This version of the page http://www.kit.com.ua/ka/?id=1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-04. The original page over time could change.
ЖУРНАЛ «КАМУФЛЯЖ»

Видавець:
ПП „Видавничий Дім
„Прес-КІТ”

Адреса:
01054, м. Київ,
вул. Воровського, 51, оф. 3.

Телефони: 
Редакція: 484-0476
Рекламний відділ: 482-3949
Відділ реалізації: 486-5002


 

ПЕРЕДПЛАЧУЙТЕ У ПОШТОВИХ ВІДДІЛЕННЯХ «УКРПОШТИ» І ПЕРЕДПЛАТНИХ АГЕНТСТВАХ

 
 анонс 
 про журнал 
 паспорт видання 
 реклама 
 реалізація 
 архів 

Читайте на сторінках журналу "КАМУФЛЯЖ"  № 2 (73) 2009 року:


На межі виживання. Підсумки 2008-го та перспективи розвитку ЗС України на 2009 рік
Непрості для українського суспільства події 2008 р. часто так чи інакше впливали на стан та повсякденне життя українського війська. На жаль, реалії неодноразово призводили до бажання тих чи інших політиків або ЗМІ поставити під сумнів ефективність щоденної праці десятків тисяч військових. Не бажаючи займатися необґрунтованою рекламою або критикою військового відомства та прикрашати реальний стан справ, «Камуфляж» вирішив коротко описати здобутки та негаразди, які супроводжували українську армію протягом минулого року, а також окреслити заплановані Міністерством оборони заходи щодо подальшого розвитку Збройних сил України.

Делікатна справа для мілобів
У східній частині Демократичної Республіки Конго наприкінці жовтня минулого року знову спалахнули бої між повстанцями з племені тутсі на чолі з генералом Лораном Нкундою та місцевими ополченцями з угруповання «Майі-майі». Громадянська війна, в основі якої лежить протистояння сил генерала Нкунди та регулярної армії Конго триває вже понад 10 років. Ситуація в країні й досі залишається нестабільною. І навіть незважаючи на досягнення згоди щодо припинення вогню та початку переговорів з урядом, Рада Безпеки ООН ухвалила рішення тимчасово направити до цієї країни ще близько 3 тис. миротворців. У Конго виконують миротворчу місію й наші співвітчизники. Кількість їх невелика, проте кожного року 10 військових спостерігачів з України змінюють своїх попередників.

Спецпідрозділ «К»
В елітному підрозділі СБ України вже 12 років служать незвичайні бійці – пошуково-штурмові німецькі вівчарки. Кінологічна група (група «К») Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України (у просторіччі «Альфа») – унікальна структура, створена для виконання найскладніших, часто пов’язаних із ризиком для життя, завдань. У її складі тільки офіцери. Про деякі нюанси служби, життя і бойову співдружність людей і собак, об’єднаних унікальною програмою і постійним ризиком, розповів начальник кінологічної групи (підрозділу «К») Центру спеціальних операцій «А» СБ України підполковник Спартак Логвиненко.

Анатолій Коркішко: «Без професіоналів армія – це натовп озброєних людей, і не більше!»
«Камуфляж» продовжує публікацію матеріалів до 17-річчя ЗС України. У цьому номері закінчення інтерв’ю з начальником оперативного управління (з жовтня 1993 р. – головного оперативного управління) – заступником начальника ГШ ЗС України (з червня 1992 р. по червень 1996 р.) генерал-лейтенантом А. Коркішком. Початок у попередньому номері

На грани фантастики
Американские ученые продолжают работать над созданием технологий, способных коренным образом поменять наше представление о военном деле. Многие из передовых разработок Пентагона сегодня кажутся фантастическими, но достаточно вспомнить, что прообразы столь привычных нам сегодня сотовых телефонов, компьютеров и Интернета впервые появились именно в секретных военных лабораториях.

Василь Шевченко: «Економіка – це романтика у жорстких рамках»
Двадцять з гаком років тому військовий комісар Маньківського району Черкаської області, переконуючи Василя Шевченка вступати до одного з військових училищ, навів «залізний» аргумент: «Я в тобі, Василю, хочу бачити генерала»... Гострий армійський розум досвідченого військового комісара знав, як стимулювати худорлявого хлопчину в складному і непередбачуваному світі. Життя юнака складалось по-різному, проте не пішов Василь стежкою військового – сьогодні це перший заступник міністра транспорту та зв’язку України. Кажуть, що побут людини в чомусь обов’язково відображає його характер. Можливо... В усякому разі, якщо говорити про робочий кабінет Василя Васильовича Шевченка, то він досить функціональний: табло, хронометр, засоби оперативного зв’язку, на стіні – три детальні карти України: залізнична, морська та загальна. З «позаштатного» – лише ікона Миколи Чудотворця – покровителя всіх мандрівників та ще невелика модель п’ятищоглового красеня-вітрильника.

детальніше>>


Тени повстанческих троп: разведка Украинской повстанческой армии (1943–1949 гг.)
В советские времена как-то не с руки было вспоминать, что опыт Украинской повстанческой армии изучался в военных академиях США, создававших с 1952 г. «партизанские войска» – знаменитые «зеленые береты». Тактические приемы УПА творчески применялись, по их собственному признанию, партизанами Южного Вьетнама. О «лесной армии» Полесья и Карпат написано немало, однако наименее изученной страницей ее истории по-прежнему остается повстанческая разведка. В нескольких следующих статьях из истории спецподразделений национально-освободительного движения рассматривается разведывательно-диверсионная работа и контрразведывательное обеспечение в Украинской повстанческой армии.

