This version of the page http://www.personal-plus.net/299/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-12. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №47 (299) 2-14 грудня 2008 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Дякуємо за підтримку

Ось і спливло 6 років від дня заснування газети «Персонал Плюс». Період існування газети співпав з періодом важких випробувань молодої української держави, яка тримає екзамен на міцність. Газета протягом свого існування намагалася подавати не лише очевидне, а й шукала невідомі і приховані факти та події минулого і сьогодення. Адже сучасне життя — то результат складних історичних процесів, не розуміючи яких, ми не зрозуміємо світових тенденцій.
[ читати далі... ]

Олександр Гудима пропонує будувати в Україні нафтопереробні заводи

У МАУП давно склалася добра традиція запрошувати відомих людей, досвідчених фахівців-професіоналів у певній галузі, які можуть поділитися своїми знаннями зі студентами і відповісти на актуальні запитання молоді. Студентський Дискусійний клуб МАУП часто проводить зустрічі з економістами, політиками, спортсменами, правниками, які охоче відповідають на запитання студентів та дискутують з ними щодо важливих тем.
[ читати далі... ]
Актуально

У НУ-НС згодні на коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина

«Наша Україна» готова розпочати переговори про створення коаліції з БЮТ і Блоком Литвина. Про це заявив на брифінгу у вівторок лідер НУНС В’ячеслав Кириленко. За його словами, фракція іде на це, що уникнути другої спроби створення прокремлівської коаліції.
[ читати далі... ]

Янукович отримає митницю і податкову?

Кабмін почав готувати перелік посад, якими він має намір поділитися з Партією регіонів у випадку створення нової парламентської коаліції.
[ читати далі... ]

Україна серед найбідніших

Україна стала однією з трьох найбідніших країн в Європі. Такі результати впливового німецького видання Deutsche Welle, яке опублікувало днями рейтинги європейських країн, пише «Дело».
[ читати далі... ]

Хто нервує банки?

Глава Національного банку Володимир Стельмах закликає населення не звертатися в банки з метою дострокового зняття депозитів.
[ читати далі... ]

Багатостраждальне Метро на Теремки

Багатостраждальна лінія метро на Теремки, що в Києві, може повторити долю станції «Львівська брама» — залишитися в законсервованому стані на добрий десяток років. І це не дивлячись на те, що вона майже готова.
[ читати далі... ]

Валютні нардепи і гривневий народ

Поміркуємо, де знайти ВЛАСТИВУ причину, м’яко кажучи, індиферентної поведінки вищої української влади в останні дуже непрості тижні. Бо й справді — негаразди у світовій фінансово-банківській системі трусять увесь світ, як ту грушу, — а в Україні законодавча влада паралізована і обез-Головлена, суддівська система повністю деморалізована антиконституційними діями відомих Зверхників, виконавча влада відмивається від щоденних, часто-густо необґрунтованих звинувачень з боку Гаранта і його свити, а на Банковій то призначають, то призупиняють чергові-позачергові вибори, то шукають нові образливі прізвиська для вчорашніх союзників по владній коаліції.
[ читати далі... ]

За місяць в Україні закрилося понад 500 аптек

З 17 жовтня по 18 листопада в Україні закрилося більш як 500 аптек. Про це повідомили в Державній службі лікарських засобів і виробів медичного призначення (ДСЛЗВМП), пише сьогодні газета «Дело».
[ читати далі... ]

Зарплати підуть у тінь?

З подачі секретаріату президента до Верховної Ради внесений законопроект про порядок оподатковування доходу фізичних осіб, у випадку прийняття якого громадянам стане невигідно одержувати легально високу зарплату.
[ читати далі... ]

Українці скуповують зброю

Українці бояться повторення бандитських 1990-х і скуповують зброю У зв’язку з кризою українці почали активно скуповувати ножі, газові балончики і зброю. Підвищений попит мають не зовсім легальні німецькі і турецькі пістолети.
[ читати далі... ]

Загроза: ринкові ціни на газ

Українська економіка не зможе витримати переходу на ринкові ціни на природний газ, якщо вони будуть введені з початку 2009 року.
[ читати далі... ]

