This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/publications/493fd0d724994/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-11. The original page over time could change.
Справедливість від Черновецького: багаті заплатять за бідних? | Українська правда - Київ

Справедливість від Черновецького: багаті заплатять за бідних?

Версія для друку     Додати коментар - 14
10.12.2008  16:23 __ Марися Гичка


Фото з сайту КМДА
У вівторок ввечері мер Києва Леонід Черновецький те полінувався прийти на Хрещатик, 36 у будівлю міської адміністрації. Адже цього дня мали спитати киян, чи підтримують вони диференціацію тарифів на комунальні послуги для будинків різної комфортності.

Щоб ніхто не сумнівався, жителі столиці підтримали. У прямий ефір телеканалу "Київ" від киян надійшов 4051 дзвінок. 80% опитаних, тобто 3224 людини, підтримали диференціацію тарифів на житлово-комунальні послуги для будинків різної комфортності. Черновецький залишився щасливим, а люди, мабуть, і не зрозуміли, що цим самим підписали собі черговий вирок.

Не обійшлося і без гучних фраз та обіцянок від мера всіх киян про захист малозабезпечених. Після того, як Черновецькому, незважаючи на указ президента, вдалося таки підняти ціну на компослуги для "тіньового і елітного бізнесу", він вирішив проштовхувати свої ідеї "в маси".

Мовляв, душа болить за кожного пенсіонера і малозабезпеченого (іншими словами, - за майбутній електорат), тому і змусив платити "усіляку гидоту" (ігрові клуби, стрип-бари). Годі говорити, що до "елітної гидоти" ненароком приписали школи, дитсадки, музеї, магазини. Хтозна, може, і справді варто дерти з них у три шкури. Туди ж ходить така кількість людей, отже й прибуток є! А як відомо, з миру по нитці...

Цікаво, що після указу Віктора Ющенка, який скасував три розпорядження Черновецького про підвищення тарифів, мер почав співати іншої. Тиради про те, що усе це робиться заради киян, градоначальник замінив одним реченням "Так хочу не я - так хоче Господь Бог".

А "протест" Ющенка пояснив тим, що у списку, тих кому підняли тарифи, є секретаріат президента. От де собака зарита!

Але мер - людина слова: як сказав - так мусить бути. Тому тарифи таки підняли. Щоправда, не в 10 разів. А в 9, 5. Воно б нічого, але Ющенко чомусь промовчав на це. Чи не тому, що зі списку "елітної гидоти" раптом зникли секретаріат президента, Кабінет Міністрів, Верховна Рада, міністерства і ... столична мерія.

Проте головне, що народний мер пообіцяв не піднімати тарифи для киян. І знов обіцяв захистити малозабезпечених!

Але радіти з цього довелося недовго. Не так давно на сайті Київської міської адміністрації з'явилася закладка "Ваш будинок", де тарифи за компослуги не полінувалися порахувати для кожного будинку. Дивна така сторінка.

Спочатку було важко щось зрозуміли, але знову нагодився мер і все пояснив. Мовляв, люди живуть у різних умовах, у когось будинок старіший, у когось новіший, у когось на подвір'ї доріжки, лавочки і смітники, а у когось і того немає, а платять усі однаково. Тому Черновецький знову вирішив поділити все справедливо: і тепер тарифи за компослуги будуть диференційованими, залежно від того, у яких умовах проживають кияни.

Щож, ідея хороша і таки дійсно справедлива. От тільки мер забув згадати, що при цьому ціна на квартплату зросте у 1,5 - 5 разів.

А за низку послуг ЖЕКів доведеться заплатити додатково.  

Але справедливості мера немає меж! І відповідно доброті душевній також. Поговоривши з киянами про диференційовані тарифи, вислухавши від них "підтримку" нової ідеї, мер вирішив знову поділити всіх на багатих і бідних. І як справжній столичний Робін Гуд допомогти останнім.

Тож у вівторок у прямому ефірі "ТРК "Київ" Черновецький заявив про те, що планує збільшити у 10 разів квартплату в елітних будинках.

Мер дорікнув забезпеченим людям у тому, що вони не завжди платять за своє житло.

"Вони пристойні люди, але якось непристойно поступають з киянами. Вони не платять, ну, буквально десятки мільйонів гривень у скарбницю за житлово-комунальні послуги", - заявив Черновецький.

Але, за словами мера, їм таки доведеться платити за підвищеними тарифами, бо він "все зробить, щоб протягом місяця ми мали програмне забезпечення і виділили ці будинки".

Черновецький відразу додав, що за його даними, таких будинків у Києві близько 1,5 тисячі із 10 тисяч будинків усього житлового фонду.

Своє бажання підняти тарифи на компослуги для елітних будинків, Черновецький пояснив бажанням допомогти бідним.

"Я збільшу їм тарифи приблизно в 10 разів, якщо кияни мене підтримають, для того, щоб 800 тисяч людей не платили взагалі нічого за комунальні послуги", - сказав Черновецький.

Хоча, яке житло належить до елітного, а яке ні - в мерії пояснити не можуть. На сайті Української будівельної асоціації "елітність" житла визначається десятками пунктів.

