This version of the page http://www.lvivcenter.org/uk/exhibitions/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-02-01. The original page over time could change.
Виставки

Виставки

Увага Центру спрямована не тільки на наукові дослідження. Як структура, що живе у ритмі сучасного міста, Центр прагне долучатися своїми ініціативам до збагачення культурного образу Львова. З відкриттям нових виставкових залів Центр отримав можливість організовувати виставки на історичну, мистецьку та соціальну тематику. 160 кв. м. адаптовані для влаштування різноманітних виставок, де також розміщуватимуться  екрани, що сповіщатимуть про актуальні наукові та культурні заходи Центру. Довгий період перетворення підвальних приміщень 100-річного будинку Центру у виставковий простір завершився в кінці жовтня відкриттям виставки "Львів виходить у світ/Lviv A World A Way/Ze Lwowa w świat/Львов открывается миру".

Виставкова діяльність Центру зосереджується на міській тематиці, але особлива увага приділятється Львову. Уже у серпні 2008 р. в Центрі відбулася перша виставка-конкурс сучасних мистецьких робіт "Мій Львів", яка завершилася нагородженням переможців та аукціоном. Перше місце зайняла  стала робота "На дахах" Ольги Хлопік. У вересні спільно з Львівським історичним музеєм було організовано виставку "Львів і львів'яни", яка експонувалася у виставкових приміщеннях обох інституцій. 15-20 жовтня 2008 р. в рамках Тижня актуального мистецтва у Центрі було презентовано арт-проекти Євгена Равського, Віктора Лавного та Юнії Коваль. Висавки супроводжувалися майстер класами відомих українських та зарубіжних художників. 30 жовтня відкрилася виставка про Львів, створена у Берліні Центром Neue Synagoge – Centrum Judaicum під гаслом "Wo ist Lemberg?" ("Де є Львів?") у 2007 р у співпраці з Центром міської історії Центрально-Східної Европи та митцями, науковцями і публіцистами Львова. Офіційне відкриття виставки збіглоься із запланованою конференцією на тему "Єврейська спадщина та історія в містах Центрально-Східної Європи", що відбулася 29–31 жовтня 2008 р.