 

 

 

ІНСТРУКЦІЯ 

з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства

 

Інструкція розроблена відповідно до Закону України "Про зв'язок", регламентує порядок встановлення, розвитку та технічного утримання абонентського господарства.

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відповідальність за утримання в справному і естетичному стані поштових абонентських шаф, у тому числі тих, які знаходяться на балансі житлово-експлуатаційних організацій, житлово-будівельних кооперативів (далі - ЖБК), об'єднань (товариств) співвласників багатоповерхових будинків, а також за стан шаф опорних пунктів повністю покладається на підприємства поштового зв'язку і філіали. З цією метою у підприємствах (філіалах) поштового зв'язку створюються спеціальні групи, які комплектуються за рахунок виробничого штату, що розраховується відповідно до нормативів.

 

1.2. Технічне обслуговування, ремонт, фарбування і заміна шаф, які встановлені у під'їздах і дворах житлових будинків і знаходяться на балансі житлово-експлуатаційних організацій, об'єднань (товариств) співвласників багатоповерхових будинків, ЖБК, здійснюються засобами підприємств (філіалів) поштового зв'язку.

 

При проведенні капітального ремонту та реконструкції будинків заміна шаф проводиться за рахунок коштів, виділених на капітальний ремонт житла.

 

При поточному ремонті будинків виконуються роботи з ремонту і фарбування шаф.

 

Вартість та порядок взаєморозрахунків між підприємствами (філіалами) поштового зв'язку і вищезазначеними організаціями обумовлюються договорами.

 

(пункт 1.2 із  змінами, внесеними  згідно з 

наказом Держкомзв'язку від 29.04.98 р. N 73)

 

1.3. Житлово-експлуатаційні організації, ЖБК, об'єднання (товариства) співвласників багатоповерхових будинків несуть відповідальність за обладнання місць розміщення шаф належним електричним освітленням, а також за зручність розміщення шаф, чистоту і безпеку підходів до них.

 

1.4. Керівник підприємства (філіалу) поштового зв'язку зобов'язаний укомплектувати штат групи з технічного утримання і розвитку абонентського господарства відповідно до затверджених нормативів і створити відповідні умови для роботи (виділити приміщення, інструмент, матеріали і транспорт).

 

1.5. Загальне керівництво і контроль за роботою групи здійснює керівник підприємства (філіалу) поштового зв'язку або технічний директор чи заступник.

 

1.6. При оформленні замовлень на виготовлення типових абонентських шаф і шаф опорних пунктів необхідно користуватися технічною документацією, яка погоджена з Міністерством зв'язку України.

 

1.7. Кожне підприємство (філіал) поштового зв'язку повинно мати оборотний фонд поштових абонентських шаф і шаф опорних пунктів, з якого проводиться установлення і заміна шаф.

 

1.8. При обслуговуванні населення через поштові абонентські шафи пошта доставляється безпосередньо в будинки (квартири) одержувачам у випадках їх хвороби, інвалідності чи похилого віку, з умовою відсутності в будинках (квартирах) інших членів сім'ї, які можуть самостійно одержувати пошту.

 

Періодичні видання і кореспонденцію необхідно доставляти безпосередньо в будинки (квартири) самотнім інвалідам Великої Вітчизняної війни, які за станом здоров'я не можуть користуватися шафами. Такий порядок доставки установлюється при обстеженні дільниці чи у разі наявності відповідних заяв одержувачів у підприємстві (філіалі, структурному підрозділі) поштового зв'язку.

 

1.9. Класти пошту слід тільки у справні скриньки. В разі пошкодження шаф пошта доставляється безпосередньо в будинки (квартири).

