This version of the page http://www.me-press.kiev.ua/keinform.php?artid=3121 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-27. The original page over time could change.
КИЇВЕНЕРГО >>> Новини >>> Київенерго інформує >>> Київенерго наполягає на необхідності термінової сплати боргів
   
 

Мапа сайту
Новини
Компанія
ПЕК України
Споживачам
Цікаве


 

 Київенерго інформує 
 
 
 
Київенерго наполягає на необхідності термінової сплати боргів

 
АК „Київенерго” наполягає на необхідності термінової сплати боргів за електро- та теплопостачання, а також компенсації за різницю в діючих та економічно обґрунтованих тарифах, ще у поточному році.

В „Київенерго” упевнені, що вчорашні заяви державних чиновників КМДА стосовно компанії не мають підґрунтя. Натомість така позиція свідчить про невміння або небажання займатися реальною економікою. «Київенерго» неодноразово попереджала про складність ситуації зі сплатою боргів і про наслідки, до яких може призвести байдужість чиновників.

Так вже протягом двох діб газопостачальні організації продовжують зниження тиску природного газу у магістралях, що живлять ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. Як наслідок, сьогодні о 07:40 на ТЕЦ-6 відключився водогрійний котел КВГМ 2,а о 07:47 – водогрійний котел КВГМ 1. Наразі на ТЕЦ-6 у роботі залишився один з двох енергоблоків та один водогрійний котел (з шістьох).

О 8:13 відключився водогрійний котел ПТВМ-1 на ТЕЦ-5. У роботі на ТЕЦ-5 залишаються три енергоблоки і жодного водогрійного котла. В результаті цих дій станом на 11:30 5 грудня температура теплоносія від ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 становить 51° С замість необхідних за графіком 67°.

«Слабка обізнаність таких службовців в економіці столиці, а саме - в особливостях роботи енергетичного сектору, може дорого коштувати киянам. „Київенерго” не проти отримати борги КМДА перед компанією тільки в січні, якщо в мерії впевнені, що всі кияни воліють зустрічати Новий рік біля вогнища», - вважає Голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський.

Голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський схвалює дії КМДА по створенню антикризового штабу за умов, що всі його члени будуть займатися реальними кроками, а не популізмом.

«Я не проти утворення різноманітних штабів для вирішення термінових проблем, але першою темою засідання такого штабу повинна стати ліквідація безграмотності деяких чиновників, які дозволяють собі вкрай непрофесійні зауваження щодо «Київенерго» та діяльності всієї енергетичної сфери Києва», - зауважив Едуард Соколовський.

Зволікання зі сплатою боргів може призвести до того, що місто може залишитися як без тепла, так і без світла. Адже всі розуміють, що місто не відчуло холод у квартирах завдяки плюсовій температурі. Зниження тиску газу або взагалі припинення його постачання – призведе до зниження температурних режимів у теплових мережах міста. При виникненні такої ситуації - споживачі будуть вимушені користуватися електричними приборами для обігріву своїх помешкань. А це в свою чергу, може призвести до значних електричних перевантажень, а відповідно до масових пошкоджень електричних мереж.

Щоб цього не сталося АК „Київенерго” буде послідовно відстоювати позицію жорсткої дисципліни розрахунків.
За оперативними даними, станом на 1 грудня заборгованість за спожиту електричну енергію «Київводоканалу» становить 392,131 млн. грн., що перевищує половину загального боргу споживачів електроенергії - 656,708 млн. грн. Систематичні недоплати ВАТ АК «Київводоканал» за спожиту електричну енергію впливають на зменшення лімітів електричної енергії для всього міста, що може призвести до обмежень та відключень споживачів Києва, які справно сплачують за спожиту електричну енергію.

Нагадаємо, що законодавчі акти України вимагають від енергетичних компаній, зокрема «АК «Київенерго» обмежувати постачання електричної енергії боржникам. Відповідальність за насідки покладається на орган, який допустив виникнення заборгованості (Закон України «Про електроенергетику», «Правила користування електричною енергію», а також постанови Кабінету Міністрів України №59 та №93).

Раніше АК «Київенерго» заявила, що з огляду на загрозу, яку несе борг «Київводоканалу» всім іншим споживачам, АК «Київенерго» вимушена буде обмежити постачання електричної енергії боржнику.

Станом на грудень поточного року заборгованість всіх категорій споживачів за спожиту електричну енергію становить 656,708 млн. грн.

Найбільші боржники Київенерго за спожиту електроенергію:
- Київводоканал – 392,131 млн. грн.
-житлові організації - 199,273 млн. грн. ( у тому числі населення – 97,927 млн. грн.)
- промислові підприємства - 10,383 млн. грн..
- державний бюджет - 9,454 млн. грн.
- міський бюджет – 8,640 млн. грн.

Київенерго – унікальний енергокомплекс, що забезпечує повний цикл енергопостачання міста Києва, з єдиним процесом виробництва, транспортування і збуту теплової та електричної енергії. Встановлена електрична потужність електростанцій 1200 МВт, теплова потужність електростанцій та котелень – 8,48 тис. Гкал/год. Збиток АК "Київенерго" за підсумками 9 місяців 2008 року склав 278 млн. грн., при цьому за такий же період минулого року цей показник був 25 млн. грн.
 
 Дата: 05.12.2008


Ім'я 
E-mail 
Введіть цифри з малюнка: 
Коментар 
 

Коментарів: 3

 
 
Інші новини розділу  
 



 Новини
Київенерго інформує
Новини ПЕК України
ЕнергоСвіт
Календар оновлень сайту
 
Варто подивитись
  До уваги акціонерів
  Київенерго у цифрах та фактах
  Коментарі до публікацій
 

 Телефон цілодобової інформаційної
служби АК "Київенерго": 0-88
201 58 79
© Прес-служба АК "Київенерго", 1999-2007
E-mail: pubrel@kievenergo.com.ua
тел. (044) 201 58 67, 201 58 57, факс: (044) 239 47 06
Україна, 01001, м. Київ, пл. І.Франка, 5