This version of the page http://www.fcnyva.te.ua/news.php?readmore=49 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-03. The original page over time could change.
Офіційний сайт ФК "Нива" Тернопіль - Новини: "Вийти у Першу Лігу "Ниві" під силу" - Петро Червін
"Вийти у Першу Лігу "Ниві" під силу" - Петро Червін

На кожну позицію є рівноцінна заміна

-Тренувальними зборами залишилися задоволені?
-Наша підготовка розпочалася 25 січня і складалася з трьох етапів. Перший тренувальний збір почався з Тернополя. Далі 4 лютого “Нива” вирушила на меморіал Ернеста Юста, де зіграла 6 поєдинків та стала переможцем. Вже на наступний день після фінальної гри розпочався черговий 10-денний тренувальний збір у Івано-Франківську, де команда водночас брали участь у традиційному “Кубку Підгір’я”. А на останньому етапі підготовки, з 16 до 26 березня команда перебувала в санаторії “Медобори”. Умовами тренувальних зборів задоволений. Особливо першою частиною. А от потім ми зіткнулися з проблемою відсутності тренувального поля. Переїжджали з одного місця в інше. І тільки нещодавно вдалося домовитися про поле в селі Товстолуг, де тренуємося до сьогодні.

-Яка готовність до сезону головного футбольної поляни міста?
-Президент клубу Олег Садовський запросив до Тернополя хороших спеціалістів зі Львова, які впродовж двох тижнів займаються інтенсивною підготовкою місцевої поляни до матчу зі столичною “Оболонню-2”.

-Зимою команда зазнала кадрових втрат. “Ниву” покинули Степан Червін, Василь Огаль, Степан Матвійків, Василь Рибак, Руслан Гук та Роман Самчук. Наскільки ці втрати будуть відчутними?
-Можу сказати з упевненістю, що жодних проблем через це в нас не буде. Адже на їх місце ми взяли рівноцінну заміну. Минулого сезону, коли я тільки-но прийняв команду, конкуренції за місце в основному складі практично не було. Реально можна було розраховувати лише 12-13 гравців. На сьогодні ж на кожну позицію ми маємо рівноцінну заміну.

-Розкажіть кілька слів про новачків “Ниви”?
-Почнемо із воротарів. Василь Раковіца дуже досвідчений. На цьогорічному “Кубку Підгір’я” його визнали кращим воротарем турніру. Окрім нього ми взяли ще молодого кіпера Артема Черепанського, який є одним із найперспективніших місцевих воротарів. У нього чудова реакція та відмінні бійцівські якості. Не вистарчає найголовнішого – досвіду. З хмельницького “Поділля” в “Ниву” перейшов захисник Валерій Бугайчук. Він володіє усіма якостями необхідними для його амплуа.

-З десяти новачків “Ниви” – половина – нападники. Мабуть відчувається брак забивного форварда?
-Звичайно. Тим паче, що одного з нападників Юрія Удича ми перекваліфікували в захисника. Хоча при потребі зможемо його використовував і як форварда. Також у нападі розраховуємо на Олександра Семенюка. В нього дуже гостре гольове чуття, що Сашко не одноразово доводив. Обов’язково себе ще проявить і Дмитро Кривий, який є форвардом таранного типу. І при своєму зрості 185 см не раз повинен засмутити воротарів суперника. А найдосвідченішим нападником команди є Микола Стус, у якого за спиною досвід виступів у Першій і навіть у Вищій лігах.

-Не обійшлося і без молоді?
-Зі львівських “Карпат-2” ми запросили Тараса Карабина, зі Зборова Романа Бабина та місцевого вихованця Ігоря Семенину. До речі останній, незважаючи на те, що найпізніше прийшов у команду, в двох іграх проти хмельницького “Поділля” та івано-франківського “Спартака” забив два голи. Подає надії і один з наймолодших новобранців Роман Клак, який відзначився голом на “Кубку Підгір’я”.

Конкурентів четверо

-До сезону “Нива” підійшла з порожнім клубним лазаретом?
-На жаль гру проти львівських “Карпат-2” через травми змушені були пропустити Любомир Вовчук та Ігор Тригуба. Та маю надію, що до поєдинку з “Оболонню-2” вони будуть у строю. З іншого боку в грі з “Карпатами-2” травмувався Віктор Поліванов і можливо на його відновлення піде близько місяця.

-Яка ситуація з тренувальною базою “Ниви”?
-Ще нічого не вирішилося. Але знаєте, відібрати в команди тренувальну базу – це те саме, що її розігнати. Більшою інформацією по цій справі володіє президент клубу. Поки що команда мешкає на базі. Як буде далі? Невідомо.