 

2. Функції групи

 

2.1. На групу з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства покладаються такі функції:

 

установлення поштових абонентських шаф у під'їздах житлових багатоповерхових будинків, що раніше не були обладнані шафами, а також у дворах та на вулицях у районах із малоповерховою забудовою і шаф опорних пунктів - відповідно до планів організації і розвитку служби доставки; заміна шаф застарілої конструкції або непридатних до експлуатації. Доцільність заміни поштових абонентських шаф, що встановлені в під'їздах житлових багатоповерхових будинків та у дворах у районах із малоповерховою забудовою, визначається працівниками поштового зв'язку разом з представниками житлово-експлуатаційних організацій, об'єднань (товариств) співвласників багатоповерхових будинків або ЖБК;

 

проведення профілактичних обстежень стану абонентського господарства, облік і усунення у встановлені терміни пошкоджень шаф, фарбування шаф, нанесення номерів квартир, поштового індексу, часу розкладки пошти;

 

задоволення заяв громадян щодо встановлення нових секційних замків, про заміну несправних з попередньою оплатою вартості замка і роботи за діючими тарифами;

 

узагальнення досвіду експлуатації шаф різних типів, подання до Українського об'єднання поштового зв'язку "Укрпошта" пропозицій щодо вдосконалення конструкції шаф;

 

своєчасне подання в службу матеріально-технічного забезпечення підприємства поштового зв'язку заявок на шафи, запчастини і матеріали до них;

 

контроль за якістю і укомплектуванням шаф, які поступають у підприємство (філіал) поштового зв'язку, підготовка, в разі необхідності, рекламаційних актів на адреси заводів-виробників;

 

підготовка потрібних вихідних матеріалів для наступних розрахунків із житлово-експлуатаційними організаціями, об'єднаннями (товариствами), співвласниками багатоповерхових будинків і ЖБК за виконані роботи в абонентському господарстві;

 

участь у роботі комісій з приймання від будівельних організацій житлових будинків щодо обладнання їх абонентськими шафами.

 

3. Організація робіт з розвитку поштового абонентського господарства

 

3.1. У будинках на три і більше поверхів абонентські шафи слід розміщувати на першому поверсі у визначених місцях. При встановленні шаф у сходових клітках житлових будинків не повинна зменшуватись нормативна ширина проходу по сходових площадках та маршах.

 

Поштові абонентські шафи встановлюються тільки у тих сходових клітках, які забезпечують пожежну безпеку.

 

При узгодженні з архітектурними управліннями місцевих держадміністрацій поштові абонентські шафи в районах із малоповерховою забудовою встановлюються групами в дворах, на вулицях або навішуються на стіни будинків. Поштові абонентські шафи, встановлені в дворах і на вулицях, повинні бути надійно захищені від впливу атмосферних опадів. Шафи поштових опорних пунктів можуть бути встановлені на стінах житлових будинків і адміністративних будівель.

 

3.2. Місця встановлення шаф у під'їздах і дворах будинків визначаються працівниками підприємств (філіалів, структурних підрозділів) поштового зв'язку разом із представниками житлово-експлуатаційних організацій, об'єднань (товариств) співвласників багатоповерхових будинків, ЖБК з урахуванням конкретних умов, конструктивних та інших особливостей будівель. При встановленні шаф повинна бути досягнута, по можливості, їх максимальна однотипність. Шафи встановлюються в місцях, зручних і безпечних для роботи листонош, під'їзду автотранспорту і користування населенням на площадках з твердим покриттям, освітлених природним або електричним освітленням.

 

3.3. Поштові абонентські шафи можуть бути встановлені в пунктах зв'язку самообслуговування. Форма організації пунктів зв'язку самообслуговування вибирається, виходячи з місцевих умов. Доставка пошти через пункти самообслуговування може здійснюватися тільки за згодою адресата.

 

3.4. При встановленні абонентських шаф на вулицях та у дворах будинків відстань від групової шафи до крайнього будинку адресата, який користується шафою, не повинна перевищувати: в містах - 200 м, в сільській місцевості - 300 м. При розміщенні шаф у пунктах зв'язку самообслуговування ця відстань повинна бути не більше 300 м.

 

3.5. При встановленні шаф треба забезпечити їх надійне кріплення. Відстань між дверцятами нижньої секції поштової абонентської шафи і рівнем підлоги (перекриттям), покриттям дороги не повинна бути менше ніж 600 мм. Відстань між підлогою (перекриттям), покриттям дороги і верхнім краєм шафи не повинна перевищувати 1650 мм.

 

3.6. Перед установленням поштових абонентських шаф слід ретельно перевірити їх технічний стан, наявність комплекту ключів, впевнитись у неможливості використання одного ключа для декількох секцій.

