За час моєї відсутності відбулася подія, яка примусила увесь цивілізований світ задуматись над тим, які геополітичні плани виношує Росія - спадкоємиця СРСР, яка ніби-то “демократизувалася” після розпаду Тюрми Народів.

І, хоч бойові дії в Південній Осетії завершились, російські війська все ще завдають ударів по грузинських населених пунктах. А отже, проблема залишається відкритою…

Щодо ЗМІ. Краєм ока бачив той бруд, що ллється з російського телебачення. У мене особисто це викликало асоціації з промивкою мізків - постійно повторюються одні й ті ж самі фрази: “Геноцид… геноцид… російських громадян… брудні політтехнології… Буш… МакКейн… Геноцид… російських громадян… НАТО… Доблесні російські війська…“. У перервах між репортажами з місця конфлікту показують Батюшку Путіна, який перервав поїздку на Олімпіаду для того, щоб задати жару непокірним грузинам… Тьху! Свинство, лайно, відчиняйте вікно - смердить!

Ба більше - не дивлячись на те, що проти Грузії міжнародне співтовариство ніяких санкцій не вводило, а сама Грузія уже полишила свої бойові позиції, російська авіація продовжує бомбардувати грузинські села і робить це, за словами Путіна, цілком законно і легітимно.

Тішить те, що Президент Ющенко разом з чільниками братніх нам держав - Польщі, Литви, Латвії та Естонії - висловили підтримку грузинському народу і вирушили до Грузії для допомоги в урегулюванні конфлікту.

Я ж закликаю всіх українців, а особливо активних членів Інтернет-спільноти, продемонструвати солідарність з грузинським народом і висловити протест проти злочинних дій імперської Росії. Пам’ятайте, завтра мішенню можемо стати ми.

Банери для блоґів шукайте у Мустанґа, Masterpiecer‘a, а також на сайті проекту “Підтримай братню Грузію!“.

UPD:

Виступ Віктора Ющенка на мітингу в Тбілісі 12 серпня 2008 р.