Тому з кого здеруть вдесятеро більше, наразі невідомо. І звідки всеж візьмуть гроші на утримання пенсіонерів і малозабезпечених (на дотації на хліб, на безкоштовний проїзд, на сплату компослуг)? Чи не з чиєї кишені кожного, хто платитиме за новими тарифами?

Чи нововведення мера знову призведе до масових несплат за компослуги, як то було у 2007 році. Тоді прокуратура Києва вимагала від Київської адміністрації усунути порушення вимог законодавства в сфері встановлення тарифів ЖКГ. А у Міністерстві юстиції запевняли, що кияни можуть не платити за новими тарифами, оскільки рішення Черновецького є незаконним.

Врешті-решт ця історія закінчилася тим, що повернули старі тарифи, а рейтинг столичного мера значно знизився.

Коментарі - 14
fisher7 - 30.12.2008 21:17
Ну звідки, Марічко, в тебе припущення, що його рейтинг знизився? Так швидко! Ти така чутлива? Ти закохана у мера Києва? Тільки закохані такі уважні і так швидко реагують. Зізнайся, адже це не гріх.
oscar_ramirez - 21.12.2008 23:51
ЧЕРНОВЕЦКИЙ! ДАЙ НАМ ГРЕЧКИ! МЫ УМИРАЕМ С ГОЛОДУ!
sene - 16.12.2008 17:54
Знову розробити заходи на заходи (Дайте лікарю справку,що вмене є справка) Тепер і сам бачу існування корупції на всіх щаблях виконавчої та законодавчої валади. З одного боку і БЮТ і ПР пітримують розробки вітчизняних науковців від НАН України(див. рішення №8 від 5.06.08р.тіньового уряду на сайті ПР, а також спільне рішення ЮВТ на сайті президії НАН України за 15.01.2008 р.)а з другого боку тормозят їх впровадження із-за прозорого системного підходу, що викриє тіньові схеми в паливно-енергетичному сеторі і ЖКГ в комплексі.Без комплексного підходу так як це запропоновано розробниками інститутів НАН України в проекті ЕДСМ(АСУ), (див.законопрект № 0954 на друге читання)інше лише тінь. До речі вказаний законопроект, комітет ВР ЖКГ, вже впихує в прект постанви № 3095 від 15.12.08 р.в додаток 1.про його зняття з розгляду на 3 сесії 6 скликання ВР.Звичайно владу можна зрозуміти,адже таке впровадження викриє тіньові оборутки та незаконі міліардні наприбутки окремих високопосадових осіб.
pinocolada - 15.12.2008 00:05
Цікаво, хто платитиме за "бідних", коли так званих багатих розорять грабіжницьки тарифи, або відібраний кіоск ( бо мерія собі забирає право давати чи не давати дозвіл), або вигнаний на вулицю через підняття оренди малий бізнес. , або "багатий", що втратив роботу через скорочення чи нездатний сплатити кредит через здорожчання долару? Не буде виплат у бюджет у вигляді податків, звідки візьмуться гроші на утримання убогих? Як тоді бути з великою "космічною" (сам сказав на Свободі з Шустером) ідеєю чергового благодіяння за наш з вами рахунок?
sanf - 12.12.2008 23:39
В паршивой зачуханой Америке льготников тоже до хрена, но!!!!!!!!!!!! ВСЕМ, КОМУ ПРЕДОСТАВЛЕНА ЛЬГОТА НА БЕСПЛАТНЫЙ ПРОЕЗД, МЕРИЯ ЗА СВОЙ СЧЕТ ПРИОБРЕТАЕТ В ТРАНСПОРТНОМ ДЕПАРТАМЕНТЕ ПРОЕЗДНЫЕ БИЛЕТЫ И ВРУЧАЕТ ИХ ЕЖЕМЕСЯЧНО!!!!! ЛЬГОТНИКАМ.
И какие это богатые должны заплатить в транспорте за бедных? Покажите мне миллионера, который на метро каждое утро мчится на работу, изображая из себя тюльку в обмороке за две гривны!!!!!!!!
А еще нынешние действия мерии - это хорошо продуманная акция по выдавливанию коренных киевлян из города. И превращение наших детей в тупое быдло. Потому как не навозишь детишек по музеям, выставкам и т.д. Кормить нечем будет после таких поездок
А "Ваш будинок" на сайте КМДА - это еще одно издевательство. Оказывается прибудинкова територия у 4-х подъездного дома на Лесном (густо застоенном в начале 70-х) составляет 10000 (десять тысяч) кв.м! Здорово? И при этом ни детских, ни спортивных ни хозяйственных площадок нет! Во щедрость! А мы платить должны за что?
Подивитися всі коментарі або додати свій
    ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
2
Влада
05.02, 11:17

Податки, тарифи, ноу-хау, або Як мерія наповнює столичний бюджет

Дивно, що мер не звертає жодної уваги ні на відверті кепкування, ні на критику і продовжує в тому ж дусі. Тим часом машина, вибудована Черновецьким, рухається. І передусім це стосується столичної землі і "квадратних метрів".
Справа усього життя Черновецького, або З'їли гречку – віддайте квартиру
Генплан чи гендерибан?
Як безкоштовно звільнити заблоковані колеса авто?
    ГОЛОВНЕ НА УП
+ Всі новини