 

На кожних секційних дверцятах шафи з обов'язковим застосуванням трафарету наносяться відповідні номери квартир, а на лицевій стороні корпусу шафи - поштовий індекс відділення зв'язку, що обслуговує даний будинок та час розкладки пошти. Якщо в під'їзді встановлено декілька шаф, то індекс і час розкладки пошти можна зазначити тільки на одній із них з умовою її розміщення в найбільш зручному для огляду клієнтури місці. При встановленні шаф на вулицях потрібно також зазначати назву вулиці і номер будинку. В разі, коли шафи належать підприємствам (філіалам) поштового зв'язку, на них повинні бути також зазначені їх інвентарні номери. Відтиски трафарету повинні бути чіткими і чистими.

 

3.7. Поштові абонентські шафи в кожному під'їзді будинку встановлюються із таким розрахунком, щоб забезпечити кожного квартиронаймача незалежно від того, займає він окрему квартиру чи кімнату в ній. За письмовою згодою всіх квартиронаймачів комунальної квартири про користування однією секцією, кожному з них вручається окремий ключ. У такому разі на дверцятах виділеної секції зазначається тільки номер квартири. Якщо для обслуговування комунальної квартири виділено більше однієї секції, то на кожній з них вказується прізвище квартиронаймача або через дріб номер кімнати.

 

4. Облік і технічне утримання

 

4.1. У кожному підприємстві (філіалі і структурному підрозділі) поштового зв'язку в спеціально заведених книгах повинен вестись облік усіх поштових абонентських шаф і шаф опорних пунктів, що знаходяться в експлуатації, незалежно від їх належності.

 

4.2. При централізованому обліку шаф у підприємстві (філіалі) поштового зв'язку в книзі обліку вказується:

 

на території обслуговування якого структурного підрозділу встановлені шафи;

 

адреса будинку та його відомча належність, а для шаф, установлених в під'їздах, - номер під'їзду;

 

дата встановлення шафи;

 

кількість і тип шаф.

 

При децентралізованому обліку заповнення першої графи не потрібно.

 

4.3. Листоноша при роботі на дільниці доставки повинен звертати увагу на стан шаф. Заявки про пошкодження шаф, виявлені листоношами або працівниками, які розвозять пошту по опорних пунктах, в той же день або не пізніше ранку наступного дня передаються по телефону або в письмовому вигляді у групу з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства, де вони фіксуються в журналі обліку несправностей.

 

4.4. Заявки від населення, житлово-експлуатаційних організацій, об'єднань (товариств) співвласників багатоповерхових будинків і ЖБК повинні без перешкод прийматися як відповідними відділеннями зв'язку, так і безпосередньо групою з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства, а також працівниками, які доставляють пошту.

 

4.5. У журналі обліку несправностей вказується:

 

місце встановлення шафи;

 

характер несправностей;

 

ким і коли (дата і час) подана і прийнята заявка;

 

дата і час усунення несправностей;

 

прізвище працівника, який усунув несправність.

 

4.6. Усунення несправностей проводиться протягом 48 годин з моменту надходження заявки в групу. Якщо несправності виявлені (заявлені) в суботу, неділю або святкові дні, то відомості про них повинні бути передані в групу до 10-ї години ранку першого робочого дня, а несправності шаф - усунені не пізніше наступного дня.

 

4.7. Завдання виконавцям по усуненню пошкоджень відповідно до заявок, які надійшли, даються керівником групи (в порядку черги їх надходження) з умовою обов'язкового виконання в установлені строки (додаток 2). При виконанні працівником останнього з отриманих завдань до закінчення робочого дня, він зобов'язаний повідомити про це по телефону керівнику групи і отримати від нього подальші вказівки.

 

4.8. Принцип роботи і склад групи з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства формується з урахуванням прогресивних форм і методів організації і оплати праці.

 

4.9. За кожним працівником групи, крім керівника, закріплюється обумовлена дільниця для проведення профілактичних обстежень.