«Автобусне шоу» Черновецького з’їло 54 тисячі

На захист підвищених тарифів Черновецький пригнав під мерію 27 листопада 30 пасажирських автобусів. Через це бюджет столиці втратив 54 тисячі гривень, заявляють депутати Блоку Кличка у Київраді. «Через забаганку влади водії фактично прогуляли майже весь робочий день. Від цього — незручності на маршрутах, та відсутність денної виручки. Хто відповідатиме за таку халатність — має дізнатись прокуратура та КРУ», - заявляють у Блоці. За словами депутатів, простій автобусів та їх звукові сигнали в центрі Києва кожні 15-20- хвилин — ніщо інше, як страйк. Однак, офіційних причин для цього у «Київпастрансу» не було. Мало того — керівник «Київпастранс» Микола Ламбуцький спостерігав за прогулом своїх співробітників, але не вжив відповідних заходів. Офіційною мовою такі дії - службова халатність.
[ читати далі... ]

Без медобслуговування

Причина смерті учениці 7-го класу, яка нещодавно померла в актовому залі запорізької гімназії №93, так само, як і смерті школяра, який помер у Запоріжжі на уроці фізкультури в жовтні, — відсутність необхідного медобслуговування школярів.
[ читати далі... ]
Прогноз

Після кризи

Спостерігаючи за антикризовими діями влади, відчуваєш розгубленість, невпевненість та безпорадність. Чому виникає це відчуття? Що не так?
[ читати далі... ]
Освіта

Магістральні шляхи вітчизняної освіти

Основу прогресивного, інноваційного управлінського рішення і поступального суспільного розвитку у будь-якій соціальній системі, державі в цілому становить теоретичне знання. Воно у свою чергу є породженням відповідного рівня науки і освіти. Отож навряд чи є у кого-небудь сумніви стосовно того, що і українське суспільство тільки тоді врешті зробить потужний і відчутний крок у своєму розвиткові, коли створить дійсно унікальну, конкурентноздатну, відповідну своїм потребам систему освіти і науки. Освіти — найперше, бо це початок і увесь життєвий час формування і активної соціалізації кожної людини. Вчитися треба все своє життя. Науки, по-друге, бо це фундамент інноваційного, трансформаційного розвитку держави, без чого у ситуації потужніх світових інтеграційних, геополітичних процесів Україні робити нічого, тобто з кола слабких держав аж ніяк не вирватися.
[ читати далі... ]

За ефективне управління

В Генеральній дирекції міжнародної громадської організації «Міжнародна Кадрова Академія» (МКА) відбулася церемонія нагородження до Дня місцевого самоврядування міського голови м. Саки АР Крим Клюя Олега Васильовича медаллю «За ефективне управління» за високий професіоналізм, багаторічну плідну організаторську і управлінську діяльність, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток м. Саки, а також розвиток міжнародного співробітництва.
[ читати далі... ]
Світ

Загальмована революція в Україні

Світова економічна криза, власне, могла б допомогти уряду в Києві, чия робота застопорилася, — як йдеться в редакційній статті Christian Science Monitor Загальмована революція в Україні.
[ читати далі... ]

Помер патріарх Алексій II

У п’ятницю 5 грудня вранці на 80-му році життя помер патріарх Московський і всього Русі Алексій II, передає NEWSru.com з посиланням на керівника прес-служби Московської патріархії — священика Володимира Вігилянського. Предстоятель Російської православної церкви помер у своїй резиденції в Передєлкіно.
[ читати далі... ]

Кораблі ЄС починають боротьбу з піратами

Військово-морські сили країн Євросоюзу готові почати патрулювати води поблизу Сомалі в рамках кампанії по боротьбі з піратами.
[ читати далі... ]

Лукашенко відмовляється від союзної держави

Заплановане на сьогодні засідання Вищої держради Союзної держави Росії і Білорусії зірване, а приурочений до нього візит до Москви білоруського президента Оле­ксандра Лукашенко не відбудеться. Інформацію про перенесення на невизначений термін саміту з президентом РФ Дмитром Медведєвим вже під­твердили в адміністрації Кремля, російському МЗС і в мінському апараті держсекретаря Союзної держави Павла Бородіна.
[ читати далі... ]

