This version of the page http://www.me-press.kiev.ua/powertoday.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-29. The original page over time could change.
КИЇВЕНЕРГО >>> ПЕК України >>> Енергетика сьогодні
   
 

Мапа сайту
Новини
Компанія
ПЕК України
Споживачам
Цікаве


 

 Енергетика сьогодні 
 
 
27.01.2009
Работа в прострации. Парламент готов частично либерализовать электроэнергетический рынок
 Отечественный рынок электроэнергетики ожидают серьезные реформы. Принятые парламентом в первом чтении поправки к Закону «Об электроэнергетике» лишают госпредприятие «Укринтерэнерго» монопольного права на поставки тока за рубеж и открывают такую возможность для всех без исключения энергопоставляющих компаний. »»
 Джерело: Деловая столица

Енергетики пожинають перші плоди світової економічної кризи
 У країні падає споживання електроенергії і очікується криза неплатежів у галузі. У IV кварталі 2008 р. та в I кварталі 2009 р. очікується зниження рівня енергоспоживання в Україні порівняно з попередніми періодами відповідно на 1346 та на 938 млн. кВтг. »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №145 (27.11.08)

НКРЕ ухвалила рішення про підвищення ціни на газ для населення на 35%
 
Національна комісія з регулювання енергетики (НКРЕ) на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України та Указу Президента від 3 жовтня 2008 року прийняла постанову про підвищення тарифів на газ для населення. »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №145 (27.11.08)

06.11.2008
Соединение энергий. Украина начинает развивать внутренний рынок поставок электроэнергии
 
Отечественным энергетикам предстоит освоить $400 млн: на прошлой неделе парламент ратифицировал кредитные соглашения на эту сумму с ЕБРР и МБРР. Основная часть средств пойдет на строительство линий электропередачи «Ривненская АЭС — Киевская» и «Днестровская ГАЭС — Бар». »»
 Джерело: Деловая столица

Україна впровадить нову модель ринку електроенергії
 У 2009-2014 рр. в Україні планується впровадити нову модель ринку електроенергії. Реформування Оптового ринку електроенергії України відбудеться за 4 етапами, причому останній характеризується повним "відкриттям" ринку. Про це сказано в повідомленні Національної комісії регулювання електроенергетики »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №144 (23.10.08)

У 2012 році запрацює Біржа електричної енергії
 У 2012 році в Україні запрацює Біржа електричної енергії. Торговий майданчик буде створено з метою мінімізації ризиків виникнення небалансів під час функціонування ринку двосторонніх договорів. Про це в ході науково-практичної конференції "Реформування ринку електричної енергії – перехід до ринку довгострокових договорів і балансуючого ринку" повідомив голова НКРЕ Валерій Кальченко. »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №144 (23.10.08)

ЄС профінансує Енергетичну стратегію України
 
Україна підписала угоду про фінансування програми зовнішньої допомоги Європейського союзу "Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України", повідомили в прес-службі Міністерства економіки України »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №144 (23.10.08)

Кабмин утвердил перечень энергообъектов для строительства в 2008 году
 Кабинет министров утвердил перечень строительства объектов энергетики за счет специального фонда государственного бюджета в 2008 году. Об этом говорится в Постановлении Кабмина №666 от 23 июля. Всего в 2008 предусматривается освоение 337 млн гривен государственных средств на указанные цели. »»
 Джерело: UAtoday

Міжнародний енергетичний форум запрошує гостей
 В рамках самміту з питань енергетичної безпеки 22 травня 2008 року в Центрі ділового та культурного співробітництва "Український дім" відбудеться Міжнародний енергетичний форум »»
 Джерело: Прес-служба Мінпаливенерго

Електроенергетика у 2007 році
 У 2007 році обсяг виробництва електричної енергії електростанціями, які входять до об'єднаної енергетичної системи України, становив 195126,2 млн. кВтг, що на 1,6 % більше, ніж за 2006 рік.
ТЕС збільшили виробництво на 3,4 %, АЕС - на 2,6 %, ГЕС зменшили виробництво на 21,4 % через недостатнє водонаповнення річок минулого року. Слід зауважити, що виробництво електроенергії блок-станціями і комунальними ТЕЦ зросло на 8,9 %. »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №137 (06.03.08)