 

4.10. При проведенні профілактичних обстежень виявляються всі несправності і недоліки в абонентському господарстві для їх усунення (додаток 3). Періодичність проведення обстежень встановлюється керівником підприємства (філіалу) поштового зв'язку, виходячи з конкретних місцевих умов (кількість і тип шаф, ступінь їх спрацьованості і таке інше), але не повинна бути менше ніж два рази на рік. Періодичність фарбування абонентських шаф, що установлені в під'їздах будинків і пунктах зв'язку самообслуговування - один раз у чотири роки, шаф, що установлені на вулиці - один раз на рік. Крім того, ці шафи можуть бути пофарбовані в разі необхідності додатково. При ремонті будинків фарбування шаф проводиться силами ремонтних організацій. Фарбувати шафи потрібно, по можливості, під колір панелей під'їзду.

 

4.11. У разі неможливості виконання ремонту в місцях встановлення шаф останні знімаються і ремонтуються в стаціонарних умовах. Напередодні знімання шаф керівник групи зобов'язаний попередити керівника (заступника) підприємства доставки (філіалу, структурного підрозділу) поштового зв'язку про проведення робіт і терміни їх завершення. Шафи, що відправляються для ремонту у підприємства (філіали) поштового зв'язку, замінюються на місці шафами з оборотного фонду підприємства (філіалу). Індивідуальні секції шаф, що замінюються, обов'язково перевіряються. При наявності в секціях невийнятої пошти вона доставляється безпосередньо до квартир адресатів, а при відсутності їх вдома перекладається у відповідні секції нової шафи. Всі необхідні реквізити наносяться на нові шафи зі збереженням існуючої послідовності.

 

Ключі від секції нової шафи вручаються того ж дня квартиронаймачам, які користуються нею.

 

4.12. Перед фарбуванням шафи її слід ретельно оглянути з метою усунення несправностей. Металеві частини шафи очищаються від пилу, бруду, а неполадки усуваються. Відремонтовані і пофарбовані шафи поступають в оборотний фонд підприємства (філіалу) поштового зв'язку.

 

4.13. Групові абонентські шафи, що встановлені на вулицях, можуть бути відремонтовані і пофарбовані на місці. Шафи опорних пунктів повинні бути відремонтовані і пофарбовані на місці або негайно замінені з оборотного фонду підприємства (філіалу) поштового зв'язку.

 

4.14. Керівник групи проводить облік усіх абонентських шаф і шаф опорних пунктів, що знаходяться в експлуатації, складає плани проведення профілактичних обстежень абонентського господарства, визначає зони (дільниці) обстеження для кожного працівника і дає завдання на усунення несправностей, веде облік проведених профілактичних обстежень, ремонтних і фарбувальних робіт, своєчасно подає заявки на запасні частини, контролює якість абонентських шаф, що поступають із заводів-виробників, готує необхідні матеріали для розрахунків із житлово-експлуатаційними організаціями, підприємствами, об'єднаннями (товариствами) співвласників багатоповерхових будинків і ЖБК за виконані роботи в абонентському господарстві.

 

4.15. Особи, які здійснюють перевірку експлуатаційної діяльності підприємств (філіалів) поштового зв'язку, повинні особливу увагу приділяти стану робіт з технічного утримання і розвитку абонентського господарства. Перевірка абонентського господарства в цілому по підприємству (філіалу) повинна бути проведена не менш як один раз на рік разом із представником житлово-експлуатаційної організації або інших зацікавлених підприємств і організацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Інструкції з технічного утримання

і розвитку поштового абонентського господарства

 

 

 

ДОГОВІР 

про технічне обслуговування поштових абонентських шаф, встановлених у під'їздах і дворах багатоповерхових будинків

 

 

м. ______                                   "___"___________19  р.

 

 

Підприємство (філіал) поштового зв'язку (__________________), яке надалі іменується "Виконавець", в особі генерального директора (директора) __________________, який діє на основі _________________, з однієї сторони, і житлово-експлуатаційна організація (власник будинку) ________________________, яка надалі іменується "Замовник", в особі ___________________, який діє на основі __________________ і керується Інструкцією з технічного утримання і розвитку поштового абонентського господарства, яка затверджена ___________________, з другої сторони, уклали договір про наступне.

 

1. "Замовник" доручає, а "Виконавець" приймає на себе виконання своїми силами і технічними засобами таких робіт.

 

1.1. Ремонт і заміна абонентських шаф, які встановлені в під'їздах житлових багатоповерхових будинків та у дворах малоповерхової забудови.

 

1.2. Фарбування абонентських шаф, нанесення номерів квартир та інших реквізитів.