Оновлення МЗС Грузії

Новий міністр закордонних справ Грузії 49-річний Грігол Вашадзе, який зайняв пост у кінці минулого тижня, крім грузинського паспорта має і російський і не має наміру відмовлятися від нього.
[ читати далі... ]
Ракурс

Що майбутнє нам готує

Прогнози, як відомо, справа невдячна. Але всі розуміють, що прогнозування — в сучасному світі річ необхідна, адже вони демонструють ідеї щодо того, як може розвиватися світ у майбутньому.
[ читати далі... ]

Карта росіянина

У Державній думі Росії розроблений законопроект про «карту російського» для громадян України. Про це повідомив автор законопроекту, депутат Держдуми Ілля Пономарьов (фракція «Справедлива Росія»), передає кореспондентові УНІАН.
[ читати далі... ]
Аналітика

Навіщо вірним ленінцям роги лукавого?

(Початок у попередньому номері)
Жахливим був 1933. Вже 1-го січня «дорогий вождь і вчитель, батько» Сталін «привітав» телеграмою українців з Новим роком — про «сдачу укрытого хлеба», та встановлення граничного терміну виконання Україною хлібоздачі «к концу января 33 года». Привідцем цього привітання був М. Хатаєвич, бо напередодні Нового року він вождеві доповів, ніби «приховуванням зерна займалися від 85% до 100% колгоспників».

[ читати далі... ]
Урок історії

Підривники

Секретар ЦК Компартії України Михайло Бурмистенка напередодні здачі Києва німцям у вересні 1941 р. активно займався підготовкою партизанських диверсійних груп у спец школі у Пущі Водиці. Він регулярно зустрічався з експертом підривної справи Іллею Стариновим, який доставив у місто зразки диверсійної техніки: радіоміни та електрозапали до них, запалювальні снаряди тощо. Про це знаменитий диверсант написав у своїй книжці «Записки диверсанта».
[ читати далі... ]
Чорні дати

Щоб чайки ніколи не сліпли...

День 30 жовтня 1961 року не став знаменною датою у календарях СРСР. Про те що тоді відбувалося радянські люди так і не дізналися. Слід додати, що і сьогодні про нього знають далеко не всі. 30 жовтня 1961 року у ясному небі над Новою Землею запалало друге сонце. Воно горіло на протязі 70 секунд, осяючи великий засніжений архіпелаг пронизливим осліплюючим світлом. Це був самий потужний у світі термоядерний повітряний вибух — більше 50 мегатонн у тротиловому еквіваленті.
[ читати далі... ]
Милосердя

Евтаназія: «за» чи «проти»?

24 листопада 2008 року в Інтремедіа консалтинг пройшла прес-конференція «Евтаназія: в той час як у Європі точаться суперечки, в Україні застосовують «за замовчуванням». Наші кореспонденти мали нагоду бути присутніми на ній. Напевне тільки байдужого може не цікавити така тема. Адже кожному з нас навіть і важко собі уявити: а що якщо все таки дозволять?
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Кременчук — Бидгощ: історія співпраці

Молодіжна співпраця, сьогодні є дуже важливим напрямком у розвитку дружніх партнерських стосунків між державами, оскільки саме молодь є тією ланкою, яка без будь-яких економічних, політичних, соціальних та ін. інтересів прагне дружити зі своїми однолітками, пізнавати їх культуру, традиції, звичаї, обмінюватися досвідом та творити на благо суспільства. А молодіжна дипломатія, як найяскравіший приклад молодіжної співпраці, є дуже необхідною та актуальною складовою народної дипломатії.
[ читати далі... ]

Досвід польських реформ

Нещодавно студенти Українсько-Арабського інституту міжнародних відносин та лінгвістики ім. Аверроеса Захарченко Олексій та Ісмаіл Алієв взяли участь у міжнародному проекті «Польські реформи на прикладі міста Бидгощ очима української молоді».
[ читати далі... ]