Пріоритети Мінпаливенерго на 2008 рік
 
Зміцнення енергетичної безпеки держави.
Підвищення надійності забезпечення споживачів України паливно-енергетичними ресурсами.
Упровадження ринкових реформ в паливно-енергетичному комплексі.
Інтеграція до транс’європейських електричних мереж та енергетичних ринків.
Покращення фінансового стану підприємств комплексу.
Посилення інституційної спроможності Мінпаливенерго. »»
 Джерело: Прес-служба Мінпаливенерго

Пiдбиваємо підсумки
 Традиційно в кінці року підбивають підсумки діяльності компаній, галузей, за результатами рейтингів визначають переможців, експерти роблять свої оцінки та прогнози. Завершує свій календарний рік і паливно-енергетичний комплекс України. Мінпаливенерго у грудні надає результати роботи енергетиків країни за 11 місяців. »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №136 (27.12.07)

Нова модель ринку електроенергії в Україні буде впроваджена до 2015 року
 Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України і Міністерство палива та енергетики повинні не пізніше 2011 року забезпечити створення біржі для торгівлі електроенергією, а 2014 року завершити впровадження ринку двосторонніх договорів і балансуючого ринку. Такі терміни встановлені згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, яким затверджено план заходів з реалізації Концепції функціонування і розвитку оптового ринку електроенергії України. »»
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №135 (13.12.07)

Пошкодження повітряних ЛЕП - небезпека для людей
 За перше півріччя 2007 року в місті Києві з різних причин сталося 287 обривів проводів на ПЛ-0,4 кВ. Завдяки оперативності працівників Київенерго та правильним діям населення ніхто не постраждав від ураження електричним струмом. На жаль, з різних причин, що не залежать від енергетиків, уникнути обривів проводів повітряних ліній електропередавання неможливо. Тому, щоб не наразитися на небезпеку, кожен з нас повинен знати та виконувати прості вимоги... »»
 Автор: Микола Василяка
 Джерело: "Київенерго сьогодні" №131 (23.08.07)

Програма реформ оперативно вирішить завдання залучення інвестора в генеруючий сектор
 Природні чинники та політична ситуація поставили українську енергетику у складне становище. Проблема полягає в тому, що вимоги протиборчих політичних сил не дозволяють проводити в галузі єдину технічну політику.
Дефіцит електроенергії, що насувається, підштовхне державу до лібералізації тарифів і реформування галузі. Ці заходи, у свою чергу, призведуть до поліпшення фінансових показників енергетичних підприємств і зроблять виправданими вкладення у будівництво нових потужностей. Якщо уряд хоче залучити до галузі інвесторів і наблизити котирування генеруючих компаній хоча б до ринкових оцінок російських підприємств, він повинен якнайшвидше виробити та затвердити стратегію реформ. »»
 Джерело: День
 

 
 [1]  |2|  |3|   
 Найпопулярніші публікації розділу 
 
 

Раціональне використання електричної енергії

Пріоритети Мінпаливенерго на 2008 рік

Про користь тепла та світла, або як нам облаштувати середовище проживання

ПЕК-2005

Думка фахівців - 3

 
 
 
 



 ПЕК України
З державних джерел
   Склад уряду
   Склад Комiтету ВР з ПЕК
Енергетика сьогодні
Новітні технології
Структура галузі
Історія
Енерголінки
 
Варто подивитись
  До уваги акціонерів
  Київенерго у цифрах та фактах
  Коментарі до публікацій
 

 Телефон цілодобової інформаційної
служби АК "Київенерго": 0-88
201 58 79
© Прес-служба АК "Київенерго", 1999-2007
E-mail: pubrel@kievenergo.com.ua
тел. (044) 201 58 67, 201 58 57, факс: (044) 239 47 06
Україна, 01001, м. Київ, пл. І.Франка, 5