 

1.3. Проведення профілактичних обстежень стану абонентського господарства.

 

2. Всі витрати по виконанню робіт, передбачених п. 1 цього договору, несе "Замовник", оплата проводиться в двотижневий термін після отримання від "Виконавця" відповідних документів (актів і рахунків).

 

3. "Замовник" має право перевіряти хід і якість виконання робіт, передбачених договором, а також визначати першочерговість їх виконання.

 

4. Одночасно з підписанням цього договору "Замовник" призначає свого офіційного представника, уповноваженого на приймання робіт від імені "Замовника".

 

5. У разі недотримання "Виконавцем" термінів профілактичних робіт або термінів усунення несправностей він сплачує "Замовнику" пеню в розмірі 0,1 відсотка від вартості робіт за кожний день затримки, але не більше 50 відсотків від усієї суми.

 

6. У разі невиконання "Замовником" п. 2 цього договору він сплачує "Виконавцю" пеню в розмірі 0,1 відсотка від суми, яка підлягає сплаті, за кожний день затримки, але не більше 50 відсотків від усієї суми.

 

7. До договору додаються:

 

7.1. Графік проведення профілактичних обстежень стану абонентського господарства і перелік основних ремонтних робіт.

 

7.2. Підпункт 7.2 пункту 7 додатка 1 виключено.

 

(підпункт 7.2 із змінами, внесеними згідно з наказом

Держкомзв'язку від 29.04.98 р. N 73) 

 

8. Адреси і розрахункові рахунки сторін:

 

      Адреса "Виконавця":                  Адреса "Замовника":

______________________________         ___________________________

______________________________         ___________________________

______________________________         ___________________________

 

 

9. Цей договір складається в 4-х примірниках (по два для кожної сторони) і діє протягом _____ років, а в разі нерозірвання договору, термін його дії автоматично продовжується.

 

         "Виконавець"                         "Замовник"

______________________________         ___________________________

______________________________         ___________________________

______________________________         ___________________________

 

           М. П.                                   М. П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Інструкції з технічного утримання і

розвитку поштового абонентського господарства

 

 

 

Норми часу на виконання робіт з технічного утримання

і розвитку поштового абонентського господарства

 

 

****************************************************************************

* N *           Найменування робіт                 * Одиниця  *  Норма     *

*п/п*                                              * виміру   *   часу     *

*   *                                              *          *  (год.)    *

****************************************************************************

*1. *Закріплення ослабленої і зірваної шафи        *   шт.    *   0,45     *

*   *(4 точки кріплення)                           *          *            *

*   *                                              *          *            *

*2. *Виправлення  стінки, секційної перегородки,   *   шт.    *   0,3      *

*   *дверцят (зі зніманням)                        *          *            *

*   *                                              *          *            *

*3. *Усунення перекосу рами, дверцят               *   шт.    *   0,15     *

*   *                                              *          *            *

*4. *Ремонт замка                                  *   шт.    *   0,6      *

*   *                                              *          *            *

*5. *Підсилення кріплення замка                    *   шт.    *   0,1      *

*   *                                              *          *            *

*6. *Закріплення петель дверцят                    *   шт.    *   0,2      *

*   *                                              *          *            *

*7. *Усунення дефекту випадання секційної          *   шт.    *   0,05     *

*   *перегородки                                   *          *            *

*   *                                              *          *            *

*8. * Заміна петель, осей, дверцят                 *   шт.    *   0,2      *

*   *                                              *          *            *

*9. * Заміна загального замка (з профілактикою)    *   шт.    *   0,4      *

*   *                                              *          *            *

*10.* Заміна рами, каркасу                         *   шт.    *   1        *

*   *                                              *          *            *

*11.* Очищення шафи  від бруду, грунтовка,         *   шт.    *   0,75     *

*   * фарбування (шафа на 4 секції)                *          *            *

*   *                                              *          *            *

*12.* Установлення шафи на стіні (з пробивкою      *   шт.    *   1        *

*   * отворів, кріпленням пробок і т. д.)          *          *            *

*   *                                              *          *            *

*13.* Нанесення номерів квартир, індексу, часу роз-*   шт.    *   0,75     *

*   * кладки пошти, телефону (адреси) філіалу      *          *            *

*   * (структурного підрозділу) поштового зв'язку  *          *            *

*   * (шафа на 8 секцій), комплектування ключів для*          *            *

*   * мешканців                                    *          *            *

****************************************************************************

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3 

до Інструкції з технічного утримання і

розвитку поштового абонентського господарства

 