Фестиваль іранської кухні в МАУП

Днями у Міжрегіональ­ній Академії управління персоналом відбувся традиційний Фестиваль іран­ської кухні.
[ читати далі... ]

МАУП відвідали ректори ВНЗ з Республіки Чад

Міжрегіональна Академія управління персоналом — один з не багатьох вузів, які навчають студентів з різних країн світу, веде активну роботу з підготовки іноземних студентів до здобуття вищої освіти в Україні, а також надає їм можливість отримати вищу освіту за багатьма напрямками.
[ читати далі... ]
Автосалон

Volkswagen «приїхав» до Львова

Концерн Volkswagen налагоджує виробництво комплектуючих для своїх автомобілів в Україні.
[ читати далі... ]

Гламурна Alfa Mito

На Essen Motor Show, яке стартує вже завтра, буде показана Alfa Romeo Mito. Сама по собі машина не новинка. Але тюнинг-пакетів на неї ще не було, а тим більше ніхто поки не проводив повний апгрейд цієї моделі.
[ читати далі... ]

Audi готує новий клас кабріолетів

Кабріолети від Audi змінили індекс. Тепер за прогулянки «з вітерцем» учотирьох відповідатимуть Audi A5 і S5. Але не думайте, що вони стали набагато більшими. Адже платформа у нових А5 з А4 одна.
[ читати далі... ]

Крайслер будує плани

Седани і універсали Chrysler 300c випускаються з 2005 року, але оновляться лише в 2010-му. Разом із зміненою зовнішністю Chrysler отримає абсолютно нові шестициліндрові мотори сімейства Phoenix. Раніше інсайдери повідомляли, що це будуть двигуни V6 3.0, V6 3.3 і V6 3.6. Та вже, дуже економічно.
[ читати далі... ]

Bentley вчить фінів кататися по льоду

Компанія Bentley оголосила про початок прийому заявок на навчання в зимовій школі водійської майстерності.
[ читати далі... ]

Дороги будуть пилососити

Столична влада презентувала 23 одиниці спецтехніки різного призначення. Деякі машини вже встигли попрацювати на дорогах міста і об’єктах будівництва.
[ читати далі... ]

Пішоходи бояться переходити «зебру»

З введенням нових штрафів люди в Одесі не стали менше бояться переходити пішохідний перехід. Виявилось, що «зебри» на Сегедській, проспекті Шевченка, Водопровідній і інших вулицях з інтенсивним рухом як і раніше частенько ігнорують.
[ читати далі... ]
Різне

Як із конфузій ліпили вікторії

Цікава подробиця Другої Світової війни, яку й досі соромливо замовчують історики країн-учасниць антигітлерівської коаліції. З 1939-го року і до самого кінця Кампанії німецькі війська та їхні союзники жодного разу не мали реальної переваги над супротивником у всіх битвах, які вони проводили. Що не заважало їм перемагати аж до літа 1943-го року.
[ читати далі... ]

За значні заслуги перед Українською Православною Церквою

9 грудня Генерального директора громадської організації Міжнародна Кадрова Академія Зою Володимирівну Козленко орденом святої праведної Анни ІІ ступеня за значні заслуги перед Українською Православною Церквою нагородив Митрополит Київський і всієї України Володимир. Нагороду вручив протоієрей, доктор богослов’я, професор МКА отець Діонісій.
[ читати далі... ]

Дніпро може зникнути

Через видобуток піску у водах Дніпра в районі Києва, річці загрожує небезпека зникнення. Судно-земснаряд по видобутку піску поруч з Південним мостом знов почав працювати - незважаючи на минулі скандали, пише ранкове видання 15 хвилин.
[ читати далі... ]

Рекордний рівень соціального песимізму

Соціологічні дослідження свідчать про рекордний рівень соціального песимізму в Україні, який проявляється у край негативній оцінці жителями всіх регіонів політичної ситуації в країні, економічного стану, а також у різкому зниженні задоволеності громадянами життям, яке вони ведуть.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 6562 від 01.10.2002 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання.

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, pplus@iapm.edu.ua або за телефоном редакції (044) 490-95-19