This version of the page http://www.energobank.com.ua/news/74.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-04. The original page over time could change.
Новини | EnergoBank
 
 
 


 
 

    09.12.2008        
Стельмах закликає населення не звертатися до банків з метою дострокового зняття депозитів

 

Голова Національного банку Володимир Стельмах закликає населення не звертатися до банків з метою дострокового зняття депозитів

 

Про це він заявив 7 грудня в ефірі телеканалу "Інтер".

 

Стельмах також закликав вкладників банків не створювати додаткових труднощів для фінансових установ шляхом намагань дострокового зняття депозитів, так як це може зашкодити інтересам інших вкладників та клієнтів банків.

 

"Я б звернувся до вкладників. Не потрібно створювати незручності банкам, тому що інтерес інших вкладників буде також зачеплений у негативному плані" – сказав він.

 

Глава НБУ також попередив банки про недопустимість дострокової видачі депозитів.

"Неможна достроково повертати депозити. Ми говоримо банкам: застосовуйте навіть громадянсько-правові відносини. Але якщо банки будуть додатково створювати собі труднощі, видаючи депозити достроково, то до таких банків ми будемо ставитися більш жорстко", - сказав він.

 

Обмеження на дострокове зняття депозитів були введені постановою НБУ №319 з 13 жовтня, але 4 грудня НБУ визнав вищезгаданий документ таким що втратив чинність.

 

В той же час постановою №413, від 4 грудня, регулятор зобов"язав банки забезпечити позитивну динаміку росту депозитів, з метою недопущення дострокового повернення вкладів.

 

6 грудня НБУ направив банкам лист, в якому попередив про недопустимість дострокової видачі депозитів не дивлячись на відміну постанови №319  

 

 

Українські Новини, Виктор Рясной, 08.12.2008

 
 
Версiя для друку