This version of the page http://www.useti.org.ua/ua/news/275/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-24. The original page over time could change.
Міносвіти заявляє про рейдерську атаку на ЗНО
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

Міносвіти заявляє про рейдерську атаку на ЗНО

05.12.2008
Заява прес-служби Міністерства освіти і науки України

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ ПРОТИДІЄ РЕЙДЕРАМ!

25.11.2008 року Одеським окружним адміністративним судом у справі №2-а-11142/08 за позовом одеського школяра до Міністерства освіти і науки України було винесено ухвалу, якою до закінчення розгляду даної справи по суті заборонено Міністерству освіти і науки України вчиняти будь-які дії щодо проведення реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання, передбачені п.3 Календарного плану зовнішнього незалежного оцінювання.

Той факт, що ухвала Одеського окружного адміністративного суду з'явилася саме 25 листопада 2008 року, напередодні 1 грудня – дати початку реєстрації бажаючих взяти участь у зовнішньому оцінюванні навчальних досягнень, дає підстави говорити про те, що це не випадковість, а бажання окремих осіб зірвати не тільки проведення ЗНО, а й поставити під сумнів усю вступну кампанію 2009 року.

До переліку відповідачів по справі включено Міністерство освіти та науки України та Міністерство юстиції України, а вже наступного дня без надання можливості ознайомитись з матеріалами змінення позовних вимог, об'ємом 18 сторінок, Одеський окружний адміністративний суд виносить Ухвалу про забезпечення позову шляхом призупинення наказів. Порядок проведення судового процесу та систематичні порушення процесуальних прав Міністерства освіти і науки України та Одеського обласного управління освіти дає підстави стверджувати, що суд зацікавлений у винесенні саме такого рішення.
Крім того, розгляд таких справ відповідно до п.3 статті 19 Кодексу Адміністративного судочинства мав би розглядатися виключно в Окружному адміністративному суді міста Києва, а розгляд цього питання в будь-якому іншому суді є завідомо рейдерською атакою.

Очевидно, що дана ситуація вигідна тим особам чи політичним силам, які мали на меті прикривати чи навіть гарантувати вступ до вищих навчальних закладів нечесними шляхами. Неповнолітнього громадянина, який подав скаргу, використали у своїх цілях.
Міністерство освіти і науки констатує, що вищевикладена ситуація є нічим іншим, як політичними спекуляціями навколо проведення реформи освіти, а проведення зовнішнього оцінювання навчальних досягнень відбуватиметься відповідно до законодавства, зокрема Конституції України.

Прес-служба МОН

Інші новини:

В Українському центрі оцінювання якості освіти думають над тим, як зекономити кошти
22.01.2009
Цьогорічні результати тестування зовнішнього незалежного оцінювання буде вміщено в одному сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти. Про це у Львові повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. докладніше
На участь у ЗНО зареєструвалися близько 27 тисяч осіб
20.01.2009
Станом на 18 січня 2009 р. до бази даних Українського центру оцінювання якості надійшли реєстраційні картки близько 27 тис. осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. докладніше
В Україні лише 6 людей знають зміст тестових завдань ЗНО
19.01.2009
Всього шість людей в Україні знають зміст тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання перед тим, як вони потраплять на друк. Про це 15 січня під час прес-конференції у Львові повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. докладніше