Підводний суперник: стан і перспективи атомного підводного флоту США
Незважаючи на гучні заяви військово-політичного керівництва Росії щодо перспектив Військово-морського флоту РФ, відновлення колишньої могутності ВМФ цієї країни можливе тільки через 10–15 років, та й то лише за умов сприятливої обстановки в світі. А доти наймогутнішим атомним підводним флотом володітимуть все-таки Сполучені Штати.

Згідно з чинним законодавством
Згідно з чинним законодавством Доброго дня, шановна редакціє журналу «Камуфляж»! Після звільнення зі служби (у зв’язку із скороченням) я звернувся в центр зайнятості і вирішив, що поки не працюю, треба закінчити курси підвищення кваліфікації. Пройшов необхідну процедуру і зареєструвався. Але початку занять довелося чекати аж два місяці! Після закінчення курсів мені зробили відповідний запис у трудовій. Коли ж при влаштуванні на роботу на співбесіді поцікавилися, чим я займався в період після звільнення з останнього місця роботи і до початку занять на курсах, я відповів, що був зареєстрований у центрі зайнятості і чекав початку курсів, проте в правдивості моєї відповіді засумнівалися. Із питанням про перерву в два місяці я звернувся до свого інспектора з центру зайнятості. Адже навіщо мені щось пояснювати в таких ситуаціях, якщо я зареєстрований, і, взагалі, навіщо мені потрібен перерваний стаж? Попросив її зробити запис, коли мене зареєстрували. Однак отримав відповідь, що запис у трудовій робиться тільки після початку виплат, а не під час реєстрації. До того ж у центрі зайнятості мені доводять, що такого поняття, як «безперервний стаж», вже не існує. Але ж я ці два місяці стояв на «обліку». Підкажіть, будь ласка, чи можуть мені зробити потрібний запис? Не тоді, коли розпочнеться виплата допомоги, а коли був зареєстрований у центрі зайнятості?

Уникальные ракеты Янгеля
В конце 1950-х годов в СССР сложилась сильнейшая в мире технократическая элита, одним из лучших представителей которой был выдающийся ученый-практик, конструктор ракетной техники Михаил Янгель. Его ракеты американцы прозвали «сатаной», а бывшему Советскому Союзу они обеспечили статус ядерной сверхдержавы.

Українське небо
Бурхливий розвиток авіації в 30-ті роки минулого століття спонукав вступати до лав повітряного флоту не лише юнаків, а й дівчат. Першою російською авіашколою була Гатчинська, саме її закінчила й отримала диплом пілота перша в Російській імперії льотчиця – донька генерала, гімназистка Лідія Звєрева. Другою ж не менш відомою льотною школою було Качинське училище льотчиків, яке в 1933 р. закінчила українка Поліна Осипенко – одна з перших жінок, якій присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Коммандос: выдающиеся операции спецподразделений
Продолжение. Начало в номерах за январь-декабрь, 2008 и январь, 2009

История холодного оружия Востока и Запада
Происхождение лука уходит еще в доисторические времена: среди археологических находок наконечники стрел – не редкость. Это оружие встречается уже на ранних изображениях средневековья. А великое переселение народов (IV–VII вв.) повлекло за собой изменение тактики боя, в результате чего лук приобрел большое значение.

«Димові» міномети
Після поразки в Першій світовій війні німцям, відповідно до умов Версальського договору, заборонялося займатися розробкою важких артилерійських гармат. Однак у цьому договорі не йшлося про ракети. Так заборона на створення гармат стала поштовхом для розвитку німецької реактивної артилерії.

Хроника Фолклендской войны
Фолклендская (стодневная) война 1982 г., известная также как англо-аргентинский вооруженный конфликт за обладание Фолклендскими (Мальвинскими) островами, в военном отношении стала первой, где обе стороны широко использовали достаточно современные виды техники и вооружений, а также новые тактические приемы их боевого применения. И хотя военные действия велись в ограниченном районе и относительно небольшими силами как Великобритании, так и Аргентины, тем не менее специалисты по праву отмечают целый ряд любопытных особенностей, заслуживающих внимания. Поэтому не случайно в то время новости с Фолклендов тщательно изучались и анализировались военными экспертами всех государств мира.

Философия Хаду
В предыдущем номере журнала мы познакомили наших читателей с автором книги «Практика омоложения организма» Звиадом Арабули, который на основе хатха-йоги разработал собственную методику общей реабилитации, оздоровления и омоложения организма под названием Хаду. В редакцию поступили звонки и письма с просьбой более подробно рассказать об упражнениях по системе Звиада Арабули. Автор любезно согласился, но прежде чем перейти непосредственно к описанию практических занятий, предложил ознакомиться с философией методики Хаду.

детальніше>>


Шаг в бездну, или Знакомство с бэйсерами
Парашютисты, которым прыжки с борта самолета показались недостаточно увлекательным занятием, придумали спорт куда более опасный. В последние пару десятилетий он получил известность под названием «бэйс-джампинг» – прыжки с парашютом с неподвижных объектов, основателем которого считают американца Карла Бениша, много сделавшего для популяризации этого вида спорта и по сути положившего начало массовому увлечению бэйс-джампингом.

Скифские горизонты
Владимир Супруненко Окончание. Начало в номере за ноябрь, 2008 г.

| анонс | про журнал | паспорт видання | реклама | реалізація |архiв | 


 
 

© Агентство "Прес-КІТ", 2005
тел/факс +38(044) 486-50-02, +38(044) 482-39-49, +38(044) 484-04-76