This version of the page http://www.myrelax.com.ua/post/4/429 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-05. The original page over time could change.
Ресторан «Двін» / сільська чарівність / MyRelax / афіша, клуби, кафе, ресторани, готелі у Львові

Ресторан «Двін» / сільська чарівність

lvivgirl | 02 Травня, 2008 09:45

Відомий колись ресторанчик «Львівські курчата», що на Катедральній замінив ресторан вірменської кухні – «Двін». Проте, господарі залишились колишні. Серед їхніх відомих і загалом успішних проектів такі заклади, як – Старий Тифліс, Караван, Бухара, Кавказ… Новий же проект фактично став продовженням так званої «оди» кавказьким кухням та традиціям. Досі, у місті помітних ресторанів суто вірменського спрямування не  було чути. Отже, маємо нагоду спробувати щось нове в автентичній обстановці. Ну майже автентичній… Треба сказати, що інтер’єр ресторану швидше європейський, при чім не без претензійності – золотисті гардини, оригінальна підвісна стеля, декоративний камінь, світильники з «дикого» скла. А також, як і годиться – повне сервірування столів. Однак, усюди присутні елементи, що нагадуватимуть Вам кухню якої саме національності Ви куштуєте. Зокрема, на усю стіну основного залу розвернувся мальований пейзаж Закавказзя – з його тисячолітніми скелями, каньйонами, річками.  Горні ландшафти завжди наштовхують на філософські роздуми... А затишок, розміреність часу, приглушене освітлення - це саме те, чого бракує ввечері по метушливих буднях і, що приваблюватиме у «Двін» все нових і нових відвідувачів.  Наразі серед них (відвідувачів) бачимо творчу молодь, іноземців, шумну когорту «за 40». «Двін» розмістився у двох невеликих залах місткістю у 30 посадочних місць. Тому і обслуговуючого персоналу тут небагато.

Національний вірменський ресторанчик дійсно не зіпсований європейськими стравами. Тут мені засмакував салат зі шпинату (з додаванням кислого молока, цибулі та часнику, 15 грн), плов із пшениці (18 грн) – гарна ідея і для домашнього приготування, баранина з селерою (22 грн) – теж смачно, але багато соусу, відтак раджу брати її обов’язково з гарніром. Представлена кухня славиться особливим способом приготування форелі. Але врахуйте, що вага цієї страви у «Двіні» складе порядку 0,4 кг. Присутня в меню і одна з найпопулярніших страв вірмен – толма (22 грн), на кшталт наших голубців, але у виноградному листі. По всьому видно, що асортимент вірменської кухні дещо сільський… Ба, зважайте на це коли запрошуватимете сюди кохану, – не кожна панєнка втішиться такій кількості цибулі, квасолі чи каші.

Зрештою дещо розчарувала фактична відсутність зазначених у меню страв, і це при тому, що все «їстівне» меню ресторану вміщається на трьох листках. Зауваження  офіціантам – вони мали б зачитувати відвідувачам перелік записаних страв, щоб уникнути плутанини.

Щодо цін «Двіну», –  то салати (більшість з яких із квасолі) коштують порядку 12-21 грн, перші страви (спас, піті, лобіо, хашлама) – 12-24 грн, холодні страви (імам-баялди, турши, солені овочі) – 9 -15 грн, форель понад 60 грн /400гр, баранина з селерою – 22 грн, шашлик 15-18 за 100 гр, пахлава – 8,5 грн, алкоголь: малібу 14грн /50 мл, хортиця – 5 грн, оболонь – 6 грн. Отож, середній чек вечері на двох з міцними напоями складе порядку 120-180 грн.

Загадкою залишилась обрана назва ресторану. Двін – це зруйноване землетрусом місто, що існувало на території Вірменії до 9 століття. Та ми не будемо забобонними й побажаємо цьому симпатичному ресторанчику попри все щасливого довголіття не на одне сторіччя.;)

Вул. Катедральна, 3. тел..72-60-96

 

«Файно».

 


Не сподобалось

Nickholas | 28/07/2008, 11:34

Ресторан "Двін" залишив у мене тільки негативні спогади. Офіціант забув про два блюда з чотирьох. І це при тому, що при мені він все записав і в ресторані були зайняті тільки три столики. Будь-який львівський ресторан пропонує більший асортимент вірменських коньяків ніж "Двін", який позиціонує себе як ресторан вірменської кухні.

Погано!

Vik | 21/09/2008, 22:25

З тим, що у Львові важко знайти ресторан з обслуговуванням гідним європейського міста, не погодитись важко. Сьогодні підтвердженням цього був "Двін". Принести замовлення двом людям з компанії, а третій готувати банальні хачапурі майже годину - не дуже професійно! Це при тому, що коли ми туди зайшли, то були єдиними клієнтами протягом перших 20 хв. Після другого нагадування про себе офіціанту його відповідь була на зразок: "а що, я винен, що на кухні так довго готують?". Тільки негативні враження, жодного бажання прийти в Двін ще раз. Офіціантів ресторану бажано підівчити правилам спілкування з клієнтами.

Просто неприемно!

JuMi | 22/10/2008, 17:29

З великим бажанням вiдпочити вiдвiдали цей заклад вдруге! Але бiльше мене туди не затягнути! Ненавиджу коли до клiентiв вiдносяться хамовито! + як на мене вихiднi це найприбутковiший час для ресторанiв, кафе i т.д., то ж чому б заздалегiдь не подбати про наявнысть заявлених в меню пунктiв, тим бiльше що не одного!!!

Додати коментар
Запам`ятати персональну інформацію
 
« MyRelax - афіша, клуби, кафе, ресторани, готелі у Львові » © «Мій Релакс» 2004 - 2006 р.
Точка зору агенції може не співпадати з думками, висловленими авторами чи відвідувачами.
Використання матеріалів, розміщених на сайті, допускається лише за умови посилання на Мій Релакс

Редактор: Львів`янка ( lvivgirl [аt] myrelax.com.ua ), програмування: pLоg, тех. підтримка: Biblos медіа підтримка: Агенція Інтернет Реклами
З будь-яких питань пишіть на адресу info [аt] myrelax.com.ua | Реклама на сайті
 |  yandex.ru