This version of the page http://www.zpnalog.gov.ua/?num=346 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-01-23. The original page over time could change.
Сайт СДПІ по роботі з ВПП у м.Запоріжжі

СДПІ по роботі з ВПП у м.Запоріжжі

Режим роботи:
робочий день: з 9.00 до 18.00
       у п'ятницю: з 9.00 до 16.45
(у передсвяткові дні закінчення роботи на одну годину раніше)
обідня перерва: з 13.00 до 13.45
вихідні: субота, неділя

Адреса: 69035, м.Запоріжжя,
пр.Леніна 190а
Телефон: (061) 226-08-50
Факс:         (061) 226-08-49
http:      www.zpnalog.gov.ua
E-mail: dpi@zpnalog.gov.ua

 


         




Відвідуваність сайту


Шановні громадяни! У випадку зловживання та порушення вимог діючого законодавства з боку працівників органів державної податкової служби, ви можете звернутися до відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА у Запорізькій області за телефоном “довіри”, який працює цілодобово: 213-54-58.

ЕЛЕКТРОННА ЗВІТНІСТЬ

Оновлений відкритий ключ (дійсний з 11.01.2009)
 § Новини
 

2006-08-23  -  Затверджено Узагальнююче податкове роз'яснення щодо упорядкування обліку плати за торгові патенти та порядку стягнення нарахованих чергових платежів за торгові патенти у разі їх несплати

ДПА України наказом від 18.08.06 № 494 затвердила Узагальнююче податкове роз'яснення щодо упорядкування обліку плати за торгові патенти та порядку стягнення нарахованих чергових платежів за торгові патенти у разі їх несплати.

Зазначається, що відповідно до Закону України „Про систему оподаткування” плата за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності відноситься до загальнодержавних податків і зборів (обов'язкових платежів).

Порядок патентування торговельної діяльності за готівкові кошти, а також з використанням інших форм розрахунків та кредитних карток, діяльності у сфері торгівлі іноземною валютою, діяльності з надання послуг у сфері грального бізнесу та побутових послуг, що провадиться суб'єктами підприємницької діяльності, визначається Законом України від 23 березня 1996 року №98/96-ВР „Про патентування деяких видів підприємницької діяльності”. Статтею 8 зазначеного Закону встановлена відповідальність суб’єктів підприємницької діяльності у разі порушення його вимог.

До дня сплати штрафів, що підлягають сплаті порушником у п’ятиденний термін, а також до придбання торгового патенту або оформлення пільгового торгового патенту діяльність відповідних суб'єктів підприємницької діяльності зупиняється.

Податковий орган відповідно до статті 11 Закону України від 4 грудня 1990 року №509 “Про державну податкову службу в Україні” здійснює перевірку суб’єктів господарювання. За результатами перевірки дотримання суб’єктами господарювання норм Закону №98/96-ВР проводиться розрахунок штрафних санкцій та складається рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій за встановленою формою.

Узгодженим податковим зобов’язанням плати за торговий патент в розумінні Закону України від 21 грудня 2000 року №2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” може розглядатися лише зобов’язання, визначене за результатами перевірки податковим органом у рішенні про застосування штрафних (фінансових) санкцій та узгоджене в установленому порядку.

Враховуючи викладене, норми статті 6 Закону №2181 щодо вжиття податковими органами заходів з погашення податкового боргу платника можуть застосовуватись лише у разі несплати в установлений термін узгодженої суми податкового зобов'язання по платі за торговий патент, визначеної податковим органом за результатами проведеної перевірки.

Одночасно, роз’яснення з питань застосування норми статті 6 Закону №2181, що надіслано листом ДПА України від 11.06.04 №10676/7/24-1117, вважати таким, що відкликане.

Наказ ДПА України від 18.08.06 №494 „Про затвердження Узагальнюючого податкового роз'яснення щодо упорядкування обліку плати за торгові патенти та порядку стягнення нарахованих чергових платежів за торгові патенти у разі їх несплати” розміщено на веб-сайті ДПА України www.sta.gov.ua в підрозділі „Накази ДПА України” розділу „Новини ДПА України”, а також буде опубліковано у виданнях „Вісник податкової служби України” та „Податковий, банківський, митний консультант”.


Департамент інформаційної політики та
масово-роз’яснювальної роботи

Про нас || Податковий календар || Новини галузевих команд || Податкове законодавство
Результати діяльності || Питання-відповідь || Служба довіри || Карта сайту || ДПІ в інтернеті