This version of the page http://www.letrodectus.te.ua/?p=288 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-03. The original page over time could change.
LetrOdectUS

25

Jan

Контактні лінзи: лінзи на 30 днів та як правильно одягати лінзи

Судячи із коментарів до попереднього запису про кольорові контактні лінзи варто вдатися в деталі та описати контактні лінзи більш детально.

Спочатку Jin запитав як їх одягати, і це наштовхнуло мене на думку, що варто викласти якісь фотографії власне процесу одягання та знімання контактних лінз. Як я вже писала у коментарях до попереднього запису - медсестра у окуліста Вам обов’язково покаже як ПРАВИЛЬНО одягати лінзи. Я можливо, одягаю їх не зовсім за правилами, але мій спосіб мені підходить, а головне - він не займає багато часу.

Щоб одягнути контактні лінзи Вам знадобиться дзеркало (звичайно можна це робити і без нього, але це вже “екстрім”, і процедура не з приємних). Перед тим як одягати лінзи, треба помити руки (ми ж не хочемо занести якусь заразу собі в очі). Лінзи варто одягати за столом, а не у ванній кімнаті, чи перед дзеркалом у повний ріст в коридорі. Пояснюю чому - лінзи мають погану властивість падати та губитися. За столом їх буде легше знайти.

Також проблеми бувають, коли лінзи склеюються - не варто їх тягнути за краї. Так Ви тільки порвете лінзу. Треба капнути на лінзу розчином та “катати” її.

Замість фото я знайшла досить багато відео (що думаю цікавіше ніж просто фото) на YouTube. Найкраще з них - ось це. На сайті www.expertvillage.com я також знайшла серію відео на тему носіння контактних лінз (перші 9 секунд кожного відео однакові, так що їх можна попустити): як виймати лінзу з контейнера, правильне положення контактної лінзи (краї лінзи не повинні вигинатися), як піднімати верхню повіку (я цього не роблю взагалі), як відтягнути нижню повіку (цього я теж не роблю аж настільки), і відео як власне одягати лінзу. У цьому відео показано, що робити якщо лінза “ріже” око. Я зазвичай теж рухаю лінзу пальцем в різні сторони.

Знімати лінзи теж не важко. Ось відео, що демонструє як це зробити. Знімаючи, я відтягую тільки нижню повіку і “скочую” лінзу вниз як це показано тут.

І відповідаю на коментар lesk’a про лінзи, які можна носити довше ніж 24 години і не знімати. Такі контактні лінзи дійсно існують і як на мене - вони ідеально підходять для подорожей. Носити їх можна не знімаючи до одного місяця (30 днів). Я випробувала їх на собі (2 роки тому) і вони мені дуже сподобалися. З полюсів:

  1. можна не знімати протягом 30 днів (з такими лінзами можна спати).
  2. такі лінзи не потрібно знімати для промивання (їх узагалі можна не знімати).
  3. такі лінзи не потребують 4 годинного перебування у розчині (це важлива умова для звичайних лінз, тому їх треба знімати на ніч) перед наступним носінням (тому що, знову ж таки їх не потрібно знімати).
  4. такі лінзи дають повноцінний зір на період до 30 днів.

З мінусів:

  1. якщо Ви їх знімете - лікарі не рекомендують їх знову одягати.
  2. зранку в очах є відчуття сухості, яке зникає після того як закапати очі розчином для промивання лінз.
  3. з часом дія лінз погіршується, зображення може ставати розмитим.
  4. коштують такі лінзи зазвичай дорожче.
  5. кольоровий варіант тут не пройде, лише звичайні прозорі лінзи.

Tags: контактні лінзи

  • jin Says:

    дякую!

  • letrodectus Says:

    нема за що

  • Станіслав Says:

    Чудово. Багато цікавого.

  • letrodectus Says:

    і знову дякую

  • hellveen Says:

    Мене чомусь зразу нудити починає при таких темах :))
    ніколи б не носив лінзи.