 

 

Порядок проведення профілактичних обстежень

стану абонентського господарства і перелік основних ремонтних робіт

 

1. Огляд зовнішнього вигляду:

 

а) стан пофарбування;

 

б) наявність нумерації квартир, індексу підприємства поштового зв'язку, яке доставляє пошту, інформації про час розкладки пошти.

 

2. Перевірка технічного стану:

 

а) закріплення шафи і неможливість вилучення пошти через задню стінку;

 

б) наявність і справність замків;

 

в) неможливість відкривання закритих секцій (загальних дверцят) без ключа;

 

г) наявність перекосів, підігнутості дверцят, деформації петель;

 

ґ) стан внутрішніх секцій;

 

д) щільність прилягання секційних і загальних дверцят.

 

3. Основні ремонтні роботи:

 

а) закріплення ослаблених і зірваних шаф;

 

б) виправлення стінок і дверцят;

 

в) усунення перекосів рами і дверцят;

 

г) ремонт замків;

 

ґ) підсилення кріплення замка;

 

д) закріплення петель дверцят;

 

е) усунення дефектів секційних перегородок;

 

є) заміна петель;

 

ж) заміна осей дверцят;

 

з) заміна дверцят;

 

и) заміна секційних замків;

 

і) заміна замка загальної дверцяти;

 

ї) заміна рами, каркасу.

 

4. Фарбування і нанесення реквізитів:

 

а) очищення від бруду;

 

б) грунтовка очищеної поверхні;

 

в) фарбування;

 

г) нанесення номерів квартир, індексу підприємства доставки поштового зв'язку і часу розкладки пошти.

 

____________

 

 

 

 

МТЗУ

Новини
14 лютого 2009 року, 15:05
У Тернопільській області пасажирський автобус зіткнувся з поїздом на неохороняємому залізничному переїзді
13 лютого 2009 року, 17:43
В Укравтодорі пройшла нарада з питань експлуатаційного утримання автомобільних доріг
13 лютого 2009 року, 17:38
Мінтрансзв’язку інформує про стан підготовки до Євро-2012
13 лютого 2009 року, 17:34
Незабаром залізничні квитки можна буде купувати через Інтернет
13 лютого 2009 року, 17:30
В умовах різкого зменшення обсягів перевезень залізнична галузь відчуває гостру необхідність у прийнятті Збірника вантажних тарифів залізничного транспорту України, - заступник гендиректора Укрзалізниці Віктор Чорний
13 лютого 2009 року, 17:21
У Держспецтрансслужбі відбулися заходи до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
13 лютого 2009 року, 16:11
Державіаадміністрація розпочала сертифікацію Інституту післядипломного навчання Національного авіаційного університету
12 лютого 2009 року, 18:00
Йосип Вінський надав 34 пункти для перевірки комісією КМУ Іллічівського порту
12 лютого 2009 року, 17:23
Одеський порт готується до прийому контейнеровозів завдовжки понад 300 метрів
12 лютого 2009 року, 17:16
Жодне зі звинувачень у корупції нинішнього керівництва Мінтрансзв’язку не підтвердилось: втягнуті в політичне протистояння ЗМІ шкодять своїй репутації, поширюючи відверто недостовірну інформацію
Усі новини
 
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
 

Публічні громадські обговорення
12 лютого 2009 року
Державіаадміністрація розробила проект «Методичних рекомендацій щодо проходження первинної медичної сертифікації авіаційним персоналом»
30 січня 2009 року
Державна адміністрація автомобільного транспорту проводить роботу з підготовки проекту „Порядку розроблення та затвердження паспорта автобусного маршруту”
11 грудня 2008 року
Розроблено проект Інструкції про порядок використання маркувальних машин у новій редакції
10 грудня 2008 року
Розроблено проект наказу Міністерства “Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою”
Усі обговорення

Контакти  |  Адміністратор  |  Мапа сайту
© 2008 Міністерство транспорту та зв'язку України