-Кого вважаєте основними конкурентами за підвищення в класі?
-Це “Княжа” (Щасливе), “Дністер” (Овідіополь), “Факел” (Івано-Франківськ) і “Єдність” (Плиски). Судячи з їхньої фінансовій та кадрової бази, завдання в чемпіонаті в цих команд досить серйозні.

-Кому довірите капітанську пов’язку?
-Безсумнівів досвідченому Любомиру Вовчуку, який відіграв у Вищій лізі більше 300 ігор і ставиться до своїх обов’язків дуже професійно. Такі люди потрібні команді, щоб молоді гравці брали приклад і рівнялася на нього. А віце-капітаном “Ниви” є Андрій Біскуп, який також користується авторитетом у команді.

-Наскільки реально вибороти путівку до Першої ліги?
-Ми робили підрахунок, скільки очок команді буде під силу набрати до завершення чемпіонату. І дійшли висновку, що виконати поставлене завдання “Ниві” цілком до снаги.

Інтерв'ю провів Володимир Лівінський

Досьє “ТО”:
Прізвище, імя та по-батькові:
Червін Петро Степанович.
Дата народження: 9 лютого 1960 року.
Місце народження: с.Лагодів (Бродовський р-н, Львівська обл.).
Виступав за команди: “Нива” (Бережани), “Зоря” (Хорястків).
Тренерська діяльність: “Нива” (Бережани), “Кристал” (Чортків), “Колос” (Новосілка), “Лисоня” (Бережани), “Нива” (Тернопіль).

7 коментарів - 2272 переглядів
12.04.2007 14:48
Коментарі
#1 | katleta . 12.04.2007 15:31
Послужний список ппросто жопа особливо такі команди як“Колос” (Новосілка), “Лисоня” (Бережани) чемпіонат Бережанського району ....І цей тренер нас виде в Першу лігу...Клоун просто - Клоун...
#2 | Mustang . 12.04.2007 15:40
В Блохіна теж не вірили
#3 | Andrii . 12.04.2007 17:28
Нє ну нормальок.Ну "Лисоня" це просто шось!!!
А нащод першої ліги то це навряд.Судячи з того,яка незіграна команда,то ше треба як мінімум рік.
#4 | Vovan . 12.04.2007 21:25
З вами погоджуюсь що Червін тренер не для першої ліги. Але в другій лізі грає головну роль не тренер а гроші, а от в першій крім грошей ще потрібна і тренерська думка. Але нормальних тренерів в Тернополі немає а коли запрошуєш із інших областей то вони привозять переважно своїх і місцеві навіть непогані хлопці в склад не попадають це Садовський побачив на прикладі Дубровного. Хоча він за Червіна безперечно кращий проте у найващу хвилину він з командою не залишився залишивши її. А з Червіном велика кількість молодих перспективних місцевих пацанів, що не може не радувати. Можливо ними зацікавляться клуби з вишки і клуб виграє в цьому плані це правильна політика.
Як приклад: Борисфен, ЦСКА.
#5 | YOZHYK V TUMANE . 12.04.2007 22:49
Чесно кажучи моя думка така:
-Червiн, мае виходити з Нивою до першоi лiги. А потiм тренера треба мiняти.
#6 | Knyaz . 13.04.2007 08:39
Мені здається, що цього року нива, ще не попаде у Першу лігу. Команда займе 3-тє або 4-е місце. На рахунок тренера, то мені здається потрібно дати шанс. Блохін в Греції також не дуже був!!!...
#7 | igorko . 17.04.2007 23:13
пацани треба вірити в команду і пофіг кого і де раніше тренував тренер!!!просто вірте-підтримуйте а не чешіть фігню!!!
Надіслати
Будь ласка увійдіть, щоб додати свій коментар.
Рейтинг
Оцінювати можуть лише зареєстровані користувачі.

Будь ласка, увійдіть на сайт або зареєструйтесь.

Поки що неоцінено
Міні-чат
Ви повинні увійти щоб писати повідомлення.

11x11 03.02.2009 09:54 
Заходьте на сайт www.menedgerfotboo
l.ucoz.ua вы выбраете свободную команду и пишыте состав.В каждой премере по 5 команд.Удачи!!!

Viktor 01.02.2009 21:50 
Ок. Я щось провтикав анульовану гру...

Fan Football 01.02.2009 12:03 
на пфл пише 31

Mustang 01.02.2009 11:35 
Viktor, "Десна-2 Чернігів - Нива 0:1" - ця гра анульована.

Viktor 01.02.2009 11:18 
Нива - Рось Біла Церква 1:1 Нафком Бровари - Нива 0:1 Нива - Верес Рівне 3:1 Карпати-2 - Нива 2:2 Бастіон - Нива 0:1 Дніпро Черкаси - Нива 0:1 Нива - ЦСКА Київ 1:0 Ітого - 32

Архів Чату

© Mustang, 2006-2009. Всі права застережено