  • Usvityok Says:

    Ха, не було б потреби, я і сам би не носив! З лінзами все ж естетичніше, ніж в “шторах”

  • jin Says:

    ну що ж, спробував… дві години назад купив Bausch&Lomb Optima FW, оскільки окуляри трохи заважають користуватись фотоапаратом, та й сонцезахисні окуляри поверх звичайних не одягнеш, а мої окуляри (фотохром) не спасають від місцевого палючого сонця (я уже тиждень лише у футболці ходжу).

    Правда із одяганням/зніманням поки проблеми - дві медсестри їх на мене з півгодини одягали Самомостійно це зробити мені так і не вдалось. Обіцяли, що ввечері допоможуть зняти Якщо за парі днів не призвичаюсь їх надягати/знімати самостійно, то напевне куплю у кінці тижня щось типу Bausch&Lomb PureVision і попрошу медсестер їх на мене одягнути

  • letrodectus Says:

    у мене теж спочатку були проблеми із одяганням - око жахливо червоне ставало від безкінечних спроб зняти лінзу. я навіть порвала одну лінзу від неправильного догляду.
    так що трохи пракитики і все буде просто
    вітаю з покупкою

  • jin Says:

    Дякую Яно… Я ще перед поїздкою збирався, але все ніяк не наважувася, а сьогодні зайшов у оптику й купив. Правда переплатив трохи - тут самі лінзи і аксесуари відчутно дорожчі, ніж на Україні, але це пусте - власне місцеве дуже активне сонце і стало одним із поштовхів, що я таки зважився.

    Зараза (5хв тому) зняв лінзи… Не впевнений, що роблю це правильно, але після осторгамлення (для хоробрості) нічого складного у зніманні лінз нема Тепер залишилось навчитись їх одягати

  • jin Says:

    PS: твої статті дали мен наснаги для покупки

  • >ALIVE-SpiriT Says:

    на рахунок 30тиденних конт. лінз - сам користуюся (CibaVision), задоволений. В них є 1 нюанс - можна носити 30 днів не знімаючи, можна 3 місяці по 12-14 годин на день і винятково спати в них)) Я ношу саме 3 місяці, головне - навчитись знімати та одягати, а далі просто не помічаєш, як їх одягаєш. 1ий раз я одягав майже годину)) зате тепер може хвилину на 2 лінзи - і готово)) так що мені здається, що саме такі лінзи найвигідніші.

  • letrodectus Says:

    повністю з тобою погоджуюся, дійсно головне вміти швиденько одягати та знімати

  • jin Says:

    >дійсно головне вміти швиденько одягати та знімати

    найгірше, що я цього так і не навчився Зараз ходжу у окулярах, алу думаю на відрустку одягнути щось типу PureVision і не знімати їх майже місяць… Правда думаю, що пару днів перед тим варто покапати візинчику у око.

    Яно, ти писала:
    >зранку в очах є відчуття сухості, яке зникає після того як закапати очі розчином для промивання лінз
    для цього можна (варто) використовувати розчин для промивання лінз, чи краще візин?

  • letrodectus Says:

    візином не користуюся з простої причини - розчином для лінз (ReNu) можна капати очі. Можливо від візину буде ефект кращий, але розчин мене повністю задовільняє.

  • Natik Says:

    Народ скажіть будь-ласка, а якшо я зочу собі кольрові лінзи, просто в мене з зором все впорядку, а от щодо кольорових трохи побоююсь немала ніколи в такому практики, що б ви мені порекомендували?

  • letrodectus Says:

    сходи до окуліста, він тобі найкраще порекомендує

Останні записи

Ідеї подарунків на наступаючі свята
Feb, 3

Моє божевільне хоббі
Jan, 20

Новорічні та Різдвяні свята
Jan, 10

Останні коментарі

ок, приймаю в чергу :)...
letrodectus

Хочу банер з 16 березня!!! Саме підходить для популяризації ...
Kolia Shlapak

Не так часто дивлюсь Доктор Хаус, але вчорашній епізод мене ...
pery