This version of the page http://uanic.com.ua/policy/?explain3 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-24. The original page over time could change.
Hostmaster Ltd. | .UA Domain Policy
.UA - наш дом. Сделаем его лучшим!
 

Искать домен

Расширенный поиск
Поиск доменов регистранта

Искать nic-handle

 -UANIC
Расширенный поиск
Nic-handle из других баз данных

Операции с nic-handle

Основные ссылки



Роз'яснення N 3 до Правил домену .UA

в╕д 15 жовтня 2008 року

Щодо використання в доменних ╕менах елемент╕в Знак╕в: P, ©, ®, ™

Адм╕н╕стратор домену .UA, керуючись:

  • Цив╕льним кодексом Укра╖ни
  • Законом Укра╖ни "Про охорону прав на знаки для товар╕в ╕ послуг" вiд 15.12.1993 з╕ зм╕нами та доповненнями
  • стандартом st. 60 Всесв╕тньо╖ Орган╕зац╕╖ ╤нтелектуально╖ Власност╕ (ВО╤В), рекомендац╕╖, щодо б╕бл╕ограф╕чних даних, як╕ стосуються знак╕в
  • Правилами домену .UA

враховуючи те, що:

  • Використанням Знаку визна╓ться його застосування в мереж╕ ╤нтернет;
  • Час в╕д часу до зображення Знаку при його ре╓страц╕╖ додаються у верхньому ре╓стр╕ елементи P, ©, ®, ™;

беручи до уваги те, що:

  • Заре╓строване позначення у якост╕ Знака може м╕стити елементи, що не охороняються, як╕ при опубл╕кован╕ в╕домостей про ре╓страц╕ю Знака наводяться п╕д кодом (526). Також в╕дпов╕дний код (526), при наявност╕ елемент╕в Знака, що не охороняються, наводять у б╕бл╕ограф╕чних даних св╕доцтва Укра╖ни на Знак.
  • В╕дпов╕дно до п. 3.2. Правил домену .UA приватн╕ доменн╕ ╕мена другого р╕вня в домен╕ .UA делегуються виключно у раз╕, якщо в╕дпов╕дне доменне ╕м'я повн╕стю, або його компонент другого р╕вня (до знака ".", але не включаючи цей знак), за написанням сп╕впада╓ ╕з Знаком, права на використання якого на територ╕╖ Укра╖ни належать в╕дпов╕дному ре╓странту. Терм╕н "Знак" в╕дпов╕дно до п.1.6. Правил домену .UA означа╓ словесний знак для товар╕в та послуг, на який центральним органом виконавчо╖ влади з питань правово╖ охорони ╕нтелектуально╖ власност╕ видане св╕доцтво Укра╖ни на знак для товар╕в та послуг, або такий, що одержав правову охорону на територ╕╖ Укра╖ни зг╕дно з Мадридською угодою про м╕жнародну ре╓страц╕ю знак╕в, або, в раз╕, якщо такий заре╓стрований знак для товар╕в та послуг склада╓ться з тексту та ╕нших позначень, - його словесну частину, яка сама ╓ об'╓ктом правово╖ охорони.
  • В╕дпов╕дно до п. 3.3 Правил домену .UA якщо зазначений в п. 3.2 Правил домену .UA Знак м╕стить словесну частину яка не ╓ об'╓ктом правово╖ охорони, власнику прав на використання на територ╕╖ Укра╖ни такого Знака може бути делеговане приватне доменне ╕м'я другого р╕вня, яке за написанням сп╕впада╓ з т╕╓ю частиною Знака, яка ╓ об'╓ктом правово╖ охорони.
  • У в╕дпов╕дност╕ до п.3.6. Правил домену .UA в╕дображення в доменному ╕мен╕ спец╕альних символ╕в, як╕ ╓ частиною Знака, але не можуть входити до доменного ╕мен╕ зг╕дно чинним техн╕чним стандартам, рекоменду╓ться зд╕йснювати одним з двох способ╕в на власний розсуд ре╓странта:
    1. шляхом зам╕ни спец╕альних символ╕в на ╖х символ╕чн╕ назви англ╕йською мовою (наприклад, "&" - "and", "/" - "slash", "." - "dot","@" - "at" та ╕н.), як╕ за бажанням ре╓странта можуть також бути вид╕лен╕ знаками "-" з обох бок╕в (наприклад, "&" - "-and-"). Символи " " (проб╕л) та "_" (п╕дкреслення) можуть бути зам╕нен╕ на символ "-";
    2. шляхом видалення спец╕альних символ╕в з представлення Знака у вигляд╕ доменного ╕мен╕, без ╖х зам╕ни;

пов╕домля╓:

  • Оск╕льки в╕дпов╕дн╕ елементи P, ©, ®, ™, в╕дпов╕дно до Правил домену .UA не входять до перел╕ку спец╕альних символ╕в;
  • Оск╕льки в╕дпов╕дно до п.4 ст.5 Закону Укра╖ни "Про охорону прав на знаки для товар╕в ╕ послуг" обсяг правово╖ охорони на Знак визнача╓ться зображенням Знака та перел╕ком товар╕в ╕ послуг;
  • В╕дсутн╕сть у б╕бл╕ограф╕чних даних св╕доцтва Укра╖ни на Знак елемент╕в, що не охороняються (так╕ елементи наводяться у б╕бл╕ограф╕чних даних св╕доцтва Укра╖ни на Знак п╕д кодом (526), у в╕дпов╕дност╕ з╕ стандартом st. 60 ВО╤В):

    це не дозволя╓ Адм╕н╕стратору виключати частину заре╓строваного позначення у якост╕ Знака при делегуванн╕ приватного доменного ╕мен╕ другого р╕вня (до знака ".", але не включаючи цей знак), яке за написанням сп╕впада╓ ╕з Знаком, права на використання якого на територ╕╖ Укра╖ни належать в╕дпов╕дному ре╓странту.

    Елемент Знака, як╕й в╕дтворю╓ елементи P, ©, ®, дода╓ться до доменного ╕мен╕ за виключенням елемента "О", який не може входити до доменного ╕мен╕ зг╕дно чинним техн╕чним стандартам.

Л╕тери Р, С, R, TM, як╕ ╓ частиною Знака, додаються до доменного ╕мен╕ як л╕тери, як╕ в╕дд╕лен╕ в╕д основно╖ частини Знака символом "проб╕л".

В╕дпов╕дно до пп. 3.6.1, 3.6.2 Правил домену .UA символ "проб╕л" може бути зам╕нений на символ "-", або, такий символ видаля╓ться з представлення Знака у вигляд╕ доменного ╕мен╕ без зам╕ни. Виб╕р вар╕анта зд╕йсню╓ться на власний розсуд ре╓странта.

Дане Роз'яснення п╕дляга╓ опубл╕куванню на оф╕ц╕йному сайт╕ Адм╕н╕стратора домену .UA (www.hostmaster.ua).




Новости

12.01.2009
2008 год - факты и комментарии.
27.12.2008
С Новым годом!
04.11.2008
Об использовании в доменных именах элементов Знаков: P, ©, ®, ™
Все новости >>

О компании

Помним

0.536679 sec